Görüş Bildir
Haberler
Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

Liderler Partilerinin Grup Toplantısında Ne Dedi?

ATKN
12.04.2016 - 17:21 Son Güncelleme: 12.04.2016 - 17:37

Başbakan Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ, partilerinin Meclis'teki grup toplantısında konuştu.

Liderlerin gündeminde bugün ne vardı? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Davutoğlu ile; CHP, MHP ve HDP liderleri partilerinin grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Grup toplantılarında öne çıkan açıklamaları derledik.

Davutoğlu: ‘Dokunulmazlık teklifimiz hazır, Meclis'e sunulacak’

Dokunulmazlık tekliflerinin hazır olduğunu ve Meclis'e gönderileceğini açıklayan Başbakan Davutoğlu, 'Teröre destek veren sözde milletvekillerinin dokunulmazlıkları ile ilgili süreç için geçen hafta Anayasa değişiklik teklifimizi imzaya açmıştık. İmzalar tamamlandı; biraz önce son imzayı bizzat ben attım. İnşallah bugün, yarın milletvekillerimizin teklifi Meclise sunulacak' ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

'Hesap vermekten korkanlar bakalım Meclis'te teklifimize nasıl oy verecek. Her şey ayan beyan ortaya çıkacak. Kim dokunulmazlıklarının kalkmasından korkuyormuş kim korkmuyormuş, ortaya çıkacak.'

Kılıçdaroğlu eleştiri dozunu yükseltti: 'Mustafa Kemal'in ve Bülent Ecevit'in çırağıyım, sen de hırsızların ustasısın'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karaman'daki cinsel istismar skandalı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündemindeydi. 

Bir kere daha 'Çocukları korumak yerine Ensar Vakfı'nı koruduklarını' söylediği hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, kendisine 'Hâlâ çırak bile olamadı' diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi, 'Evet ben Mustafa Kemal'in ve Bülent Ecevit'in çırağıyım. O zata söyleyin; sen de hırsızların ustasısın' dedi. 

Cinsel istismar skandalıyle ilgili de Davutoğlu'na da 6 soru yönelten Kılıçdaroğlu, 'Bunlar kadını insan olarak değil cinsel obje olarak görüyor. Asıl hastalık burada. Ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler, kimin önüne yatarlarsa yatsınlar sonuna kadar takip edeceğim' ifadelerini kullandı ve ekledi: 

'Bu hırsızların ve tecavüzcülerin din maskesini kesinlikle indireceğim.'

Yüksekdağ: 'Bizim baş verdiğimiz doğrudur ama tarih de biliyor ki hiç baş eğmedik'

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Ya baş eğeceksiniz, ya baş vereceksiniz' açıklamasına, 'Bizim baş verdiğimiz doğrudur ama tarih de biliyor ki hiç baş eğmedik, eğmeyiz' diyerek karşılık verdi. 'Temmuz ayından bu yana Türkiye’nin 7 ilinde uygulanan ablukalarla aslen kamu yıkımı yapıldı, 700 sivil katledildi' açıklamasında bulunan Yüksekdağ, 'Bir ülkenin cumhurbaşkanı kentleri yıkmanın hayalini kuruyor. Sur için kurduğunuz hayal çok yakın zamanda sizin kabusunuza dönüşecek' dedi. 

Adı konulmamış bir kriz yaşandığını ve bu krizin üzerindeki perde kalkarsa tüm suçların ortaya çıkacağını söyleyen Yüksekdağ şöyle devam etti: 'Bu ülkenin milli gelirinde büyük kara delikler oluşturdular. Türkiye’nin milli geliri 80 milyar dolar düştü. Milli gelirdeki kayıp 120 milyar dolar.' Ayrıca Figen Yüksekdağ, Karaman’daki skandal erkek kavgasıyla örtülmeye çalışıldığını ifade etti.

Bahçeli MHP'li muhalifleri hedef aldı: 'Paralele teslim edecek partimiz yok'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti içindeki muhalifleri hedef aldı, 'Bizim paralele teslim edecek partimiz yoktur' dedi.

Mahkemeden olağanüstü kurultay kararına karşın, kurultayın 18 Mart 2018'de olacağını işaret eden Bahçeli, 'Olağanüstü kurultay yoktur, yapılmayacaktır. Okyanus ötesi kaçkınları, paralel atıkları ne yaşamışsa müstehaktır. Bunlar ABD'nin kuklası, İslamiyetin yüz karalarıdır. Anlayamadığım ön plandaki çığırtkanlar, MHP'yi bir plan çerçevesinde etkisizleştirmek isteyenlerdir. Samimiyetle ifade ediyorum MHP kurultayı için imza veren her kardeşim benim için değerlidir' dedi ve ekledi:

'40 fırın ekmek yeseler, ağızlarıyla kuş tutup dağları titretseler, yine de MHP’yi istedikleri gibi tanzim edemeyeceklerdir.'

Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

La bu köpekci amca... bos ver sölemicem bise.