Görüş Bildir
Haberler
MEB 15 Bin Öğretmen Ataması: Öğretmen Atama Takvimi Açıklandı

MEB 15 Bin Öğretmen Ataması: Öğretmen Atama Takvimi Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığı, bu ay başında 20 bin öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. Bakanlıktan yapılan son açıklamada, 15 bin ek öğretmen ataması yapılacağı duyuruldu. İlk önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan öğretmen ataması, MEB tarafından resmiyete döküldü. Milli Eğitim Bakanlığı, 15 bin öğretmen ataması için atama takvimini yayınlandı. Peki, MEB öğretmen ataması ne zaman yapılacak? İşte MEB öğretmen atama takvimi…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öğretmen adayları, MEB’in yapacağı öğretmen atamalarını yakından takip ediyor. MEB sözleşmeli öğretmen atamaları için sözlü sınavdan sonra tercihler alınıyor ve atamalar tamamlanıyor. İşte MEB sözleşmeli öğretmen atama takvimi…

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı öğretmen atama takvimine göre, sözlü sınav başvuruları 27 Eylül’de başlayacak ve 8 Ekim tarihinde sona erecek.

15 bin ek öğretmen ataması için sözlü sınavlar 12-27 Kasım tarihleri arasında yapılacak. Sözlü sınav sonuçları ise 27 Kasım tarihinde açıklanacak.

Öğretmen ataması tercihleri 21 Ocak 2022-26 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek. Adaylar tercih sonuçlarını 31 Ocak 2022'de öğrenebilecek.

15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI İÇİN BRANŞLAR BELLİ OLDU MU?

Ek öğretmen atamaları için başvurular 27 Eylül Pazartesi başlayacak. Öğretmen ataması branş ve kadro dağılımı bu tarihten önce yayınlanacak. Bu bilgilere göre branş dağılımın bir hafta içerisinde belli olması ön görülüyor.

Konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan Bakan Özer, 'Atamaya ilişkin çalışmalarımız devam etmekte olup branş dağılımları ve atama takvimini en kısa sürede kamuoyuyla paylaşacağız.' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın