Görüş Bildir
Haberler
Malala'yı Vuran Taliban Militanlarına Ömür Boyu Hapis

Malala'yı Vuran Taliban Militanlarına Ömür Boyu Hapis

FreiGeist
30.04.2015 - 16:01 Son Güncelleme: 30.04.2015 - 16:39
İçeriğin Devamı Aşağıda

Pakistan'da 2012 yılında Malala Yusufzay'ın başından vurulduğu saldırıyla ilgili 10 Taliban militanı ömür boyu hapis cezasına mahkum edildi.

Militanlar, Svat Vadisi'nde Yusufzay'ın da içinde bulunduğu öğrencilerle dolu otobüse saldırmış, başından ve boynundan yaralanan Yusufzay ölümden dönmüştü.

Pakistanlı yetkililer, hapis cezası verilenler arasında Pakistan Talibanı'na bağlı olan 23 yaşındaki baş şüpheli Ataullah Han'ın bulunmadığını belirtti.

Saldırı emrini veren Taliban lideri Molla Fazlullah'ın da Afganistan'da olduğu düşünülüyor.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Taliban kontrolündeki Svat Vadisi’ndeki kız çocuklarının okula gitmesinin yasaklanması ve bölgedeki okulların bombalanmasıyla ilgili günlükleriyle tüm dünyanın dikkatini bu bölgeye çekmeyi başaran Malala, Taliban’ın bir numaralı hedefi haline geldi.

Örgüt militanlarının okul servisine düzenlediği silahlı saldırıda başından vurularak ağır yaralanan Malala’nın Pakistan’da başlanan tedavisine, durumunun ağırlaşmasının ardından İngiltere’de devam edildi ve genç kız Şubat 2013’de taburcu edildi.

Bu saldırının ardından eğitim imkanı olmayan kız çoçuklarının simgesi haline gelen 17 yaşındaki Malala, Hindistanlı eğitim aktivisiti Kaylaş Satyarti ile birlikte 2014 yılı ‘Nobel Barış Ödülü‘nün sahibi oldu.

BBC Türkçe ve Diken

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0