Görüş Bildir
Haberler
Milli Eğitim Bakanı Özer, Şoförünü MEB'de Müdür Yapmış

etiket Milli Eğitim Bakanı Özer, Şoförünü MEB'de Müdür Yapmış

Deniz Gök
19.05.2022 - 16:25 Son Güncelleme: 19.05.2022 - 16:31

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in makam şoförlüğünü yapan kişinin önce istisnai kadrodan memur yapıldığı ardından da Milli Eğitim Bakanlığında şube müdürlüğüne atandığı öne sürüldü. CHP'li vekiller atamaya tepki gösterirken Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle soru önergesi de verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ÖSYM başkanlığı yaptığı dönemde makam şoförü olan ve devlet memuru olmayan İlyas Öcal’ı Millî Eğitim Bakanlığı'na atanınca sözleşmeli işçi statüsünde yanında getirmişti.

Özer'in makam şoförü Öcal’ı, Özel Kalem Müdürlüğü kadrosuna istisnai kadro ile atayarak devlet memuru yaptığı ortaya çıktı.

CHP'li Yüceer: "Hak, hukuk, liyakat bilmeyen Bakan"

Atamaya tepki gösteren CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer şunları söyledi:

 'Vatandaşın sorunlarına sağır ve dilsiz olan iktidarın aklı fikri, 'devletin malını, ihaleleri, kendilerinin ve yandaşlarının çıkarları için nasıl kullanabilirim'de. 'Kuralsız, sınavsız, keyfi bir şekilde eş, dost, akrabaları, partilileri nasıl devlet kadrolarını yerleştirebilirim'de. Bunlardan birisi de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer. Göreve geldiği ilk günden bugüne, öğretmenlerin ve eğitim sisteminin sorunlarıyla ilgileneceğine eş, dost, komşu, arkadaşlarının liyakatsiz atamalarıyla meşgul oluyor. 

Şimdiye kadar okey arkadaşlarını, çocuğunun bakıcısını, doktorlarını, eşinin gün arkadaşlarını Millî Eğitim Bakanlığı’na atanmasıyla yakından ilgilenen Bakan, son olarak ÖSYM Başkanı olduğu dönemdeki makam şoförünü önce Millî Eğitim Bakanlığı makam şoförlüğüne sonrasında özel kalem müdürlüğüne atama ile devlet memuru yaptı. Hızını alamayıp akabinde Millî Eğitim Bakanlığı Şube Müdürü olarak atamasını yaptı. Bakalım yarın ne olacak? Şoför İlyas Öcal’ı bir yerde daire başkanı veya genel müdür olarak görürseniz hiç şaşırmayın.

Yüz binlerce öğretmen, 85-90 puanlarla atama beklerken, binlerce öğretmen ücretli adı altında emeği sömürülürken, eğitim sistemimiz çökmüşken, hak hukuk liyakat bilmeyen Bakan’ın tek düşündüğü eşini dostunu Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarına yerleştirmek. Bu adaletsizliği, vicdansızlığı, liyakatsizliği kınıyorum ve bir an önce bu yanlıştan dönülmesini diliyorum.'

CHP'li Kaya, Meclis gündemine taşıdı

CHP'li Kaya, Meclis gündemine taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise konuyu Meclis gündemine taşıyarak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

Kaya önergede şu ifadeleri kullandı:

'Çeşitli Basın yayın organlarında yer alan haberlerde; şoförlüğünüzü yapan İlyas Öcal’ı Bakan “Özel Kalem Müdürlüğü” makamına istisnai kadro ile devlet memuru yaptığınız; Özel Kalem Müdürlüğü kadrosunda birkaç gün görev yaptıktan sonra da “Milli Eğitim Bakanlığına Şube Müdürü” olarak atadığınız iddia edilmektedir.

Türk musiki sanatçısı Aylin Şengün Taşçı’yı Milli Eğitim Bakan müşaviri ve başdanışmanı; kız kardeşi Jale Şengün’ü de Bakan danışmanı olarak atadığınız da iddialar arasında yer almaktadır.

Eğitim fakültesi mezunu öğretmenler beklerken, yapılan atamalar kamuoyunda büyük tepki çekmiştir.

Bu bilgiler kapsamında;

  •  Şoförlüğünüzü yapan İlyas Öcal’ı önce Özel Kalem Müdürü, sonra da Milli Eğitim Bakanlığı Şube Müdürlüğüne atadığınız iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise hangi liyakat esasları dikkate alarak atamayı yaptınız?

  • İki kız kardeş olan Türk musiki sanatçısı Aylin Şengün Taşçı’yı Milli Eğitim Bakan müşaviri ve başdanışmanı; Jale Şengün’ü de Bakan danışmanı olarak atadığınız iddialar doğru mudur? Doğru ise hangi liyakat esaslarına göre bu atamalar yapılmıştır?

  • Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen açığı ne kadardır?

  • Öğretmen atama takvimi ne zaman açıklanacak? Kaç öğretmen ataması yapılacak?'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
56
18
5
4
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ayşe Haseki

Yine mi şoför yahu. Ben bunları fıkralarda uydurma sanırdım, bu şoförlerin hikmeti nedir Allah aşkına

asgardian

Cok sey bilmeleri.

Metin Akalp

Bu bir şey değil. Bizde abiler şoförünü milletvekili yapıyor. O da sahte hesapla meclisten korsan yayın yapıyor. Sırf bu yüzden Yeliz kelimesini duyunca küfü... Devamını Gör

Scarface

şoförler ve güvenlikler ülkede kariyer basamaklarını maşallah yürüyen merdivenle çıkıyor