Görüş Bildir
Haberler
MEB Bakanı Mahmut Özer’den Yüz Yüze Eğitim Açıklaması: Okullar Ne Zaman Başlayacak?

MEB Bakanı Mahmut Özer’den Yüz Yüze Eğitim Açıklaması: Okullar Ne Zaman Başlayacak?

Okulların açılmasına sayılı günler kala sosyal medyada yüz yüze eğitimin son durumu merak ediliyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, yaklaşık iki yıldır uzaktan eğitim yapmak zorunda kalmıştı. Bugün başlayan öğretmenler semineri için açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim hakkında konuştu. Peki, okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Okulların son durumu hakkında internette yapılan aramalar çoğalmış durumda. Milyonlarca öğrenci ve öğrenci velisi, ‘okullar ne zaman açılacak?’ ve ‘yüz yüze eğitim olacak mı?’ sorusuna cevap arıyor. MEB Bakanı Mahmut Özer, yüz yüze eğitim hakkında, “Daha fazla ertelenemeyecek kadar mühim bu sürece dair gereken tüm hazırlıkların yapıldığını, tüm tedbirlerin alındığını önemle belirtmek isterim” ifadesini kullandı. Peki, okullar ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim nasıl yapılacak?

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

MEB, 2021-2022 eğitim öğretim yılına ait takvimini duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre, birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak ve 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

Yeni eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021 tarihleri arasında uyum eğitimleri yapılacak.

Öte yandan öğretmenlerin mesleki çalışmaları ise 31 Ağustos 2021 başlayacak.

YÜZ YÜZE EĞİTİM NASIL YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in son açıklamalarına göre, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin hepsi yüz yüze eğitim yapacak. Ders saatlerinde herhangi bir kısıtlama olmayacak. Aşı olmayan öğretmenler, haftada iki gün PCR tersi yaptıracak. Ayrıca, öğrenciler, öğretmenler ve personel okulda maske takacak. Okul müdürlükleri, ücretsiz olarak maske dağıtımı yapacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın