Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Emin Ekmen Kimdir? CHP Mersin Milletvekili Adayı Mehmet Emin Ekmen'in Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Mehmet Emin Ekmen Kimdir? CHP Mersin Milletvekili Adayı Mehmet Emin Ekmen'in Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Bahadır
09.04.2023 - 13:35

Siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edeceği milletvekili aday listeleri netleşmeye başladı. Deva Partisi'nden siyasetçi Mehmet Emin Ekmen, seçime CHP listesinden girecek. Mersin milletvekilliği için üçüncü sırada yer alan Ekmen'in kariyeri ise merak konusu oldu. Ekmen'in hayatını merak edenler araştırmalarına başladı. Peki, Mehmet Emin Ekmen kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte CHP Mersin Milletvekili adayı Mehmet Emin Ekmen hakkında merak edilenler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mehmet Emin Ekmen kimdir?

Mehmet Emin Ekmen kimdir?

Mehmet Emin Ekmen, 1975 yılında Batman'da doğdu. İlk ve ortaöğretimini Batman'da tamamladı. Üniversiteyi Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde okudu ve 1996 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede “2. Abdülhamit Döneminde Siyasal Muhalefet” başlığı ile yüksek lisansını yaptı. Doktora çalışmalarını İstanbul Üniversitesi’nde Uluslararası Hukuk ve Çatışma Çözümü başlığı altında sürdürmektedir.

Mehmet Emin Ekmen siyasi kariyeri

Mehmet Emin Ekmen siyasi kariyeri

TBMM 23. Dönemde Ak Parti'den Batman Milletvekilliği yaptı. Ak Parti’de Batman Merkez İlçe ve İl Başkanlığı, Merkez Disiplin Kurulu ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı Görevlerinde bulundu.

9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan tarafından kurulan Demokrasi ve Atılım Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı.

Mehmet Emin Ekmen'in bulunduğu görevler

Mehmet Emin Ekmen'in bulunduğu görevler

Avukat olarakta görev yapan Ekmen, Batman Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği ve İnsan Hakları Komisyonu ile Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Başkanlığı yaptı. Tema Vakfı'nın Temsilciliği, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Yöneticiliği, Günışığı Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, Herkes İçin Spor Federasyonu Batman Temsilciliği ve Batman Mazlum-Der Kurucu Üyeliği görevlerinde bulundu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın