Görüş Bildir
Haberler
Martı CEO'su Alper Öktem'den Araba Paylaşımı Uygulamasına 'Korsan' Diyen Eyüp Aksu'ya Tepki! 'Hodri Meydan'

Martı CEO'su Alper Öktem'den Araba Paylaşımı Uygulamasına 'Korsan' Diyen Eyüp Aksu'ya Tepki! 'Hodri Meydan'

Eray İspir
15.11.2022 - 20:21 Son Güncelleme: 15.11.2022 - 20:44

Elektrikli scooter kiralama uygulaması Martı'nın kurucu CEO'su Oğuz Alper Öktem, İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu tarafından tehdit edildiğini açıkladı. Öktem, kendisini 'korsanlıkla' suçlayan Aksu'ya “Kellemi ortaya koydum, hodri meydan.” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Biz senin yarattığın bu hastalıklı sisteme çare olsun diye...'

'Biz senin yarattığın bu hastalıklı sisteme çare olsun diye...'

Elektrikli scooter kiralama uygulaması Martı'nın kurucu CEO'su Oğuz Alper Öktem, geçtiğimiz aylarda tanıttığı (TAG) uygulaması ile ilgili 'korsan' ifadelerini kullanan İstanbul Taksiciler Odası başkanı Eyüp Aksu'yu hedef aldı.

Öktem, kendisi ve ailesinin Eyüp Aksu tarafından tehdit edildiğini belirterek, 'İstanbul sizin yüzünüzden mağdur. İnsanlar taksi bulamadığı için karısını doğum için hastaneye götüremiyor. Çocuklar taksi bulamadığı için ÖSS’yi kaçırıyorlar. Biz senin yarattığın bu hastalıklı sisteme çare olsun diye çevreci, kanuni, ekonomik, trafiği çözen bir şey yaratıyoruz. Bu olaydan sonra hele bu işin çözümü için bırak kariyerimi kellemi ortaya koydum, hodri meydan.” ifadelerini kullandı.

"Martı" uygulaması hakkında yasal işlemler başlatılmıştır"

"Martı" uygulaması hakkında yasal işlemler başlatılmıştır"

İstanbul Taksiciler Esnaf Odası’nın sosyal medya hesabından dört gün önce yapılan paylaşımda Eyüp Aksu’nun hesabı etiketlenerek bir paylaşım yapılmıştı. 

Paylaşımda şu ifadelere yer verilmişti 

 'Değerli meslektaşlarımız; Son günlerde sosyal medyadan gördüğünüz üzere korsanlık yapmak isteyen 'Martı' uygulaması hakkında yasal işlemler başlatılmıştır.Bütün resmi kurumlara iptali için gerekli girişimlerde bulunulmuştur.'

Bu video bir 'tehdide cevap' videosudur!'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Martı CEO'su Oğuz Alper Öktem, Twitter hesabından yayımladığı 'Bu video bir 'tehdide cevap' videosudur!' başlıklı görüntülere 'Sözlerim ne taksi emekçisi ne de plaka sahiplerine, yalnizca sanadir' ifadelerini not düşerek Eyüp Aksu'nun hesabını etiketledi.

Öktem yayımladığı videoda şu ifadeleri kullandı: “Bu söyleyeceklerim ne taksi plakası sahiplerine ne de taksi emekçilerine. Doğrudan İTEO başkanı Eyüp Aksu’ya. Sen beni tehdit edebilirsin. Geçen sene Libadiye’deki ofisime iki tane adamımı gönderdin. Ki o şirket Türkiye’nin gururu bir teknoloji devi. Türkiye’ye milyonlarca dolar yatırım getiriyor. New York borsasına açılan ilk şirket olacak, Türk bayrağını orada dalgalandıracak.

Hadi bunu da yaptın ama sen kimsenin ailesini tehdit edemezsin. O kırmızı çizgiyi geçemezsin. İstanbul sizin yüzünüzden mağdur. İnsanlar taksi bulamadığı için karısını doğum için hastaneye götüremiyor. Çocuklar taksi bulamadığı için ÖSS’yi kaçırıyorlar. Biz senin yarattığın bu hastalıklı sisteme çare olsun diye çevreci, kanuni, ekonomik, trafiği çözen bir şey yaratıyoruz. İnsanlar hatır taşımacılığı yapabilsinler diye bir teknolojik altyapı kuruyoruz, buna da taş koyuyorsun.

Taksici esnafına da seslendi

Taksici esnafına da seslendi

Konuşmasında taksici esnafına da seslenen Öktem, 'Taksi emekçisi kardeşim, günde 12 saat haftada yedi gün trafikte direksiyon sallıyorsun. Hiçbir sosyal güvencen ve mesain yok. Asgari ücret kazanmak için kendini paralıyorsun. Bu sistem adaletsiz bir sistem. Bu sistemi kuranların kimin olduğunu iyi bil. Emeği senden ama ekmeği başkası yiyor. Senin arkanda asıl ben varım. Bu olaydan sonra hele bu işin çözümü için bırak kariyerimi kellemi ortaya koydum, hodri meydan.” dedi.

Öktem'in açıklamalarına sosyal medya kullanıcılarından destek yağdı. 'Arkandayız Martı' etiketi TT oldu.

Öktem'in açıklamalarına sosyal medya kullanıcılarından destek yağdı. 'Arkandayız Martı' etiketi TT oldu.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
60
7
2
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Bu taksicilerden kim hadlerini bildirecek. Böyle serbest piyasa mi olur, bırak uberi piyasa düzeltsin sorunu

yengegeldikmi

Martı uygulaması güzel ama İstanbul trafiğine göre entegresi şart. Taksiciler Uber'e yaptıkları uygulamayı yapıp yıldırmaya çalışıyorlar. Umarım başaramazlar... Devamını Gör

Semih Kurnaz

Uber'i yıldıramadılar zaten, iktidar desteğiyle 1 günde bitirildiler. Yoksa millet Uber'e servet kazandırıyordu.

Semih Kurnaz

Korsan derken? Vergisini vererek hizmet veren tamamen yasal bir ulaşım sistemi, neresi yaşadışı? Bu vahşiler, taksi dışında ulaşım hizmeti veren ne varsa kor... Devamını Gör