Görüş Bildir
Haberler
Metal İşçileri Ankara'ya Gidiyor

Metal İşçileri Ankara'ya Gidiyor

ATKN
17.02.2015 - 16:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlar Kurulu kararıyla grevleri yasaklanan metal işçileri 18 Şubat’ta dünya çapında yapılacak “Grev hakkımızdan ellerinizi çekin” eylemi kapsamında Ankara’ya gidiyor.

Birleşik Metal İş Sendikası’na üye işçiler yarın Uluslararası Sendikalar Kofederasyonu’nun (ITUC) çağrısıyla dünya genelinde yapılacak “Grev hakkımızdan ellerinizi çekin” eylemi kapsamında saat 12.00’de Meclis Dikmen Kapısı önünde olacak. Birleşik Metal İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da olacağı eylemde açıklamanın ardından grevin ertelenmesinden sonra işyerlerinden toplanan dilekçe ve imzalar Başbakanlık’a iletilecek. Birleşik Metal İş sendikası daha sonra da Meclis İnsan Hakları Komisyonu ve siyasi parti temsilcileri ile görüşmelerde bulunacak.

DANIŞTAY BAŞBAKANLIK'TAN SAVUNMA İSTEMİŞTİ

Birleşik Metal İş Sendikası’nın toplu iş sözleşmesi sürecinde yaşanan çözümsüzlüğün ardından yurt çapında 22 fabrikada 15 bin metal işçisiyle 29 Ocak’ta başlattığı grev daha birinci günündeyken Bakanlar Kurulu kararıyla ‘milli güvenliği tehdit edici’ olduğu iddiasıyla 30 Ocak’ta yasaklanmıştı. Birleşik Metal İş Sendikası bunun üzerine 2 Şubat’ta Danıştay Başkanlığı’na ‘Yürütmenin Durdurulması’ istemiyle dava açmıştı. Danıştay 10. Dairesi ilk kez karşılaşılan bir uygulamayla Danıştay 9 Şubat tarihli ara kararında Başbakanlıktan grevin ertelenme nedenlerine ilişkin savunma istedi. Danıştay “Davacı sendika tarafından uygulanmakta olan ve uygulamaya konulacak grevlerin ‘milli güvenliği bozucu nitelikte olduğu’nun nasıl ve ne şekilde belirlendiği, milli güvenliği bozucu hususların neler olduğunun açık ve tereddüte yer bırakmayacak şekilde açıklanmasının istenmesine” karar vererek Başbakanlık’tan 10 gün içerisinde savunma vermesini istedi.

İleri Haber

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0