Görüş Bildir
Haberler
Mastürbasyon Zararlı mı Değil mi? Geçmişten Gelen Yanlış Bilgilere Aldırmayın

Mastürbasyon Zararlı mı Değil mi? Geçmişten Gelen Yanlış Bilgilere Aldırmayın

R.G.
17.12.2020 - 14:35

Bazı kişilerin mastürbasyonun zararlı olduğu, tuhaf yerlerinizde kıl çıkmasına yol açabileceği, kısırlık yapabileceği, genital organlarınızı küçülteceği ya da bir başlarsanız bağımlı olabileceğiniz gibi çılgınca şeyler söylediklerine tanık olmuşsunuzdur. Neyse ki, bunların hiç birisi doğru değil!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mastürbasyon yapmak üzerine söylenenlere aldırmamak lazım

Mastürbasyon yapmak üzerine söylenenlere aldırmamak lazım

Mastürbasyon sağlıksız ya da zararlı değil. Aslında mastürbasyonun fiziksel ve ruhsal açıdan sağlığa pek çok faydası olabilir. Ayrıca seksin en güvenli biçimi olduğunu da söyleyebiliriz. Çünkü hamile kalma ya da cinsel yolla bulaşan hastalık kapma riski yok!

Orgazm olduğunuzda vücudunuz endorfin denen ağrı kesici ve insana kendini iyi hissettiren bir hormon salgılar. Orgazm ile birlikte gelen iyi hisler bir partnerle ilişkide olduğu gibi mastürbasyonda da yaşanır.

Zaten pek çok araştırma mastürbasyonun sağlığa faydalarını ortaya koyuyor

Zaten pek çok araştırma mastürbasyonun sağlığa faydalarını ortaya koyuyor

Mastürbasyon:

  • Cinsel gerilimi boşaltır.

  • Stresi azaltır.

  • Daha iyi uyumanızı sağlar.

  • Öz güveninizi ve beden imajınızı güçlendirir.

  • Cinsel problemlerin giderilmesine yardımcı olur.

  • Menstrüel krampların ve kas gerginliğinin azalmasına yardımcı olur.

  • Pelvik ve anal kasları güçlendirir.

Ayrıca mastürbasyonla kendinizi keşfe de çıkabilirsiniz

Mastürbasyon ayrıca cinsellikte neleri sevdiğinizi anlamanızı da sağlayabilir. Nerenize dokunulmasından hoşlanıyorsunuz? Ne kadar baskı iyi hissettiriyor? Ne kadar hızlı olmak istiyorsunuz? Mastürbasyonla nasıl orgazm olacağınızı öğrenmek partnerinizle yaşayacağınız orgazmları da güçlendirir. Çünkü partnerinize nelerden hoşlandığınızı daha iyi anlatabilirsiniz. Sekste rahat davranmaya başlayınca ve bedeninizle barışınca partnerinizle daha kolay konuşabilirsiniz.

Peki, mastürbasyonun ne kadarı fazla?

Peki, mastürbasyonun ne kadarı fazla?

Bazı insanlar oldukça sık mastürbasyon yapar. Örneğin, her gün ya da günde birden fazla gibi. Bazı insanlar ise haftada bir, ayda bir ya da düzensiz sıklıklarda yapabilir. Bazıları hiçbir zaman mastürbasyon yapmaz ve bundan şikayetleri yoksa bunda da bir sorun yok. Bunların tümü normal şeyler.

Mastürbasyon için sadece işinize, günlük sorumluluklarınıza ya da sosyal hayatınıza engel olmaya başladıysa 'çok fazla' diyebiliriz. Eğer bu sizin için bir problemse bir danışman ya da terapist ile konuşmalısınız.

Geçmişten gelen yanlış bilgilere aldırmayın

Geçmişten gelen yanlış bilgilere aldırmayın

Bazı insanlar küçük yaşlarda mastürbasyonun zararlı olduğuna inandırılır ve bunu yaptıkları için suçlu hisseder. Eğer böyle hissediyorsanız pek çok insanın mastürbasyon yaptığını, yalnız olmadığınızı düşünün. Bu çok normal bir şey ve yanlış bir şey yapmıyorsunuz. Suçluluk duygunuzu aşmak için bir danışman ya da terapistten yardım alabilirsiniz. Ayrıca CETAD (Cinsel Eğitim Tedavi ve Araştırma Derneği) bünyesindeki terapistler ülkemizde bu konudaki en yetkin kişiler arasında bulunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
47
32
25
22
19
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

onedio da bizi bişekilde hep boşaltmanın derdinde....habire yok sevişin yok mastürbasyon yapın :))))))

Pasif Kullanıcı

mantıklı

Mavi Piyano

Karnıma ağrılar giriyor artık, küçüklükten beri yok o günah yok bu günah diye diye dine bağladılar işi korkutmaya çalıştılar. Mastürbasyon yapınca cenabet ol... Devamını Gör