Görüş Bildir
Haberler
Messi Hakkında Bilinmeyen 10 Gerçek

Messi Hakkında Bilinmeyen 10 Gerçek

Fatih
13.05.2014 - 21:42

Üst üste 4 defa Ballon d'Or ödülüne layık görülen, rekorları alt üst eden ve dünya futbol tarihine adeta damgasını vuran Arjantinli yıldız hakkında pek bilinmeyen gerçekler.

Goal.com

İçeriğin Devamı Aşağıda

Messi'nin Barcelona'ya gelişi

Messi'nin Barcelona'ya gelişi

Messi'nin Barcelona'ya özel bir hormon tedavisine ihtiyacı olduğu için geldiği herkes tarafından bilinen bir gerçek. Olayın perde arkasına bakacak olursak, aslında bu tedavinin bütün masrafları Arjantin'deki Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılandı ve Messi'nin Barcelona'ya imza atması Soldini ve Montero adında iki menajerin üstün çabaları sayesinde oldu. Arjantinli, bu iki futbol adamıyla ilişiğini erken yaşlarda kestiği için isimlerini çoğu kişi bilmiyor bile...

Bugünlerde dünyanın en çok kazanan futbolcularından biri olan Messi'nin, kendisini bu kulübe kazandıran iki kişiyi unutması çok düşündürücü. Soldini ve Montero, henüz 13 yaşındayken bütün yolculuk ve otel masraflarını karşılayarak Barcelona'ya getirdikleri yıldız oyuncudan bugüne kadar tek bir kuruş bile kazanamadılar.

Barça kararını bir kaset ile verdi

Barça kararını bir kaset ile verdi

Soldini, Messi'ye portakal ve tenis topu vererek bir hafta sonra geri geleceğini, iyi çalışmasını ve kendisini kasete kaydedeceğini söyledi. Barcelona'ya gönderilen kasette Messi, portakalı ayağında 113 defa, tenis topunu ise 120 defa sektirmeyi başarıyordu.

Kısa bir zaman içinde Barcelona yetkilileri ile görüşen Arjantinli, ayaküstü bir kağıt havlu üzerine attığı imza ile kendisini Katalan kulübüne bağladı.

Söylentilere göre ise, mali açıdan kötü durumda olan Barça'da antrenörler genç oyuncuyu renklerine bağlamak için büyük bir çaba sarfediyordu.

Sadece sarhoşken...

Sadece sarhoşken...

13 yaşında Barcelona'ya geldiği günden bu yana Messi'nin çok nadiren Katalanca konuştuğu görüldü. 

Arjantin aksanını hiç bırakmayan yıldız oyuncu, sadece şampiyonluk kutlamaları esnasında Katalanca konuşurken görüldü. Muhtemelen sarhoş olmuşken...

Ailesi ve ülkesi

Ailesi ve ülkesi

Büyük çoğunluk, İspanya'ya 13 yaşında iken gelen Messi'nin ülkesini unuttuğunu düşünüyor. 

Küçük yaşlardayken İspanya Futbol Federasyonu tarafından davet almasına karşın anavatanını seçti. Ülkesi ve ailesi onun için her şey demek. Aslında attığı her golü parmağıyla gökyüzünü işaret edip ölen babaannesine hediye ederek sevgisini her defasında kanıtlıyor.

Henüz 10 yaşında iken ölen babaannesini unutmayan Messi'nin annesine olan bağlılığı ise bilinen bir gerçek. Arjantinli sol omzunda annesinin bir dövmesini taşıyor...

Leonel Mecci!

Leonel Mecci!

Erken yaşlarda İspanya'ya gelen Messi, Arjantin'de pek tanınmıyordu. 20 Yaş Altı Milli Takımı tarafından ilk daveti aldığında Arjantin Futbol Federasyonu'nun gönderdiği listede yazan isim bunu gerçekten doğruluyordu: 'Leonel Mecci'

İçeriğin Devamı Aşağıda

O da bir bağımlı...

O da bir bağımlı...

Pep Guardiola döneminde yıldızı parlayan Messi'nin o sıralarda büyük bir bağımlılığı vardı: Coca-Cola...

Öğrencisinin bu durumundan endişe eden Guardiola, Leo'yu Juanjau Brau isimli bir fizyoterapistin ellerine emanet etti. La Masia'daki bütün soda makinelerini kaldırtan İspanyol teknik adam, böylece Messi'nin favori içeceği coca-cola'ya ulaşmasını engelledi.

Messi'nin bugünlerde Pepsi ile sponsorluk anlaşması bulunuyor...

Tam bir asosyal

Tam bir asosyal

Messi, diğer insanlardan farklı bir yapıya sahip. Çoğu insan onu kapalı kutu olarak tanımlıyor. Konuşmayı fazla sevmeyen ve birilerinin gölgesi altında olmaktan hoşlanmayan... 

Bu özelliği nedeniyle ise Barcelona birçok yıldız oyuncu ile yollarını ayırmak durumunda kaldı. Şu aralar Paris Saint-Germain'i sırtlayan Zlatan Ibrahimovic ve Barça'ya Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu getiren o meşhur golü atan Samuel Eto'o bu durumdan nasibini alanlar.

İspanyolca yeni bir kelime kazandı

İspanyolca yeni bir kelime kazandı

İspanyolca, Messi sayesinde 'inmessionante' kelimesiyle tanıştı. Arjantinli'nin oyun tarzını ifade eden bir terim olan bu kelime, tamamen Messi'ye atfen sözlüğe eklendi.

Biz bize yeteriz

Biz bize yeteriz

Yıldız oyuncunun bir menajeri yok. Evet yanlış duymadınız. Kendileri bir şirket kuran Messi ailesi, Arjantinli'nin isim haklarını elinde bulunduruyor. Babası ve abisi şirketin yönetimiyle ilgilinen isimler. Tam olarak profesyonel bir yapıya sahip olamadıklarından dolayı medya ilişkileri ve pazarlama danışmanı olarak Pablo Negre ile çalışıyorlar.

Uykucu Messi

Uykucu Messi

Hormon tedavisi gördüğü sıralar, hücrelerinin yenilenmesi açısından Messi'nin iyi bir uyku çekmesi şarttı. Ancak günümüzde de antrenmana çıkıyor, yemeğini yiyor, oyun oynuyor ve uyuyor. Kız kardeşi bu durumu şu sözlerle ifade ediyor: 'Uyurken ondan mutlusu yok. Kalkmasını söylediğinizde, hemen sinirleniyor.' 

Messi'ye yakın kişilerde bunu doğruluyor. Günde 12 saatten fazla uyuyan Arjantinli için Barcelona yönetimi bile zamanında tıbbi destek istemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
73
49
22
20
20
13
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın