Görüş Bildir
Haberler
Mark Zuckerberg 1 Milyar Metaverse Kullanıcısına Ulaşılacak Tarihi Açıkladı

Mark Zuckerberg 1 Milyar Metaverse Kullanıcısına Ulaşılacak Tarihi Açıkladı

Meta'nın kurucusu ve CEO'su olan Mark Zuckerberg, Metaverse teknolojisinin kullanıcı sayısının 1 milyara ulaşacağı tarihi açıkladı. Metaverse'e en çok yatırım yapan hatta şirketinin ismini bile Meta olarak değiştiren Zuckerberg, geleceğin sanal evrende geçeceğini düşünüyor. Özellikle yeni neslin ilgisini çeken Metaverse'in yakın bir gelecekte milyarlarca kullanıcıya ulaşması bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’ün CNBC’ye verdiği röportajda Metaverse ve hedeflerle ilgili çarpıcı açıklamalar yer aldı.

Meta CEO’su Mark Zuckerberg’ün CNBC’ye verdiği röportajda  Metaverse ve hedeflerle ilgili çarpıcı açıklamalar yer aldı.

Dijital içerik satın alımının şirket için büyük bir gelir kapısı olduğundan bahseden Zuckerberg, Meta’nın gerçeklik laboratuvarının gelişmesi için bunun büyük bir koz olduğunu vurguladı. Şu ana kadar milyarlarca dolar harcanan AR ve VR laboratuvarı, satın alımlarla daha da güçlenecek.

Meta daha önce, Metaverse ile bağlantı kurmak için özel bir donanımın gerekmediğini söylemişti.

Meta daha önce, Metaverse ile bağlantı kurmak için özel bir donanımın gerekmediğini söylemişti.

Bu konu üzerinde tekrar duran Zuckerberg; modern akılı telefonların, tabletlerin ve bilgisayarların Metaverse’e erişmek için yeterli olduğunu yineledi. Şirketin, 2030 yılında 1 milyar Metaverse kullanıcısı göreceğimizi söylemesinin arkasında bu açıklama yer alıyor.

Meta şu anda içerik üreticilerden herhangi bir ücret ya da komisyon almıyor. Bunun amacı, içerik oluşturucularını sanal evrene destek olmaya teşvik etmek. Gerçeklik laboratuvarlarına milyarlarca dolarlık yatırımlar yapılıyor olsa da bunun faturası şimdilik içerik oluşturuculara kesilmiyor.

İlginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
feyk

herkes the next big thing'in pesinde. su an icin buna en buyuk aday metaverse gibi duruyor ama bu konuda parami zuckerberg'e degilde microsofta yatirirdim. b... Devamını Gör

chicharito

mark ceek coini uçuracak az kaldı. gerçi ben 100xteyim şu haliyle ama yetmez

Trabuzeni

Bizi ilgilendiren bir şey değil