Görüş Bildir
Haberler
Marcus Graf Yazio: Yeniden / Again Sergi

etiket Marcus Graf Yazio: Yeniden / Again Sergi

Prof.Dr.Marcus Graf
22.03.2021 - 12:05

24 Şubat / February – 14 Nisan / April 2021

Sanatçılar / Artists:

Beyza Boynudelik

Emin Mete Erdoğan

Ferhat Özgür

Filiz Piyale Onat

Gizem Candan

Güler Güçlü

Gülgün Başarır

Hasan Deniz

Murat Germen

Mustafa Duymaz

Saliha Yılmaz

Seydi Murat Koç

Zafer Akşit

Küratör / Curator:

Marcus Graf

Asistan Küratörler / Assistant Curators:

Öykü Demirci

Beyza Nur Demircioğlu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yeniden

Yeniden

İnsanlığın ilerleyişi, sürekli bir evrim ve devrim akışı ile şekillenir. Hiçbir şey olduğu gibi kalmaz veya sabit durmaz. Her şey kalıcı olarak alternatif durumlara dönüşür. İnsanlık tarihi, krizlerin temel bir rol oynadığı karmaşık ve sürekli bir değişim hikayesidir. Bu, yaşama şeklimizde, nasıl gördüğümüzde ve dünyayı nasıl anladığımızda sekteler olması anlamına gelir. Krizlerin dünyayı ve içinde yaşama şeklimizi yeniden değerlendirmek için bir şans olmasının nedeni de budur.

Şu anda, çeşitli sosyo-politik, ekonomik ve ekolojik krizlerin yanı sıra, COVID 19 salgınının kişisel alışkanlıklarımız ve çalışma ortamımız üzerindeki etkisini yaşıyoruz.

Şu anda, çeşitli sosyo-politik, ekonomik ve ekolojik krizlerin yanı sıra, COVID 19 salgınının kişisel alışkanlıklarımız ve çalışma ortamımız üzerindeki etkisini yaşıyoruz.

Evde kalıyoruz, evde çalışıyoruz ve diğer insanlarla doğrudan temastan korkuyoruz. İnsanlarla yakınlaşmak bu günlerde tehlikeli. Bu yeni izolasyon biçimi, modern insanın doğadan, sosyal birliktelikten ve yaşamın kendisinden kopukluğunun şu anki zirvesi olarak anlaşılabilir.

Şu anda herkes Yeni Normal için bekliyor. Nitekim bu terim, alternatif yaşam biçimleri yaratma şansımız olduğunun altını çiziyor. Gerçekten, hep birlikte, bu yeni normalin nasıl olması gerektiğine karar vermeliyiz.

Yeniden sergisi olduğumuz noktadan nasıl ilerleyebileceğimizi ve sanatçıların yeni normali şekillendirmede hangi rolü oynayabileceğini tartışıyor. Sergi, dünya ile yeni bir ilişkinin nasıl şekillenebileceğini soruyor. Doğa, kültür, politikalar, şehir ve diğer insanlarla olan ilişkimizi gözden geçiriyor. Bu nedenle Yeniden sergisinin sanatçıları, doğa ile yeniden nasıl ilişki kurabiliriz, nasıl yeniden topluma dahil olabiliriz ve dünyayla yapıcı ve olumlu bir şekilde bağlantı kurmada yeniden nasıl yer alabiliriz soruları üzerine eleştirel bir şekilde düşünüyorlar.

Sonuçta her kriz, bir değişim şansı demektir. Bu değişimin bizi daha hümanist bir sosyal birliktelik inşa etmek için, daha sağlıklı zeminlere götüreceğini içtenlikle umuyorum. Bu bağlamda, sanatçıların, verilen statükonun ötesine geçmek ve “Daha İyi Bir Normal” için yeni olanaklar keşfetmek üzere dünyada alternatif anlayışlar bulmamıza yardımcı olabileceğine inanıyorum.

Yeniden sergisi Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Sergi Salonu’nda 24 Şubat – 14 Nisan tarihleri arasında izlenebilir.

Sergiyi online gezebilmek için link

Again

Again

Progress of mankind is shaped by a constant flux of evolution and revolution. Nothing remains as it is. Nothing stands still. Everything permanently transforms into alternative states. The history of mankind is a complex story of constant change, where crises play a fundamental role. They mean interruption in the way how we live, how we see and how we understand the world. That is the reason why crises are a chance for reevaluating the world and the way how we live in it. 

Currently, besides various socio-political, economic, and ecological crises, we experience the impact of the COVID 19 pandemic on our personal habits and work environment. We stay at home, work at home, and fear direct contact with other humans. Getting to close to people is dangerous these days. This new form of isolation can be understood as the current peak of modern man’s disruption from nature, from social togetherness and from life itself. 

Right now, everybody is crying out for a New Normal. Indeed, this term underlines that there is a chance for us to create alternative ways of living. Indeed, all together, we must decide how this New Normal should look like.

The exhibition Again discusses how we can proceed from here, and what role artists can play in shaping the New Normal. The show askes how a new relationship with the world could be shaped. It reviews our relationship with nature, with culture, with politics, with the city and with other people. This is the reason why the artists of the exhibition critically reflect on how we can again can relate to nature, how we again can be engaged in society, and how we again take part in constructively and positively connect with the world.  

In the end, every crisis means a chance for a change. I sincerely hope that this change will lead us to healthier grounds for building of a more humanist social togetherness. In this context, I believe that artists can help us finding alternative insights in the world for getting beyond the given status quo and for discovering new possibilities for a Better Normal.

Online Tour

Instagram

Facebook

Linkedln

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
xonaf

Great article..!