Görüş Bildir
Haberler
Mantar Dolmalı Patatesli Köfte Tarifi

Mantar Dolmalı Patatesli Köfte Tarifi

22.09.2014 - 22:50 Son Güncelleme: 22.09.2014 - 23:04

Mantar Dolmalı Patatesli Köfte Tarifi

Mantar Dolmalı Patatesli Köfte gerçektende muhteşem bir lezzettir, hazırlanışı ve yapılışı diğer köftelere göre zahmetli ve zor olabilir ama tadına ilk bakıldığı anda emin olabilirsiniz ki o zahmet hiç gözünüze gelmeyecek çünkü damağınızda muhteşem bir tat bırakmış olacaktır.

Böyle bir güzel yemek tarifini sizlere sunduğumuz için Modakan editörleri olarak mutluluk duymaktayız.

500 gr. kıyma

1 soğan

1 yumurta

tuz

karabiber

İÇ HARCI İÇİN

2 patates

1 soğan

sıvıyağ

tuz

karabiber

zerdeçal

MANTAR DOLMASI İÇİN

1 kase mantar

1 çorba k. tereyağı

2 çorba k. galeta unu

1 diş sarımsak

kaşar peyniri

tuz

karabiber

pul biber

ÜZERİ İÇİN

yoğurt

HAZIRLANIŞI Kıymayı karıştırma kabına alıyoruz. Soğanı içine rendeliyoruz. Yumurtayı kırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini atıyoruz ve yoğuruyoruz. Köfte harcını iyice yoğurduktan sonra dinlenmeye bırakıyoruz.

İç harcı için, soğanı yemeklik doğruyoruz. Patatesleri rendeliyoruz. Soğanı biraz sıvıyağla birlikte tavaya alıyoruz. Soğanı kavurduktan sonra patatesi ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberi ve zerdeçalı ilave ediyoruz, karıştırıyoruz.

Mantarların saplarını çıkarıyoruz. Yağlanmış tepsiye çanak gibi diziyoruz. Bir kaseye sarımsağı ve kaşar peyniri rendeliyoruz. Tereyağını ilave ediyoruz. Tuz,karabiberi, pul biber ve galeta unu koyuyoruz. Harcımızı yoğuruyoruz. Harçtan toplar yapıp mantarların içine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişmeye bırakıyoruz.

Köfte harcından portakal büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlıyoruz ve buzdolabı poşeti arasına koyarak üstüne bastırıyoruz ve büyütüyoruz. Ortaya patatesli harçtan koyuyoruz ve poşet yardımıyla rulo şeklinde sarıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.

Mantarları tabağın kenarına diziyoruz. Ortaya köfteleri diziyoruz. Köftenin üzerine de çırpılmış yoğurt döküyoruz. Tereyağını eritiyoruz ve üzerine gezdirerek

servis ediyoruz.

Kaynak: http://www.modakan.com/mantar-dolmali...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın