Görüş Bildir
Haberler
Messi ve Babası Vergi Kaçırmaktan Yargılanacak

Messi ve Babası Vergi Kaçırmaktan Yargılanacak

ATKN
08.10.2015 - 17:35 Son Güncelleme: 08.10.2015 - 19:58

Barcelona Mahkemesi, hem yıldız futbolcu Messi hem de babasının vergi kaçırmakla bağlantılı 3 farklı suçtan sanık olarak yargılanmasına karar verdi. Messi için 22,5 ay hapis cezası istendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Barcelona'da forma giyen Arjantinli yıldız futbolcu Lionel Messi ve babası Jorge Horacio Messi'nin vergi kaçırma suçlamalarıyla yargılanmalarına karar verildi.

Messi'nin 2007-2009 yıllarında elde ettiği reklam gelirlerinden vergi kaçırdığı iddialarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Barcelona'nın Gava ilçesindeki mahkeme, maliyeye karşı işlenmiş 3 farklı suçtan hem Messi hem de babasının yargılanması için dava açıldığını duyurdu. Mahkeme, futbolcu Messi'nin 22,5 ay hapis cezası talebiyle yargılanacağını açıkladı.

Savcılık hafta başında sunduğu iddianamesinde, Messi'nin parasal işlerinde tüm sorumlunun babası Jorge Horacio Messi olmasından dolayı Barcelonalı futbolcu hakkındaki suçlamaların düşürülmesini talep etmişti. Buna karşın mahkeme, Gelir Dairesi Başkanlığı'nın başvurusu üzerine harekete geçen, İspanya'da devlet adına dava açma yetkisine sahip olan 'Abogacia del Estado' (Devlet Avukatlığı) kurumunun iddiasını dikkate alarak Messi'nin de yargılanmasına karar verdi. 'Abogacia del Estado', söz konusu reklam gelirlerinin büyük bölümünün, vergi kaçırdığı iddia edilen Uruguay ve Belice'deki şirketler üzerinden Messi'nin hesabına aktarıldığını savunarak, Arjantinli futbolcunun 'bunu bilmeme olasılığı olmadığını' öne sürdü. 

2007-2009 yıllarında elde ettiği reklam gelirlerinin vergisini beyan etmeyerek 4,1 milyon avro vergi kaçırmakla suçlanan futbolcu Lionel Messi ve onun menajerliği ile ticari iş yöneticiliği yapan babası Jorge Horacio Messi, bu olay ortaya çıkar çıkmaz maliyeye faiziyle yaklaşık 5 milyon euroluk ödeme yapmıştı.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0