Görüş Bildir
Haberler
Meta, Facebook ve Instagram'da Uçtan Uca Mesaj Şifrelemesini 2023'e Kadar Erteliyor

Meta, Facebook ve Instagram'da Uçtan Uca Mesaj Şifrelemesini 2023'e Kadar Erteliyor

İlhan Güzel
23.11.2021 - 16:17

Şirketin küresel güvenlik direktörü, çocuk güvenliği kampanyacılarının istismarcıları tespit edilmekten koruyacağına dair mevcut uyarı ve tehditleri göz önünde bulundurarak, Facebook ve Instagram'ı şifreli mesajlara 2023 yılına kadar ertelemeyi duyurdu.

Kaynak: https://www.digitalinformationworld.c...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Teknoloji devi, İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın Priti Patel'in kabul edilemez olarak nitelendirdiği şifreleme konusundaki stratejilerinden vazgeçmek için çok stres altında.

Teknoloji devi, İngiltere İçişleri Bakanlığı'nın Priti Patel'in kabul edilemez olarak nitelendirdiği şifreleme konusundaki stratejilerinden vazgeçmek için çok stres altında.

Firmanın bu tutumu, özellikle İngiltere'de belirsiz bir duruma yol açabilir. Ülkeye gelince, aynı yıl, tüm teknoloji firmalarını kötüye kullanımı yasaklamak ve ülkedeki reşit olmayanları sağlamak için zorunlu kılacak bir güvenlik yasası uyguluyor. Ancak, şifreleme gerektirmez. Bu adımın, yasanın suçluları bulma ve tespit etme potansiyelini ciddi şekilde engelleyeceğini öne sürerek şifrelemenin ertelenmesine açıkça karşı çıkıyor, bu nedenle sonuç olarak, yasa yürürlüğe girene kadar şirketin stratejilerini yeniden tasarlama baskısına katlanmak zorunda kalabilir.

Messenger ve Instagram'ı uçtan uca şifreleme önerilerinin Facebook'a ait olduğu soruları gündeme geldi, şimdi Metaverse bu ekipmanı gereksiz yere gönderecek.

Guardian , Facebook'un küresel güvenlik direktörü Antigone Davis'in , Facebook Messenger ve Instagram'da varsayılan uçtan uca şifreli mesajlaşmanın sunulmasının 2023'e kadar ileri sürüldüğü talimatını verdiğini iddia ediyor . Şirket, temelde 2022'ye kadar yürütmeyi planlamıştı, ama şimdi bunu yapmak için biraz daha zamana ihtiyaçları var.

Ayrıca, şirketin yine de şifrelenmemiş bilgi ve kullanıcı belgelerinin bir karışımı yoluyla kötüye kullanımı belirleme yeteneğine sahip olacağını belirtti. Bekletme, yetkililere yönetimleri teselli etmek ve olası çatışmaları önlemek için daha fazla zaman önerebilir.

WhatsApp kullanımları için ek gizliliğin zaten etkinleştirildiğini biliyoruz, oysa Messenger ve Instagram hala şifreli bir konuşma başlatmaya zorluyor. Facebook, sohbet şifreleme ve ek gizlilik bileşenlerine yönelik daha geniş bir provokasyon başlatmadan iki yıl önce.

Ulusal cemiyetin çocuklara yönelik zulmü önleme firması, küçükler arasındaki cinsel istismarın en üst sırasının kişisel konuşma ve sohbetler olduğunu, yasaların uygulanmasını engellediği için ortaya çıkarmış ve bu mecralar, sohbetleri tespit ederek, yalnızca gönderenler ve alıcılar, uçtan uca şifreleme olarak anlaşılan verilerine erişebilir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın