Görüş Bildir
Haberler
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye Geliyor

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi Türkiye'ye Geliyor

Türkiye ve Mısır arasında büyükelçilerin karşılıklı olarak atanması kararının ardından Mısır Devlet Başkanı Sisi’nin 27 Temmuz'da Ankara’yı ziyaret etmesi bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye ve Mısır dün yaptıkları ortak açıklama ile diplomatik ilişkileri büyükelçilik düzeyine çıkarma kararı verdiklerini duyurmuştu.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, 27 Temmuz 2023 tarihinde Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak.

Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek olan Sisi, hem ikili ilişkiler hem de bölgesel gelişmeleri ele alacak.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Abdulfettah es-Sisi 2013 yılında Müslüman Kardeşler'den Muhammed Mursi'i darbeyle devirmiş ve cumhurbaşkanı Mursi tutuklanmıştı. Türkiye bunun üzerine Kahire'deki büyükelçisini geri çekerek diplomatik ilişkileri askıya almıştı. 

İki ülke arasındaki ilişkilerin yeniden düzeltilmesi için geçen yıl Dışişleri Bakanlıkları arasında görüşmeler başlatılmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'darbeci' ilan ettiği ve yıllardır ağır eleştiriler yönelttiği Sisi ile Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda bir araya gelmiş ve ayak üstü sohbet etmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
34
9
5
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Beyza

Mısır'dan da para gelecek galiba

mamamia

satılacak bişey de kalmadı ama ..

Esat Bora

Arap idman yurdu'na döndü memleket

Esat Bora

Suriyeli azınlık kalacak bu gidişle

tom lee jones

alahu akbarrr! Reisz 2 trilyon dolari olunca insan tum dunyayi pic edebiliyo,saygi ile 6 rekat kilarim sana.