Görüş Bildir
Haberler
Microsoft ve Cyanogen'den İşbirliği

Microsoft ve Cyanogen'den İşbirliği

İçeriğin Devamı Aşağıda

Microsoft tarafından Cyonegen'e yapılan 70 milyon dolarlık yatırım ilk meyvesini verdi, bundan sonra Cyanogen OS kullanan cihazlar Microsoft uygulamaları ön yüklü olarak gelecek.

Android ekosistemi büyüdükçe bu büyük pastadan daha çok pay almak isteyen şirketler sık sık yeni hamleler yapıyor. Başlarda basit bir Android geliştiricisi olarak tanınan Cyanogen, zamanla büyüdü ve Android'i Google'dan kurtarmak istediğini açıkça belirtti.

CyanogenMod ile kendine sadık bir kitle oluşturmayı başaran şirket, hiç hız kaybetmeden büyümesine devam ediyor. Daha önceleri Microsoft'un Cyanogen ile ilgilendiği ve şirkete yaklaşık 70 milyon dolarlık bir yatırım yapacağı ortaya çıkmıştı.

Microsoft, Google'sız Android fikrini beğenmiş olacak ki Cyanogen'e hem büyük bir yatırım yaptı hem de şirket ile Google'ı kızdıracak bir işbirliğine gitti. Bundan sonra Cyanogen OS kullanarak piyasaya çıkacak olan cihazlar standart Google uygulamaları yerine Microsoft uygulamaları ön yüklü olacak gelecek.

Uygulamalardan bahsetmek gerekirse Skype, OneDrive, OneNote, Outlook, Bing ve Office Mobil gibi uygulamalar şu andan itibaren ön yüklü olarak Cyanogen OS cihazlarda olacak. Microsoft ile Cyanogen'in yaptığı bu işbirşiği amacına ulaşabilecek mi, gidilen işbirişiği Android'i nereye taşıyacak bu soruların cevabını ise zaman gösterecek.

ShiftDelete

Kaynak: http://shiftdelete.net/microsoft-ve-c...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0