Görüş Bildir
Haberler
Millet Bahçeleri'nin Maliyeti Belli Oldu: 46 Bahçe İçin 1 Milyar 688 Milyon TL Harcanacak

Millet Bahçeleri'nin Maliyeti Belli Oldu: 46 Bahçe İçin 1 Milyar 688 Milyon TL Harcanacak

Batuhan
16.09.2020 - 09:02

Erdoğan’ın, 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde, seçim vaatleri arasında millet kıraathaneleri ile birlikte millet bahçeleri de yer almıştı. Erdoğan, millet bahçelerini “Anneler, alacaksınız çoluğunuzu çocuğunuzu yanınıza, gideceksiniz millet bahçesine, onlarla beraber yuvarlanacaksınız” sözleri ile duyurmuştu. Tamamlanan ve uygulama aşamasında olan millet bahçelerinin maliyeti, CİMER üzerinden yapılan başvuru ile ortaya çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cumhuriyet'ten Sefa Uyar'ın haberine göre TOKİ, Millet Bahçelerinin maliyetine ilişkin 12 Ağustos’ta yapılan başvuruya, 19 Ağustos’ta yanıt verdi. Yanıtta, “başvurunun ilgili birimlere iletildiği, ilgili birimlerden cevap gelmesi durumunda gerekli bilgilerin verilebileceği” belirtildi. TOKİ, 2 Eylül’de verdiği ikinci yanıtta millet bahçelerinin maliyetini açıkladı. Buna göre, 2 Eylül itibarıyla tamamlanan ve uygulama aşamasında olan toplam 46 millet bahçesinin maliyeti 1 milyar 688 milyon 423 bin 784 lirayı buldu.

Tamamlanan 11 millet bahçesinin maliyetinin 280 milyon

Tamamlanan 11 millet bahçesinin maliyetinin 280 milyon

Toplam maliyeti açıklanan 46 millet bahçesinden 11’ini, tamamlanan millet bahçeleri oluşturdu. Yanıtta, tamamlanan 11 millet bahçesinin maliyetinin 280 milyon 266 bin 700 lira olduğu belirtildi. 35 millet bahçesinin de uygulama aşamasında olduğu belirtilen yanıtta, bu millet bahçelerinin toplam maliyetinin ise 1 milyar 408 milyon 157 bin 84 lira olduğu kaydedildi. Yanıtta, 126 millet bahçesinin de projelendirme aşamasında olduğu ifade edilirken, “Projelendirme aşamasında olan 126 adet Millet Bahçesi’nin maliyeti, işlerin ihale edilmesine takiben belli olacaktır” denildi.

"Millet bahçesi manzaralı"

"Millet bahçesi manzaralı"

Öte yandan, Millet Bahçelerinin yakınındaki alanların değeri yükselirken, İstanbul ve Ankara gibi illerde, “Millet Bahçesi manzaralı” ifadeleri ile büyük inşaatlar yapıldı, rezidanslar ve ofislerin satışı, bu slogan ile gerçekleştirildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
172
93
27
12
6
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hilal Bal

Bu kadar parayla iş imkanı sağlayan işletmeler kurup çalışan üreten insan yetiştirmek yerine "Yatıp yuvarlanan insan yaratmak amaç" 50 Milyona tank fabrikas... Devamını Gör

marine-offizier

Avrupa asıl İzmir’i kıskanıyorr, balım benim.. Izmir'deki Atatürk Maski (dagdaki tas oyularak M.Kemal'in sureti islenmistir) yaklasik 4,5 Milyon Lira gibi bi... Devamını Gör

ckkenon

Bahçelere lafım yok, adil bir ihale usulüyle yapılması taraftarıyım bende. Takıldığım nokta ise 16. yılında bunu seçim vaadi olarak kullanıp hala oy alabili... Devamını Gör

Oleotie

Ağaçları kesip, ormanları yakıp yerine bir iki ağaç dikip üstüne bu kadar maliyet bindirmek anca bize nasip olurdu, oldu.