Görüş Bildir
Haberler
Menemen'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Menemen'de Nereye Gidilir?

Menemen'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Menemen'de Nereye Gidilir?

Müge Kakşi
14.01.2022 - 10:57

Nüfus açısından yurdumuzun 3. Büyük kenti olan İzmir'in gezi listemize eklenecek, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri fazla ilçelerinden biri olan Menemen’in İzmir’e uzaklığı yaklaşık 35 km kadardır. Çanakkale – İzmir karayolu üzerinde bulunan ilçeye her bölgeden rahat ulaşma imkânı vardır. Gediz nehri kıyısında yer almakta olan Menemen ilçe sınırları Ege Denizi'ne uzanmakla birlikte ilçe merkezi denize uzak konumdadır. Birçok yerli ve yabancı turistin uğrak noktası olan Menemen'de gezilecek yerler merak ediliyor. Peki, Menemen'de gezilecek yerler nerelerdir? Menemen'de nereye gidilir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarihte ilk yerleşimin ne zaman yapıldığına dair kesin bilgiler olmayan ilçenin M.Ö. 1000 yıllarında İyonyalılar tarafından kurulduğu tahmin edilmektedir. Daha sonraki yıllarda Lidyalılar, İranlılar, Yunanlılar ve Romalılar gibi değişik uygarlıklar bu topraklarda hüküm sürmüşler en son Bizanslıların ardından Osmanlı Devleti topraklarına katılmıştır. Milli Mücadele öncesi üç yıl Yunan işgaline maruz kalan Menemen, İzmir gibi 9 Eylül 1922 de Türk Ordusu tarafından kurtarılarak bağımsızlığını tekrar kazanmıştır. Birçok tarihi kalıntıya ev sahipliği yapan Melemen'de gezilecek yerler internet üzerinden araştırılan konular arasında yer alıyor. Menemen'de gezilecek yerlere ve görülmesi gereken tarihi yerlere dair tüm detaylara haberimizin içeriğinden ulaşabilirsiniz...

Menemen'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Menemen'de Nereye Gidilir?

Menemen'de Gezilecek Yerler Nerelerdir? Menemen'de Nereye Gidilir?

Anadolu topraklarında birçok yerde olduğu gibi Menemen’de ilçe sınırları içinde birçok tarihi eser ve doğal güzellik barındırmaktadır. Osmanlı döneminden kalma en önemli yapılardan olan Taşhan Türk ve İslam mimarisini yansıtan güzel bir örnektir. Şıh Kamil tarafından inşa edilen ve içinde 25 odası bulunan bu yapı tarihi boyunca ticaret ve konaklama merkezi olarak hizmet vermiştir. İlçe merkezinde bulunan diğer tarihi eserlerden Ermeni Kilisesi 19 y.y'da inşa edilen bir yapıdır ve Ermeni nüfusunun ilçeden göçünden sonra kullanılmamaktadır. İlçeye 13 km uzaklıkta bir tepenin üzerinde kurulu olan Panaztepe Antik Kenti’nde yerleşim M.Ö. 2000 yıllarına kadar uzanmaktadır. İyonyalılar tarafından kurulduğu söylenen Antik kentte Helen uygarlığı kalıntıları bulunur. 

Bir diğer tarihi kalıntılardan olan Larissa Antik Kenti ilçenin kuzeyinde Buruncuk Köyü yanında tepenin üzerinde kuruludur. M.Ö. 1200 yılında kurulan kentte su sarnıçları, dehlizler ve tarihi yapı kalıntıları göze çarpmaktadır. Menemen İlçesi’nin antik kent ve tarihi eserlerler açısından zengin olduğunu söyleyebiliriz. Bunlardan biri de Persler tarafından kurulan, içinde tarihi kalıntılar ve bulgular barındıran ve görmeniz gereken yerlerden olan Leukai Antik Kenti’dir. Menemen’de yaşayan Rumların ibadet yeri olan ve 17. y.y'da yapıldığı söylenen Agios Kostantinos Kilisesi Rumların Kurtuluş savaşından sonra ilçeyi terk etmesi sonrası tarihi yapı olarak kalmıştır.

Bu kadar tarihi eser barındıran Menemen’de doğa meraklıları için Yamanlar Dağı'nda denizden yaklaşık 1000 metre yükseklikte yer alan Karagöl etkileyici doğal güzelliği, yeşil alanları ile piknik yapmak ve temiz hava almak isteyenler için iyi bir seçenektir. Ayrıca gölde alabalık olduğundan olta balıkçılığı meraklıları da virajlı yollarına aldırmadan burayı tercih etmektedir. 

Menemen ilçesini ziyaret edipte domates biber ve yumurtanın birleşmesi ile yapılan ilçenin adını alan “menemen” yemeğini yemeden ilçeden ayrılmak olmaz. Ayrıca menemen ile birlikte ilçenin yayık ayranı da meşhurdur. Bunları ve Ege yöresine özgü diğer yemekleri tadabileceğimiz birçok kaliteli restoran ilçede bulunmaktadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
10
5
5
4
3
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Menemen çöptür lan