Görüş Bildir
Haberler
Ve Melih Gökçek 'Cumartesi İstifa Ediyorum' Dedi: 'Görüşme Sıcak ve Samimi Bir Ortamda Geçmedi'

etiket Ve Melih Gökçek 'Cumartesi İstifa Ediyorum' Dedi: 'Görüşme Sıcak ve Samimi Bir Ortamda Geçmedi'

FreiGeist
23.10.2017 - 14:03 Son Güncelleme: 24.10.2017 - 10:32

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istifasını istediği belediye başkanları arasında yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, görevi bırakacağını açıkladı. Yaklaşık bir aydır istifa edip etmeyeceği gündemin en üst sırasında yer alan Gökçek, kararını Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin ardından Twitter'dan duyurdu. Bugün basına yansıyan görüşme detaylarına göre 'Erdoğan, istifa dışında Gökçek'e ikinci bir şık sunmadı. Uzun bir görüşme olduğu söyleniyor. Ama sıcak ve samimi bir ortamda geçmediği ifade ediliyor.' 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bugün akşam saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe'de görüştü. Bu görüşmenin ardından gözlerin çevrildiği Gökçek'ten istifa açıklaması geldi. Açıklamayı Twitter hesabından yapan Gökçek 'İnşaallah cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’ni olağanüstü toplayacak ve meclis üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim” diye yazdı.

"Sıcak ve samimi bir ortamda geçmediği ifade ediliyor"

"Sıcak ve samimi bir ortamda geçmediği ifade ediliyor"

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvigörüşmenin detaylarını köşesine taşıdı: 

'Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı ilk görüşmeden sonra attığı tweet'te, Külliye'nin karşısına yapılacak projeden söz etmişti. Bu kez o tür bir manevra yapmasına imkan tanınmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşme sırasında sürecin zaten gereğinden fazla uzadığı ve partiye zarar verecek bir noktaya ulaştığını belirtip, Gökçek'ten derhal istifa etmesini istediği söyleniyor. Çünkü Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmede istifa sürecine son bir noktayı koyması gerektiği sonucu çıktı. Çünkü Erdoğan, istifa dışında Gökçek'e ikinci bir şık sunmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu sorunun çözülmesi için Gökçek'e son bir kredi açmıştı. O görüşme yapıldı ve Gökçek, makam odasından Erdoğan'a, istifasını beyan ederek çıkmak durumunda kaldı. Çünkü, Erdoğan başka bir seçenek sunmadı. Uzun bir görüşme olduğu söyleniyor. Ama sıcak ve samimi bir ortamda geçmediği ifade ediliyor.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu arada Melih Gökçek'in istifa edeceğini duyurduğu sıralarda Cumhurbaşkanı Erdoğan da Twitter hesabından dikkat çeken mesajlar paylaştı.

Bu arada Melih Gökçek'in istifa edeceğini duyurduğu sıralarda Cumhurbaşkanı Erdoğan da Twitter hesabından dikkat çeken mesajlar paylaştı.

Gökçek bir önceki görüşmede "Müzeyle ilgili projenin detaylarını sundum" açıklamasında bulunmuştu...

Gökçek,  5 Ekim'de Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edilmiş, görüşme 1,5 saat sürmüştü.

Erdoğan "İstifa etmezse sonuçları ağır olur" demişti 👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uzun süredir istifası istenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in son bir kez Cumhurbaşkanı ile görüşmek istediği ifade ediliyordu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu istediği bilgisi basına yansımıştı.

Gökçek'in istifa edeceğini açıklaması sosyal medyanın gündemine oturdu. İşte yapılan yorumlardan bazıları...

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdi gözler henüz koltuğunu bırakmayan Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur da. Uğur, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla tartışma yaratmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
675
135
98
54
53
36
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
laga luga

eeey 2014te gökçeğe oy veren 1.415.973 kişi, başkanınız saray darbesiyle görevden alınıyor bir itirazınız yok mu? reyiziniz de "biz bu yola koltuk sevdasıyla... Devamını Gör

Mabada

Reyiz koltukla aşk yaşıyor diyorsun da o koltuğunu her bi kaç yılda bir daha da büyüten biri. Hep aynı yerde oturmuyor ;)

Alp Eren A.kaya

+tayyip amca az daha oturayım koltukta ne olursun be ne olur ya -hadi cumartesiye kadar otur bakalım kerata

Taner Şengül

Arkadaşlar farkında mısınız bilmiyorum ama yerine gelecek de Gökçek'den çok da farklı olmayacak. Sonuçta torpille geliyor. Adam diktatörlüğün temellerini atı... Devamını Gör