Görüş Bildir
Haberler
Liderler Enkaz Bölgesinde Çalışmaları Denetledi

Liderler Enkaz Bölgesinde Çalışmaları Denetledi

Caner
25.03.2015 - 20:26
onedio.com
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fransa Cumhurbaşkanı Hollande, Almanya Başbakanı Merkel ve İspanya Başbakanı Rajoy Fransa'nın güneyinde düşen yolcu uçağının enkazının arama çalışmalarını denetledi.

PARİS/SEYNE-LES-ALPES

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Almanya Başbakanı Angela Merkel, Lufthansa'ya ait Germanwings havayolu şirketinin Airbus A320 tipi uçağının Seyne-les-Alpes kasabası yakınlarındaki enkaz arama çalışmalarının yürütüldüğü bölgeye askeri helikopterle geldi.

Daha sonra İspanya Başbakanı Mariano Rajoy ile bir araya gelen liderler, çalışmalarla ilgili Fransız güvenlik ve sağlık ekipleri yetkililerinden bilgi aldı.

Liderler daha sonra Seyne-les-Alpes kasabasındaki kiliseye geçerek, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla bir araya geldi ve dua etti.

Cumhurbaşkanı Hollande, uçağın ikinci karakutusunun kılıfının bulunduğunu, karakutunun kendisine ise halen ulaşılamadığını söyledi.

Uçağın düşmesi sonucu meydana gelen dram ile ilgili olarak ülkesinin Almanya ve İspanya ile güçlü bir dayanışma içinde olduğunu ifade eden Hollande, düşen uçakta vatandaşı olan 15 ülkenin halklarına baş sağlığı diledi.

Fransa’nın kaza nedeninin ortaya çıkarılması için bütün imkanlarını seferber edeceğini belirten Hollande, 'Fransız yetkililer, cenazelerin en kısa zamanda ailelere teslim edilmesi için ellerinden gelen çabayı gösterecek' dedi.

Bölgede enkaz arama çalışmalarına katılanlara, gösterdikleri fedakarlıktan dolayı teşekkür eden Hollande, kazada hayatını kaybedenlerin bölgeye gelen yakınlarına devletin her türlü desteği sağlayacağını da taahhüt etti.

Yakınlar için psikolojik destek

Kazada hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları, bölgeye Marsilya Havaalanı'ndan taşındı. Ölenlerin yakınlarının konaklaması için 900 lojman tahsis edilirken, bu kişilere psikolojik destek vermek amacıyla özel ekipler oluşturuldu. Ölenlerin yakınlarına yardımcı olmak için ayrıca bölgeye 40 çevirmen gönderildi.

Bu arada hava koşullarının, enkaz arama çalışmaları için bugün daha uygun olduğu ve hava koşularının yarın da iyi olmasının beklendiği bildirildi.

Enkazın düştüğü bölgede güvenlik çemberi kuran jandarma, enkazın bulunduğu dağlık alana ulaşmak için de 7 kilometre uzunluğunda parkur oluşturdu.

Enkaz arama çalışmalarına 10 helikopter ile 300’e yakın itfaiye ve jandarma katılıyor.

Muhabir: Rahmi Gündüz, Onur Usta

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0