Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den "Sağanak Yağış" Uyarısı! Yurt Genelinde Hava Nasıl Olacak?

Meteoroloji'den "Sağanak Yağış" Uyarısı! Yurt Genelinde Hava Nasıl Olacak?

GNS
11.11.2021 - 22:54

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlamış olduğu habere göre hava durumu raporu açıklandı. Kasım ayının ilerleyen günlerinde hava sıcaklıkları etkisini kaybedip düşerken aynı zamanda yağışların artacağı bilgisi verildi. Geçtiğimiz haftalarda mevsim normallerinin üstünde seyreden sıcaklıkların yerini tekrar yağışlı ve soğuk havaya bırakacağı görüldü. Uzmanlar içinde İstanbul'un da olduğu 10 ilde yoğun sağanak yağış beklendiğini belirtti. İşte Meteoroloji tarafından açıklanan hava durumu tahmini raporu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kasım ayının ortalarına gelirken sıcak havalar etkisini tamamen yağışlara ve soğuğa bıraktı. Önümüzdeki hafta itibariyle özellikle 10 il için sağanak yağış uyarısı yapan Meteoroloji genel müdürlüğü vatandaşlara uyarıda bulundu.

Hangi İllerde Yağış Bekleniyor?

Hangi İllerde Yağış Bekleniyor?

Aşırı yağışlar nedeniyle yaşanabilecek sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlardan dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

İşte sağanak yağışın beklendiği iller:

Meteoroloji'den Doğu Anadolu'ya Kar Uyarısı!

Meteoroloji'den Doğu Anadolu'ya Kar Uyarısı!

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde ise kar beklendiğini duyurdu. Ağrı ve Hakkari çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Bölgelere Göre Haftalık Hava Durumu Tahminleri

Bölgelere Göre Haftalık Hava Durumu Tahminleri
  • Marmara; Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, bu akşam ve gece saatlerinde bölgenin güneybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

  • Ege; Az bulutlu, güney kıyı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediyor. Rüzgarın, bu akşam ve gece saatlerinde kıyı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa) olarak esmesi bekleniyor. İç Ege'de bu gece ve yarın sabah saatlerinde sis ve pus olayı ile birlikte yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

  • Akdeniz; Az bulutlu ve açık, batısının yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

  • İç Anadolu; Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

  • Batı Karadeniz; Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

  • Orta ve Doğu Karadeniz; Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.

  • Doğu Anadolu; Az bulutlu, doğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde yer yer sis ve pus olayı ile birlikte kuzey kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

  • Güneydoğu Anadolu; Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

15 Kasım Pazartesi Hava Durumu

15 Kasım Pazartesi Hava Durumu
İçeriğin Devamı Aşağıda

16 Kasım Salı Hava Durumu

16 Kasım Salı Hava Durumu
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın