Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış, Fırtına ve Toz Taşınımı Uyarısı

Meteoroloji'den Kuvvetli Yağış, Fırtına ve Toz Taşınımı Uyarısı

Onedio Medya
24.03.2016 - 08:28

Hava sıcaklığı yarın kuzey kesimlerden başlayarak ülke genelinde hissedilir derecede azalacak. Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz ile Kırşehir, Yozgat, Çorum ve Amasya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara'nın batısı, Kıyı Ege'de kuvvetli olması bekleniyor. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Lodosla birlikte Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında hissedilir derece artacağı, batı bölgelerde 3 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı, güney ve batı kıyılarımızda güney ve güneydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/sa), Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer fırtına (50-70 km/saat), Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in batı kıyılarında kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın batısı (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyılarında); Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde) kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

  • KUVVETLİ RÜZGAR ve FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; güney yönlerden Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli (30-60 km/sa), Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de yer yer fırtına (50-70 km/saat), Marmara'nın batısı, Kıyı Ege ve Batı Akdeniz'in batı kıyılarında kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • TOZ TAŞINIMI UYARISI: Bu akşam saatlerinden sonra Kıyı Ege’den başlayarak, yarın (Perşembe) ülkemizin güney ve batı bölgelerinde toz taşınımı görülmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, çamur şeklinde yağış vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde bölgenin batısında (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale ile Balıkesir'in batı kıyılarında) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli, batısında fırtına (50-70 km/sa) yer yer kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

BURSA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 21

EDİRNE Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 19

İSTANBUL Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 19

KIRKLARELİ Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. 18

EGE 

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kıyı Ege'de (İzmir, Manisa, Aydın ve Muğla çevrelerinde) kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (50-70 km/sa), kıyılarında kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu, öğle saatlerinde sağanak yağışlı 15

İZMİR Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

MANİSA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 17

MUĞLA Çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 15

AKDENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, yarın (Perşembe) Batı Akdeniz'in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Batı Akdeniz'de güney yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-70 km/sa), batı kıyılarında kuvvetli fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu 25

ANTALYA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21

ISPARTA Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 14

MERSİN Parçalı bulutlu 21

İÇ ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra bölgenin kuzeybatısı ile Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

ANKARA Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı 16

ESKİŞEHİR Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı 17

KAYSERİ Parçalı ve çok bulutlu 19

KONYA Parçalı ve çok bulutlu 21

BATI KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Bolu çevrelerinin, yarın (Perşembe) öğleden sonra bölge genelinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli (30-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

BOLU Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı 19

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra hafif sağanak yağışlı 22

KASTAMONU Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı 20

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra sağanak yağışlı 24

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra Çorum ve Amasya çevrelerinin hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.

ARTVİN Parçalı ve çok bulutlu 17

ORDU Parçalı ve çok bulutlu 26

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu 28

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu 28

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; batı kesimlerinde güney yönlerden kuvvetlice (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor. Gece saatlerinde doğusunda buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

ELAZIĞ Parçalı ve çok bulutlu 19

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu 11

KARS Parçalı ve çok bulutlu 11

VAN Parçalı bulutlu 10

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve az bulutlu 20

GAZİANTEP Parçalı ve az bulutlu 23

KİLİS Parçalı ve az bulutlu 24

ŞANLIURFA Parçalı ve az bulutlu 26

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'de fırtına, Batı Karadeniz, Marmara,Güney Ege ve Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava DurumuParçalı ve çok bulutlu, batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece batı ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa) , gece 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu ve yer yer sağanak yağışlı, Rüzgar: güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), sabah kuzeyinde 6 ila 8 (50 ila 70 km/sa), gece yarısından sonra tamamında 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,5 ila 3,5m, gece yarısından sonra 1,0 ila 2,0m. Görüş: İyi, yağışta orta, fırtınada zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu,batısı sağanak yağışlı, Rüzgar Batı Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), gece 3 ila 5 (20-40 km/sa , Doğu Akdeniz'de sabah doğu ve kuzeydoğu, öğle doğu ve güneydoğu, gece güneybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtınada zayıf.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu; Rüzgâr: güney ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde; Dalga: 0,2 ila 0,3m, Görüş: İyi.

ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜN ÜLKE GENELİNDE HAVA

ÖNÜMÜZDEKİ 4 GÜN ÜLKE GENELİNDE HAVA
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın