Görüş Bildir
Haberler
YKS
Mansur Yavaş: 'Makam Araçlarını Sattım, Belediyeye Minibüsle Gidip Geliyorum'

etiket Mansur Yavaş: 'Makam Araçlarını Sattım, Belediyeye Minibüsle Gidip Geliyorum'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, belediyeye ait makam araçlarını sattıklarını belirterek, “Belediyeye minibüsle gidip geliyorum. Yabancı makam arabalarının hepsini sattık” dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Haber Global’de Candaş Tolga Işık'ın sunduğu 'Az Önce Konuştum' programına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Seçim kazandığımız zaman zafer kazanmış olmayacağız demiştik. Çünkü karşımızda düşman yok. Dolayısıyla siyasete girmeden tüm Ankara'yı kucaklayarak adil bir şekilde hizmet yapmaya çalışıyoruz. Onun dışında çok televizyona çıkmayı da gerekli görmüyoruz. Pandemi de bunda son derece etkili oldu. Tarzımız öyle, bunu planlı bir şekilde yapmıyoruz.  Ankara bizi neden seçti, hizmet edelim diye seçti. Biz de aynen devam ediyoruz” dedi.

1.5 yılda yapılan hizmetler

1.5 yılda yapılan hizmetler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı süresinde yaptığı hizmetlere değinen Yavaş, şunları aktardı:

'15 bin öğrenciye eğitimde fırsat tanıyorsunuz. Bunu görmek belediyeciliktir. Yine sosyal yardım alan ailelerin 30 bin öğrencisine ayda 10 gb 3 ay müddetle internet verdik ki bu çocuklar okusun diye. Belediyecilik budur. Ücretsiz verdik. 

YKS'ye zam geldi. Aynı gün yardım alanların YKS ücretlerini biz ödedik. 

Polatlı'nın suyu için 550 milyon liralık ihale yaptık. Bunlar aşağı yukarı 1, 1.5 milyon nüfusu ilgilendiriyor. 

Mamak- Gölbaşı arasına bir hat değiştiriyoruz. 675 bin kişiyi ilgilendirecek. Oralarda su olduğu halde yükseklere su çıkmıyor. En az 200 küsur köyde kanal açıktan akıyor. Bunlar mikrop saçıyor, burası başkent.

"Benim çılgın projem yok"

"Benim çılgın projem yok"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kendisinin “çılgın projesi” olmadığını söyleyen Yavaş, “Ben yüzde 3'ü bina olan Ankara'nın yüzde 97'si boş arazi olan Ankara'nın en az yüzde 50'sine tarım yapılabileceğini görüyorum. Teşvik ediyorum. Her yönüyle Ankara'da herkese bir şekilde dokunuyoruz” diye konuştu. Yavaş, şöyle devam etti:

'Garsonları görüyoruz. 16 bin kişiye 3 ay müddetle 500+150 lira ekmek parası gönderdik.  Biz verdiğimiz sözleri yerine getiriyoruz. Reklam yapmıyoruz. Her yaptığımız projenin karşısına şu kavşak şu kadar liraya mal olmuştur diyoruz. Yaptığımız her şeyi şeffaf bir şekilde açıklıyoruz. İnternet sitesinde yaptığımız tüm harcamaları yayınlıyoruz. 1250 tane ihalemiz bugün Youtube da canlı olarak yayınlandı. Bunları herkesten önce Türkiye'ye ben getirdim. Benim en büyük projem Ankaralıyı zengin etmekti. Ve o kırsalda yaşayan insanlar bugün işlerini terk ettikleri zaman kente geliyorlar. Şehirde ziraat yapacak, bahçıvanlık yapacak halleri de yok. Bunlar da çocukları da işsiz kalıyor. Ben tam tersine insanların köye dönmesini, onların köyünde daha ucuz su, daha ucuz elektrik kullanmak suretiyle oradan Ankara için bir şey üretmesini sağlıyorum.'

"Belediye binasına resmimin asılmasını yasakladım"

Genelge çıkararak belediye binasında kendi fotoğrafının asılmasını yasakladığını anlatan Yavaş, 'Atatürk'ün fotoğrafı var, Cumhurbaşkanı'nın ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafı var. Benim yok' dedi.

"Makam araçlarını sattım"

Belediyeye ait makam araçlarını sattığını belirten Yavaş, 'Makam araçlarımı sattım. Kendim belediyeye ait minibüsle gelip gidiyorum. Sadece havaalanına giderken ve İstanbul'a gelirken Vakıfbank'a ait mercedes ile geldim. Makam araçlarını satarak 70 milyon civarında tasarruf ettik. '

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1044
566
49
21
9
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
s

Cumhurbaşkanlığı adaylığına sen çıkmalısın. Keşke :(

Yeta Bütüç

Olur mu! O zaman 80 milyonu kim skecek :(

tahsin tepek

Dürüst; ülkesini, vatandaşını, insanı seven onurlu devlet adamı. Bir takım bünyelerde çarpıntı yapabilir. Film değil gerçektir kendileri.

Alperen

İnsanın bir tane kötü yanı veya icraati olmaz mı? Bu konuşma özelinde değil, genel olarak kendim konuşsam bu kadar güvenmem, başkanı hayranlıkla izliyorum.