Görüş Bildir
Haberler
Cizre'ye Yürümesine İzin Verilmeyen HDP Heyeti İdil'e Döndü

Cizre'ye Yürümesine İzin Verilmeyen HDP Heyeti İdil'e Döndü

Batuhan
09.09.2015 - 13:51 Son Güncelleme: 10.09.2015 - 15:57

Fotoğraf: @idrisemen

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cizre'ye yürümelerine polis tarafından izin verilmeyen HDP heyeti İdil'e dönme kararı aldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın yaptığı açıklamanın ardından geri dönen heyet geceyi İdil'de geçirecek.

Fotoğraf: @alikenanoglu

Cizre'ye gitmek için dün Diyarbakır'dan yola çıkan HDP heyetinin İdil’den Cizre’ye yürümesine polis izin vermedi. Heyet bunun üzerine, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yaptığı bir basın açıklamasının ardından geceyi geçirmek üzere İdil’e geri döndü.

Radikal'den İdris Emen'in haberine göre sabah erken saatlerde, İdil’den Cizre’ye doğru yola çıkan HDP heyeti, polislerin araçlarla geçmelerine izin vermemesi üzerine ana yoldan ayrılıp araziden yürüyerek Cizre’ye ulaşmaya çalıştı. Ancak grubun önünü bir süre sonra yeniden kesen polis ilerlemelerine izin vermedi. Burada uzunca bir süre bekleyen ve polis tarafından çembere alınan gruptakiler için, bulundukları yerden 500 metre uzaklıktaki bir köyde yemek hazırlandı. Cizre yönündeki bu köye gidilmesine de polisten izin çıkmayınca heyete İdil’den yemek getirildi.

Arazide yemeklerini yiyen heyettekiler Cizre’ye gitmek üzere bir kez daha yürümek istedi. Ancak polisler yürüyüşe izin vermeyince HDP heyeti İdil’e dönme kararı aldı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yaptığı açıklamanın ardından yeniden İdil’e hareket eden heyet geceyi İdil’de geçirecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Heyette, AB Bakanı Ali Haydar Konca ve Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile 30’a yakın milletvekili ve çok sayıda belediye başkanı bulunuyor.

'Bu hukuk dışı uygulamanın ve ablukanın son bulmasını istiyoruz'

'Hukuki bir yargısal süreç değil, siyasi bir soruşturmadır'

Demirtaş, Radikal'e yaptığı açıklamada ise dün düzenlediği basın toplantısındaki sözleri nedeniyle hakkında açılan soruşturmaya dair şunları söyledi:

'Bugüne kadar yüzlerce soruşturma ve davaya maruz kaldık. Dünkü de bir siyasi soruşturmadır. Hukuki bir yargısal süreç değil, siyasi bir soruşturmadır. Konuşmamın içerisinde asla suç yoktur. Hakaret yoktur, şiddet ve terör propagandası yoktur. Konuşmamla ilgili cumhuriyet başsavcılığı veya herhangi bir hukukçunun suçlayabileceği tek bir cümle yoktur. Buna rağmen Cumhurbaşkanı talimatıyla partimizi yıpratmak, şahsımda partililerimizi hedef haline getirmek, özellikle yürütülen psikolojik bir kampanyanın parçasıdır bu soruşturma. Dünkü konuşmamda şunu dedim; ‘Türk Ceza Kanunu’nda meşru müdafaa ile ilgili madde var’ dedim. Ve orantılı olmak şartıyla sizi öldürmeye, evinizi partinizi işyerinizi yakmaya gelenlere karşı orantılı olmak şartıyla kendinizi savunabilirsiniz. Ve Türk ceza kanunu bu durumu meşru müdafaa çerçevesinde kabul eder. Ceza kanunun bu maddesini hatırlattım. Ve bu çerçevede Meşru müdafaa hakkınız vardır. Kimseye saldırmadan bunu yapmak zorundasınız dedim. Dolayısıyla ben Türk ceza kanunun bir maddesini hatırlattım. Eğer bunun bir suç olduğunu düşünen varsa açsın Türk Ceza Kanunu maddelerine baksın.'

Ayrıca bakınız: HDP'li Aslan: ‘Cizre'de Dün Gece 8 Sivil Öldürüldü’

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0