Görüş Bildir
Haberler
Lina'nın Cansız Bedeni Derin Dondurucuda Bulunmuştu: 'Vücudunda Sigara Söndürüp, Boynunu Kırmışlar'

Lina'nın Cansız Bedeni Derin Dondurucuda Bulunmuştu: 'Vücudunda Sigara Söndürüp, Boynunu Kırmışlar'

Gaziantep'te darp sonucu öldüğü değerlendirilen 3 yaşındaki Lina Nazlı Erba'nın cansız bedeni bir işletmedeki derin dondurucuda bulundu. Lina'nın babaannesi Sevim Erbay, 'Çocuğun nasıl olduğunu bir görebilseniz dünya ayağa kalkar' dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da vahşetle ilgili yayın yasağı talebinde bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Derin dondurucuda bulundu

Derin dondurucuda bulundu

32 yaşındaki Melisa İlhan, 3 aydır kayıp olan 2 kızını aramak için televizyon programına katıldı. Melisa İlhan, eşi Abdurrahman Erbay’dan boşandıktan sonra, arkadaşı Muhabbet Toz ve sevgilisi Mehmet Aksu ile yaşamaya başladığını, bu kişilerin kendisine fuhuş yaptırmak için kızlarını alıkoyduğunu iddia etti.

Bu sırada canlı yayına telefonla katılan Kiraz Alkurt, Melisa’nın küçük kızı Naime’nin (1,5) kendisine bırakıldığını ve bakıcılık yaptığını söyledi.

Naime’nin yaşadığını öğrenen ekipler, Kiraz Alkurt’un evine giderek Naime’yi aldı. Kiraz Alkurt, gözaltına alınıp emniyete götürüldü, Naime de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri tarafından korumaya alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, haber alınamayan Lina Nazlı Erbay için soruşturmayı derinleştirdi. Mehmet Aksu ve Muhabbet Toz’un gidebileceği yerlere baskın yapan ekipler, son olarak Seyrantepe Mahallesi’ndeki giyim mağazasına operasyon düzenledi.

‘Vücudunda sigara söndürüp, boynunu kırmışlar'

‘Vücudunda sigara söndürüp, boynunu kırmışlar'

Operasyonda aranan mağazanın mutfak bölümünde kilitli derin dondurucu açıldı. Ekipler, poşet ve bez içinde sarılı olan çocuğun cansız bedenine ulaştı. Sağlık ekibinin kontrolünde cesedin uzun süredir orada kaldığı tahmin edilen Lina Nazlı’ya ait olduğu tespit edildi. Darbedilerek öldürüldükten sonra derin dondurucuda saklanan çocuğun cesedi Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

Lina Nazlı Erbay’ın darbedilip derin dondurucuya saklanması şüphesiyle Mehmet Aksu, Muhabbet Toz ve Kiraz Alkurt, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Polis, olası durumlar için adliye önünde geniş güvenlik önlemleri aldı, 3 şüpheli zırhlı araçla adliyeye getirildi.

Cenazesi dün gece saatlerinde Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na kaldırılan çocuğun otopsi işlemleri tamamlandı. Burada bulunan çocuğun babaannesi Sevim Erbay, gazetecilere, çocuğun vücudunda işkence izlerinin bulunduğunu belirtti.

“Çocuğun nasıl olduğunu bir görebilseniz dünya ayağa kalkar.” diyen Erbay, torununun işkence edilip öldürüldüğünü söyledi.

Yayın yasağı başvurusu

Yayın yasağı başvurusu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Torununun ölümüne sebep olanların en ağır cezayla yargılanması gerektiğini anlatan Erbay, “Çocuğumun bütün vücudunda sigara izleri var. Vücudunun her yeri yanmış. Çocuğum şişmiş, boynunu kırmışlar. 10 aydır bana göstermediler çocuğumu. Çocuğumun cesedi 2 aydan fazladır o derin dondurucuda duruyormuş. Darbetmişler. Sigara basmışlar vücuduna. O çocuk aç olarak ölmüş. Annesi, Gamze, Kiraz, Mehmet hepsi bu işin içerisinde” diye konuştu.

Öte yandan Lina Nazlı Erbay’ın cansız bedeninin yarın anne ve babasına teslim edileceği bildirildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, 3 yaşındaki Lina Nazlı Erbay'ın öldürülüp derin dondurucuda saklanmasıyla ilgili haberlere erişim engeli ve yayın yasağı uygulanması için başvuru yapıldığı açıklandı.

Tutuklandılar

Tutuklandılar

Lina'nın kardeşi C.N.E.'nin koruma altına alındığı anımsatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'Olayın öğrenilmesinin ardından Bakanlığımızca ivedilikle ilgili kurumlarla iletişime geçilerek araştırma yapılmış ve 2021 doğumlu C.N.E. isimli çocuk koruma altına alınmıştır. Konuyla ilgili adli makamlarca gerekli işlemler yürütülmektedir. Bakanlık olarak adli süreci takip ederek, suçluların en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak konuyla ilgili haberlere erişim engeli ve yayın yasağı uygulanması için Cumhuriyet Savcılığına başvurmuş bulunmaktayız' denildi.

Gaziantep'te darp sonucu öldüğü değerlendirilen çocuğa ait ceset bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı.

Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Şahinbey ilçesindeki bir adrese operasyon düzenleyen İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından kız çocuğuna ait ceset bulunmasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Gözaltına alınan K.A, M.A. ve M.T, emniyetteki işlemlerin ardından zırhlı araçla geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden K.A. savcılıktaki sorgusunun ardından serbest bırakıldı. M.A. ve M.T. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Şahinbey ilçesindeki bir adreste dün akşam yapılan aramada, 3 yaşında olduğu ve darp sonucu öldüğü değerlendirilen kız çocuğunun cesedi derin dondurucuda bulunmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
yilgin

Allah belanızı versin de gebermeyin sürünün . Şu el kadar çocuğa ettiklerinizi çekin inşallah. Be orrrspu evladı ne istedin çoçuğun boynundan kırmak nedir. C... Devamını Gör

Hüseyin Mert

Yok abi böle insanların çocuk yapması yasaklanmalı çocuk yapmaya bile kanun kural şart getirilsin sonra el kadar bebekler böle beyinsiz anne babaların günahı... Devamını Gör

Bendis Dobin

su'ra üflendi de bizmi duymadık? Bu çağ cehennem değilde nedir?