Görüş Bildir
Haberler
Marvel Hayranlarını Şaşırtacak Haber! ‘Örümcek Adam’ Marvel Sinematik Evreninden Ayrılıyor!

Marvel Hayranlarını Şaşırtacak Haber! ‘Örümcek Adam’ Marvel Sinematik Evreninden Ayrılıyor!

Penny
22.08.2019 - 00:57

Sonucu zaman gösterecek ama belli ki şu sıralar ortalık hayli karışık.

Kaynak: https://www.buzzfeednews.com/article/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Marvel’ın muhtemelen en ikonik çizgi roman kahramanı Örümcek Adam, Marvel’ın sinematik evreninden ayrılıyor.

90'lı yıllarda Marvel, Spiderman karakterini Sony'ye satmıştı. 2015 yılında ise Sony ile tekrar Spiderman'i sinematik evrene dahil etme konusunda yeni bir anlaşma yaptılar.

Fakat Sony ve Disney’in Örümcem Adam'ı paylaşma konusunda yaşadığı anlaşmazlık Marvel’a da yansıdı ve Marvel artık Spiderman filmi çekmeyecek.

Sorunun para olduğu konuşuluyor.

Sony Pictures, uzun yıllardır Örümcek Adam'ın film haklarına sahipti. 2000’li yıllarda yapılan yönetmen koltuğunda Sam Raimi’nin bulunduğu Tobey Maguire’li örümcek adam filmleri büyük başarılar yakaladı. Üç film dünya çapında yaklaşık 2,5 milyar dolar hasılat elde etti.

Fakat daha sonra Sony'nin 2012 ve 2014'te, yönetmen Marc Webb ve aktör Andrew Garfield ile yaptığı iki film ticari bir hayal kırıklığı olarak görülüyordu.

Bunun üzerine Marvel, Spiderman'ı kendi sinematik evreninde kullanabilmek karşılığında Sony'ye yeni bir Spiderman filmi için yardım etmeyi teklif etti. 2015 yılındaki anlaşma bu şekilde ortaya çıktı.

Tartışma 'Örümcek Adam: Evden Uzakta' filminin vizyona girmesinden sonra çıktı.

Disney, 2016’da Kaptan Amerika: İç Savaş, 2018’de Avengers: Sonsuzluk Savaşı ve bu yaz Avengers: Endgame’de Spiderman karakterini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Disney, büyük hasılat elde eden 'Spider-Man: Eve Dönüş' ve 'Spider-Man: Evden Uzakta' filmlerinden küçük bir pay aldı.

Fakat Spiderman'i filmlerinde kullanma hakkı bulunan Disney, Sony’ye daha sonraki Spiderman filmleri için kazancı yarı yarıya bölüşmek üzere bir teklif sundu.

Bu teklif Sony tarafından kabul edilmedi.

Önceki anlaşmaya göre Disney filmlerin brüt kazancından sadece %5 alabiliyordu. Sony bu anlaşmanın devam etmesini teklif etti ama bu teklif de Disney tarafından reddedildi.

Sony, Kevin Feige'nin yapımcılığı ve Tom Holland olmadan, yeni bir yüzle yapacağı Spiderman filmleri konusunda kendisine son derece güveniyor.

srv.onedio.com

Sony farklı bir adım atmazsa, hali hazırda anlaşmaları tamamlanmış iki filmde Tom Holland ve yönetmen Jon Watts kadroda yer alacak. Daha sonraki filmler için ise, eğer isterse, Tom Holland'la tekrar anlaşması yapması gerekecek.

Stüdyo twitter üzeriden yaptıkları açıklamada, Disney'in bu kararından dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını fakat aynı zamanda karara saygı duyduklarını belitti.

Hayranların büyük bir bölümü bu durumu boykot etmeye hazırlanıyor.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu anlaşmazlığın kaybedeni kim olur?

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu anlaşmazlığın kaybedeni kim olur?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
160
58
44
25
13
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Dördüncü bir duvar sürüngenini kimse kabullenemez. Tom Holland ile devam edilmeli. Bir de hayranları durumdan sorumlu tuttukları Sony'i boykot edeceklermiş.

Makbule Makbul

Burdaki tek zararlı çıkan Tom Holland(canlandıran kişi).Zavallı cocuk kariyeri için çok iyi bir şans yakalamıştı