Görüş Bildir
Haberler
Makarna Aşıkları Müjde! Dara Düştüğünüzde Sofranızı Kurtaracak 7 Makarna Tarifi

Makarna Aşıkları Müjde! Dara Düştüğünüzde Sofranızı Kurtaracak 7 Makarna Tarifi

Onedio Yemek
25.08.2018 - 16:40

Karnınız zil çaldığında kolay ama lezzetli bir şeyler arıyorsanız çözüm: Makarna! Öğrenciye de çat kapı gelen misafire de uygun 7 makarna tarifimiz var seçin beğenin deneyin!

PANCARLI MAKARNA

2 adet orta boy patates

1 adet orta boy pancar

1 adet yumurta sarısı

4-5 yemek kaşığı irmik (patatesin boyutuna göre)

6-7 yemek kaşığı un

Tuz

Karabiber

1 yemek kaşığı tuz(Haşlanacak su için)

Tereyağı

1 diş sarımsak

Pancar ve patatesler kabukları ile ılık suya atılarak tamamen içleri pişene kadar haşlanır ve soyulup soğumaya bırakılır. Haşlanan malzemeler soyulur ve bir çatal yardımıyla ezilir. İçerisine yumurta sarısı, un, irmik, tuz ve karabiber eklenir kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamurlara yuvarlak şekil verilip, üzerine çatalla iz verilir ve bol tuzlu suda haşlanır. Suyun yüzeyine çıkan makarnalar toplanır ve kenara alınır. Yapışmaz tavada tereyağı eritilir ve sarımsaklar sotelenir. Sarımsaklı yağın için haşlanan gnocchiler dökülür ve 1-2 dakika sotelenir. Afiyet olsun.

ANNE MAKARNASI

1 paket makarna

2 YK salça

2 YK tereyağı

1 YK sıvı yağ

2-3 yumurta

Tuz

Maydanoz

Beyaz Peynir

Makarnayı haşlayın. Sonrasında Tereyağı, sıvı yağ ve salçayı kavurup içerisine yumurtayı kırın ve karıştırarak pişirin. Sonrasında üzerine makarnayı koyup karıştırın. Son olarak üzerine beyaz peynir ve maydanoz koyup servis edin.

MAC & CHEESE

1/2 paket delikli makarna(çarliston)

2 SB süt

2 SB su

Toz kırmızı biber

1/2 SB çedar peyniri

1/2 SB mozzarella peyniri

Tuz

Karabiber

Ekmek kırıntısı

Peynir haricindeki bütün malzemeleri tencereye dökün.Sıvı karışım kaynadıktan sonra ocağın altını kısıp, pişirmeye devam edin. Makarna sıvı karışımı çektikten sonra peynirleri ve ekmek kırıntısını ilave edin. Eriyene kadar karıştırın. Sıcak servis edin, afiyet olsun.

İTALYAN MAKARNASI

500 gr iç midye

250 gr taze makarna

4 büyük diş sarımsak

1 orta boy beyaz soğan

Zeytinyağı

½ su bardağı (100 ml) beyaz şarap sirkesi

Maydanoz

Tuz

Karabiber

Makarnayı sıcak suya haşlamak üzere aldığınız zamanda sosun yapımına da başlayın. Makarna haşlanırken, geniş bir tavada sarımsak ve soğanları bol zeytinyağında soteleyin, tuz ve karabiberini ekleyin. Midyeleri sudan geçirip tavaya alın. Midyeleri ekledikten sonra beyaz şarap sirkesini ekleyin ve sirkeden gelen ekşi koku gidene kadar üstü açık bir şekilde pişirin. Sirkenin tadı uçup gidecek ve sadece lezzeti kalacaktır. Doğranmış maydanozları ve makarna suyundan 4-5 kaşık alarak sosa ekleyin ve üzerini kapatarak pişmeye bırakın. Midyeler pişerken sosa tüm lezzetini bıraktığını çıkan kokudan anlayacaksınız. Makarnayı sudan geçirmeden direk tencereden alıp sulu olarak sosa ekleyin ve 5 dk sos ile pişirin.

Peynirli Patates Makarnası

Makarna için;

2 patates

2 SB un

1 yumurta

Sosu için;

3 YK nişasta

1 SB su

2 YK tereyağı

3 diş sarımsak

1 SB ılık süt

1,25 SB krem peynir

1 SB cheddar

1/2 SB kaşar peyniri

1/2 TK tuz

1/4 TK karabiber

1 TK hardal

Patatesleri haşlayın. Sonrasında ezin ve içerisine yumurta ve un katıp hamur haline getirin. Sonrasında minik minik kesin ve çatalla şekil verin. Sonrasında hazırladığınız makarnaları 3-5 dk tuzlu suda haşlayın ve kenara alın. Sosu için su ve nişastayı bir sos tenceresine alın ve karıştırarak  nişasta çözülene kadar pişirin. Başka bir sos tenceresine tereyağını alın. Sonrasında sarımsakları ekleyip soteleyin. İçerisine nişasta karışımını ve sütü ilave edip karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ateşten alıp içine peynirleri, hardalı, tuz ve karabiberi ekleyin. Pişirdiğiniz patates makarnaları sosa atıp 1-2 dk soteleyip servis edin.

Köfteli Makarna

500 gr kıyma

1/2 SB ekmek kırıntısı

1/2 soğan

1 TK tuz

1 TK karabiber

1 yumurta

2 YK sıvı yağ

2 SB et suyu

2 SB süt

1 TK tuz

1 TK karabiber

4 SB makarna

1 SB eski kaşar

1/2 SB maydanoz

Kıyma, soğan, tuz, karabiber, yumurta, ekmek kırıntısını yoğurun ve minik köfteler yapın. Sonrasında sıvı yağ koyduğunuz tavada köfteleri 2 dk kadar kızartın. Kızaran köftelerin üzerine et suyu, tuz, karabiber ve sütü ilave edin ve kaynatın. Sonrasında makarnaları ekleyip 6-7 dk kadar pişirin. Son olarak eski kaşar ve maydanoz ilave edip iyice karıştırıp servis edin.

Hamburger Makarna

1 YK zeytinyağı

500 gr kıyma

Tuz

Karabiber

300 gr mantar

1 YK domates salçası

1 YK un

3 SB et suyu

1 paket makarna

1/4 SB yoğurt

1 TK hardal

2 YK maydanoz

Domates

Tencereye yağı alıp ısıtın ve kıymayı 3-5 dk kavurun tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Sonrasında içerisine mantarları ilave edin ve 3-4 dk pişirin. Üzerine salçayı ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. İçerisine et suyu ve makarnayı ekleyin 10-12 dk pişirin. Sonrasında içine hardal ve yoğurt ilave edip karıştırın. Domates ve maydanoz ile servis edin.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
41
10
8
7
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
albino zencü

ONEDİO DALGA MI GEÇİYOSUN DARA DÜŞEN İNSAN NERSEN BULSUN ÇEDARI ŞARAP SİRKESİNİ MİDYE İÇİNİ PEHH!!