Görüş Bildir
Haberler
MİT'e Silah ve Patlayıcı Taşıma Yetkisi Geliyor

MİT'e Silah ve Patlayıcı Taşıma Yetkisi Geliyor

Ulaş
17.12.2015 - 17:14

AK Parti hükümeti, MİT'in yetki alanını genişletmeye hazırlanıyor. Savunma Bakanlığı'nın hazırladığı tasarıyla MİT patlayıcı madde nakledebilecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adana ve Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait TIR'ların durdurulup aranmasıyla ilgili soruşturma ve tartışmalar sürerken, AK Parti iktidarı MİT'e yeni yetkiler tanıyan bir düzenleme için düğmeye bastı. MİT'e, yurt genelinde bulunan ya da ele geçirilen patlayıcı maddelerin; tespiti, nakli, incelenmesi, muhafaza edilmesi ile zararsız hale getirilmesi yetkisi verilecek.

Sözcü gazetesinden Kamil Elibol'un haberine göre, Milli Savunma Bakanlığı, 4536 sayılı ‘Denizlerde ve Yurt Yüzeyinde Görülen Patlayıcı Madde ve Şüpheli Cisimlere Uygulanacak Esaslara İlişkin' yasada değişiklik yapılması için tasarısı hazırladı. Tasarı ile MİT'in ülke çapında patlayıcı madde olaylarına müdahale etmesine imkân tanınacak. Tasarı ile yasa şöyle değişecek:

Kara ve denizde yetki

Kara ve denizde yetki
onedio.com

'Bu kanunun amacı; iç sularımızda, kara sularımızda, uluslararası hukuk kuralları uyarınca egemenlik ve denetimimiz altında bulunan deniz alanlarında ve bunları etkileyebilecek bir yerde veya yurt yüzeyinde görülecek yahut ele geçirilecek, patlayıcı madde ve şüpheli cisimlerin incelenmesine ve zararsız hale getirilmesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bulunan patlayıcı maddelere ilişkin esas ve usulleri düzenlemektir.'

Kapsam genişletildi

Yeni düzenleme ile kanunun 2. maddesinin kapsamı genişletilecek. TSK, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, MİT ve Emniyet Genel Müdürlüğü kanun kapsamına alınıyor. Tasarının gerekçesinde ise şöyle dendi:

'İç sularımızda, kara sularımızda, egemenlik ve denetimimiz altında bulunan deniz alanlarında ve yurt düzeyinde görülecek yahut ele geçirilecek, patlayıcı madde ve şüpheli cisimler ile Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Milli İstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bulunan patlayıcı madde ve şüpheli cisimlerin tespiti, nakli, incelenmesi, muhafazası ve ya da zararsız hale getirilmesi görevleri sırasında yaralanma ve ölüm tehlikesi riski yüksek olduğundan bu alanda yapılacak işlemlerin uzman kişiler tarafından yapılmasına yönelik düzenleme yapılmıştır.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
11
2
1
0
0
0