Görüş Bildir
Haberler
Meclis, Bu Hafta 'Torba Tasarı' İçin Mesai Yapacak

Meclis, Bu Hafta 'Torba Tasarı' İçin Mesai Yapacak

ATKN
10.04.2016 - 23:00 Son Güncelleme: 11.04.2016 - 09:30

Meclis, bu hafta 'zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır Sur'un yeniden inşaası, 'Kanal İstanbul', 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis memuru alınması ve terörizmin finansmanı' gibi önemli konularda düzenlemeler içeren 'torba tasarı' için yoğun mesai yapacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TBMM Genel Kurulu, bu hafta, çalışma günleri olan 12-13-14 Nisan Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinin yanı sıra 15 Nisan Cuma günü çalışacak, 11 Nisan Pazartesi günü ise çalışmayacak. Genel Kurul, günlük programını tamamlamaması halinde saat 24.00'ten sonra da çalışmalarını sürdürecek.

Genel Kurulda salı, çarşamba ve perşembe günleri; 'Zorunlu trafik sigortası, Diyarbakır Sur'un yeniden inşaası, 'Kanal İstanbul', 25 yaşa kadar genel sağlık sigortası primlerinin silinmesi, 15 bin polis memuru alınması ve terörizmin finansmanıyla' ilgili konularda düzenlemeler içeren ve 5 maddesi kabul edilen 'torba tasarı' görüşülecek.

Esnek çalışma tasarısı

Esnek çalışma tasarısı

Genel Kurulda, 'torba tasarı'nın yasalaşması halinde cuma günü, esnek çalışma imkanı getiren tasarı ele alınacak.

Tasarı, özel istihdam büroları aracılığıyla geçici iş ilişkisi kurulması ve uzaktan çalışma gibi esnek çalışma modelini öngörüyor.

Tasarıya göre; özel istihdam bürolarının, geçici iş ilişkisi kurma yetkisi alabilmesi için başvuru tarihinden önceki 2 yıl süresince kesintisiz faaliyet göstermesi gerekecek. Özel istihdam büroları, kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonları için aracılık faaliyeti yapamayacak. Özel istihdam bürosu, 12 ay boyunca hiçbir işe yerleştirmeye aracılık yapılmazsa, büro izni iptal edilecek. Kurumdan izin almadan iş ve işçi bulmaya aracılık yapanlara, iş arayanlardan ücret alan veya menfaat sağlayanlara 20 bin lira idari para cezası uygulanacak. 

Tasarıyla; doğum izninde, askerlik hizmetinde, mevsimlik tarım işlerinde, ev hizmetlerinde, iş güvenliği bakımından acil işlerde, iş hacminin öngörülemeyen ölçüde artması gibi hallerde geçici iş ilişkisi kurulabilecek. Kamu kurum ve kuruluşlarında, madenlerde geçici işçi çalıştırılamayacak. 

Meclisteki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları ele alacak.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
3
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Erdem Aslanhan

Bunun içerisine kadın cinayetleri, tecavüzler ve çocuk istismarlarını da alamayacak kadarlar ise, geriye kalan tüm konularda benim için gereksiz oluyor!

Pasif Kullanıcı

Dünyanın en yavaş istisnasız problemi çözmede en beceriksiz ve aynı zamanda en yaşlı bunaklarin bulunduğu meclise sahibiz. Bir sorun çıkıyor bunu düzeltmeye ... Devamını Gör

nebusimdi

Torbalardan fal tuttum, ikimize kaç kere. Sana sefa eğlence, bana fatura zam çıktı.