Görüş Bildir
Haberler
Melisa Oral Yazio: ÖSYM ”Emeğiniz Emanetimizdir” Dedi, KPSS'yi İptal Etti

etiket Melisa Oral Yazio: ÖSYM ”Emeğiniz Emanetimizdir” Dedi, KPSS'yi İptal Etti

Melisa Oral
04.08.2022 - 16:00 Son Güncelleme: 04.08.2022 - 16:02

31 Temmuz Pazar günü sabahı yüz binlerce kişinin girdiği KPSS, geçtiğimiz dakikalarda iptal edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne olmuştu hatırlayalım.

Ne olmuştu hatırlayalım.

Bir yayınevinin deneme sınavı sorularının birçok sorusunun sınavdakiyle aynı olduğu  hatta aynı yayınevinin öğrencilere soruları WhatsApp aracılığıyla gönderdiği iddia edilmiş, dün akşam apar topar ÖSYM Başkanı görevden alınmış, yerine yeni Başkan atanmıştı. Bugün de saat 13:30 da KPSS iptal edildi 

Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy: 

“6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir. İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir. Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz.'

Özür dilemek bir şeyi telafi eder mi bilmiyorum ama neyse yazıma başlayayım… 

Yıllarca okudun, dirsek çürüttün, gece gündüz demeden sınavlara girdin, iyi kötü bir üniversiteye kapak attın, mezun oldun, iş aramaya başladın, baktın ki özel sektör aldı başını gitti, 3 yabancı dil istiyor en az, ohhho o kadar yabancı dili öğrenene kadar, verdiği de 3 kuruş maaş, değmez dedin, anne baba sözü dinleyeyim de memur olayım diye düşündün, onu da olamıyorsun ki güzel ülkemde… 

Bu sınav yani KPSS lisans sınavı 2 yılda bir yapılıyor, sırf bu sınav için 2 yıldır gece gündüz demeden çalışan insanlar biliyorum. 

O kadar büyük emek verenler 

2 sene boyunca düzenli aralıklarla psikoterapiye gidenleri biliyorum, sırf sınavda heyecanlanıp sorulara yanlış cevap vermeyeyim diye…

Bu insanların kurduğu hayaller, çalışmalar, emekler hepsi çöp…

Şimdi diyeceksiniz ki ee tekrar girer ne var bunda?

Şimdi diyeceksiniz ki ee tekrar girer ne var bunda?

Şimdi bu kişiler kaç zamandır takvimde 31 temmuzu hayal ediyor, işte kazanacağım gün, o gün her şey değişecek gibi gibi. 

Tümmm planlarını o güne endekslemiş, o güne göre çalışmış, sınava girmiş belki de çok güzel geçti ve kazanacaktı, ancak yeniden sınava gireceğinde o psikolojiyle belki giremeyecek ve aynı puanı alamayacak.

O güne kadar yaşamış olduğu stres, kaygı, endişe belki depresyona bile girdi ama bitecek diye sabretti…

Ayrıca ne de olsa sınav bitti oh be rahatlığıyla her şeyi bırakanlar ne olacak? Sınav kitaplarını dağıtanları bile biliyorum… Bu bir sınav sonrası klasiğidir ki herkes yapar.

Şimdi evet biliyorum üzgünsünüz, hayal kırıklığına uğradınız ama olan oldu, sil baştan KPSS başlıyor, peki ne yapmamız lazım?

Şimdi evet biliyorum üzgünsünüz, hayal kırıklığına uğradınız ama olan oldu, sil baştan KPSS başlıyor, peki ne yapmamız lazım?

1)Öncelikle bir önceki sınavı ve oradaki performansımızı unutalım, yepyeni bir sınav var önümüzde. 

2)Belki birtakım eksiklerimiz vardı ve onları tamamlayabilmek için zamanımız olacak iyi tarafından bakalım. 

3)Psikolojimizi sağlam tutup yeni bir tarih için çalışmaya başlayalım. 

4)Belki de hakikaten sınav kötü geçmişti al sana fırsat… 

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

Yeni sınav için ücret talep edilmeyecekmiş :) Sen önce 15 yıldır çaldırdığın, yandaşa peşkeş çektiğin sınavların ücretlerini İADE ET!!!

Pasif Kullanıcı

15 mi?🤔🤔🤔