Görüş Bildir
Haberler
Mengen'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Mengen'de Nereye Gidilir?

Mengen'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Mengen'de Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
01.02.2022 - 10:31

Coğrafi konum olarak Bolu iline bağlı bir ilçe olan Mengen, Düzce, Zonguldak ve Karabük illeriyle sınır komşusudur. Karadeniz bölgesi ikliminin özelliklerini taşıdığı bilinen ve Türkiye ortalamasının üzerinde bir orman örtüsüne sahip olan Mengen ilçesi Bolu il merkezine 63 km mesafede yer almaktadır. Bu özellikleri bakımından Mengen'de görülmesi gereken pek çok doğal güzellik bulunmaktadır. Birçok kişi Mengen'de gezilecek yerleri internet üzerinden araştırıyor. Peki, Mengen'de gezilecek yerler nerelerdir? Mengen'de nereye gidilir? Mengen'de ne yenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bölgenin tarihine bakacak olursak Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar bu topraklarda hüküm sürmüş fakat geçmişten günümüze kadar gelen bir tarihi yapı bulunmamıştır. Bölgeyi gezmeye gelen turistlerin daha çok doğal güzellikleri ve yaylaları görmeye geldikleri bilinmektedir. Özellikle kampçıların tercih edebileceği pek çok yaylaya sahip olan Mengen'de gezilecek yerler merak ediliyor. Mengen'de gezilecek yerlere ve yenilmesi gereken yöresel yemeklerine dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Mengen'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Mengen'de Nereye Gidilir?

Mengen'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Mengen'de Nereye Gidilir?

Biz de daha çok doğa gezginlerinin uğrak yeri olan bölgedeki güzellikleri tanıtmaya başlayacak olursak ilk durağımız, Gelin Kayası ilçeye bağlı Güneyhisar mahallesinde bulunur. Uzaktan bakılınca duvak takmış geline benzeyen bu doğal yapının bir de efsanesi vardır. Bu efsaneye göre istemediği bir kişi ile evlendirilmek istenen güzel bir kız gelinliği ve duvağı ile düğün evine giderken bu kayaların yanından geçmektedir. O esnada kayalara bakarak “Allahım beni taşa çevir bu eve gelin gitmeyeyim” dedikten sonra kız taş haline gelmiş ve o günden sonra bu kayaya Gelin Kayası denmiştir. 

İlçe merkezine 30 km mesafede olan Mamatlar Yaylası ilçenin en güzel yaylası olarak ifade edilir. Ormanlarında 900 yıllık anıt ağaçların bulunduğu bu yaylada bol bol oksijen soluyarak spor ve piknik yapabilir kamp kurabilirsiniz. İlçe merkezinin güneybatısında ve ilçeye 6 km mesafede olan Ağalar Gölü bölgede piknik yapmak amacıyla tercih edilen mesire yeridir. Ağalar Yaylası’da orman ağaçları ile çevrili ilçeye 15 km mesafede piknikçilerin uğrak mekanlarından olan güzel bir yerdir. Bölgedeki uğrak yerlerinden biri de Akçakoca Yaylası’dır. İlçeye uzaklığı 30 km olan ve etrafı yeşilin her tonunu yansıtan ormanlarla çevrili bu yaylanın yakınlarında doğal kaynak suyu ve suyun olduğu yerde alabalık tesisleri bulunur. Burası özellikle yazın piknikçilerin ve kamp yapmak isteyenlerin tercih ettiği bir yayladır. Mengen’e bağlı Bürnük Köyü’nde yeşillikler arasında yapay bir gölet olan Şirinyazı Göleti piknik, trekking ve kamp aktiviteleri için uygun bir yerdir. Aynı zamanda gölette balık yetiştiğinden dolayı olta balıkçılığına meraklı olanlar sık sık burayı ziyaret ederler.

Mengen'de Ne Yenir?

Mengen'de Ne Yenir?

Yeşillikleri, ormanları ve doğal güzellikleri ile tanınan Mengen’in ayrıca aşçıları ile de ünlüdür. İlçede her yıl Ağustos'un ilk hafta sonunda Mengen Aşçılar Festivali düzenlenir. Uluslararası düzeyde olan bu festivalde aşçıların hünerlerini gösterdiği yemek yarışmaları, stant açılışları, konserler ve eğlenceler düzenlenmektedir.

Aşçılarıyla meşhur olduğunu belirttiğimiz Mengen, bölgeye özgü lezzetler bakımından da özel yere sahiptir. Yöreyi gezmeye gelenlerin çok çeşitli malzemelerden yapılan Mengen Pilavını tatmaları önerilir. Mısır unu ceviz ve kaz ciğeri ile yapılan Kedi Batmaz, kaldırık ağacı yaprağından yapılan Kaldırık Dolması ve Mengen Usulü Höşmerim bu yöreye özgü lezzetler olarak bilinir.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın