Görüş Bildir
Haberler
MGK Bildirisinden Yeni Harekât Mesajı: 'Milli Güvenlik İhtiyacının Gereği'

MGK Bildirisinden Yeni Harekât Mesajı: 'Milli Güvenlik İhtiyacının Gereği'

Eray İspir
26.05.2022 - 20:15 Son Güncelleme: 26.05.2022 - 21:39

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı 3 saat sürdü. Toplantının ardından yayımlanan bildiride 'Güney sınırlarımızda icra edilen ve edilecek harekatlar milli güvenlik ihtiyacının gereğidir' denildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yayımlanan MGK Bildirisinde, 'Güney sınırlarımızda icra edilen ve edilecek harekâtların komşularımızın toprak bütünlüğünü hedef almadığı, milli güvenlik ihtiyacının gereği olduğu belirtilmiştir. 

Uluslararası ittifaklarda her daim müttefiklik ruhu ve hukukunu yerine getiren Türkiye'nin aynı sorumluluk ve samimiyeti müttefiklerinden de beklediği vurgulanmıştır. 

Terörizme destek vererek, uluslararası hukuku ihlal eden ülkelere bu tutuma son verme, Türkiye'nin güvenlik hassasiyetlerini dikkate alma çağrısında bulunulmuştur.' denildi.

Erdoğan, "Yeni adımları da yakında atıyoruz" demişti

Erdoğan, "Yeni adımları da yakında atıyoruz" demişti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son Kabine Toplantısı ardından yaptığı açıklamada 'yeni adımları yakında atmaya başlıyoruz' diyerek MGK'yı işaret etmişti.

'Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da yakında atmaya başlıyoruz. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır.' 

Cumhurbaşkanlığı'nın Twitter hesabından yayımlanan bildiri metni 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
26
13
7
7
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
KefenDelen

hadi bakalım seçim yaklaşıyor demek.

Matta

Secimi kazanmak icin savas cikaracak yine. Turk halki yer ama bu taktigi her seferinde

Spook

Herkes kendi ülkesini savunsun. Bizim ülkemizin sınırları içinde sorun yok. Burada parkta nargile içenler gidip sorunları çözsün. Mehmet'in kanı arap çölüne ... Devamını Gör