Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji Uyardı! Soğuk Hava ve Yağmurlar Geri Geliyor! 5 Mayıs Perşembe Hava Durumu Nasıl Olacak?

Meteoroloji Uyardı! Soğuk Hava ve Yağmurlar Geri Geliyor! 5 Mayıs Perşembe Hava Durumu Nasıl Olacak?

Ömer ÖNDER
05.05.2022 - 15:37

Son haftalarda yükselen hava sıcaklıklarının ardından Ramazan Bayramında düşen hava sıcaklıkları ve yağışların başlamasıyla pek çok vatandaş hava durumu tahminlerini araştırıyor. 5-11 Mayıs tarihlerine ait hava durumu tahmin raporlarını yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde hava sıcaklıklarının düşeceği uyarısında bulundu. Trakya, Karadeniz, İç Anadolu'da bir çok nokta dışında Doğu Akdeniz ile Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Diyarbakır'ın kuzeyi, Adıyaman, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de kuvvetli yağış bekleniyor. Peki hava durumu nasıl olacak? İşte 5 Mayıs hava durumu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun bir süredir sıcak seyreden hava sıcaklıkları bayramla beraber düştü ve yağışlar geri geldi. Yeni haftanın hava tahmin raporunu yayınlayan meteoroloji yurt genelinde sağanak yağışların olacağını açıkladı. Peki yeni haftada hava durumu nasıl olacak?

5 Mayıs Perşembe Hava Durumu Nasıl Olacak?

5 Mayıs Perşembe Hava Durumu Nasıl Olacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz kıyıları ile Nevşehir, Kayseri, Niğde, Tokat, Giresun, Trabzon, Tunceli, Bingöl ve Elazığ çevrelerinde yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Rüzgarın yarın Akdeniz’in iç kesimlerinde kuzeyli, Hakkari çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın