Görüş Bildir
Haberler
Microsoft, Çin Hükümeti İçin Özelleştirilmiş Windows 10 Sürümü Hazırlıyor

Microsoft, Çin Hükümeti İçin Özelleştirilmiş Windows 10 Sürümü Hazırlıyor

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eylül ayında Çin’in Google’a cevabının ardından anlaşma imzalandıktan sonra, Microsoft bu sefer Windows 10’u doğrudan Çin hükümetine yönelik geliştirerek ülkedeki pozisyonunu güçlendirmek için çabalıyor. Öyle ki şirket, lisans, dağıtım, işletim ve devlet kurumlarının işletme sistemlerinin yeni sürüm ile optimize edilmesi için ortak bir girişimde bulunacağını duyurdu. Şimdilik C&M Technologies olarak adlandırılan Pekin merkezli bu ortak girişim, düzenleyici onayına bağlı olsa da, Microsoft, enerji, telekomünikasyon ve ulaşım gibi temel altyapı alanlarındaki kamu iktisadi kuruluşlarına hizmet verileceğini söylüyor.

Microsoft, bu girişim için China Electronics Technology Group (CTEC) ile birlikte çalışıyor. Her iki kuruluş da Microsoft’un Çin’de tutunmasını güçlendirmek amacıyla Eylül’deki partnerlik anlaşmalarını duyurdu. Amerikan firmasının son 5 yıldır karlı Çin pazarında sürekli gelişen bir çizgisi var. Nitekim son yıllarda Tencent, Lenovo ve Xiaomi gibi Çin firmaları ile yapılan anlaşmaları biliniyor. Ancak yine de Windows’un korsan sürümlerini kullanan kişiler ile ilgili sorunlar varlığını sürdürüyor. Yabancı bir yazılım ile faaliyetlerin gözetlenmesi nedeniyle, NSA casusluk skandalından sonra Çinli tüketicilerin güvenlik endişeleri bulunuyor.

C&M Technologies, bu sorunların önüne Çin hükümetinin özel Windows 10 sürümünün lisansörü ve devlete gerekli yamalar hakkında destek verecek. Buna karşılık olarak Microsoft, Çin’deki Windows 10 kullanımının artması ile daha fazla kazanç elde etmeyi planlıyor.

Kaynak: http://www.theverge.com/2015/12/17/10...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0