Görüş Bildir
Haberler
LGS
LGS 2022 Tercihleri Nasıl Yapılır? Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS 2022 Tercihleri Nasıl Yapılır? Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

dicle demir
04.07.2022 - 13:53

5 Haziran'da yapılan sınavın sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencilerin tercih heyecanı başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, LGS tercih rehberini yayınladı. 8. sınıfı tamamlayıp sınava giren öğrenciler tercih listelerine göre tercihlerine yerleştirme başvurusunda bulunabilecekler. Peki LGS tercihleri nasıl yapılır? 

İçeriğin Devamı Aşağıda

LGS'nin 5 Haziran'da yapıldı ve sonuçlar açıklandı. Şimdi ise öğrencilerin tercihlerini yapma vakti geldi. 2022 LGS klavuzunda belirtilen tarihler arasında tercihler yapılabilinecek. Bugün başlamış olan LGS tercihleri 20 Temmuz saat 17:00'a kadar sürecek. Peki tercihler nasıl yapılacak?

2022 LGS Tercihleri Nasıl Yapılır?

2022 LGS Tercihleri Nasıl Yapılır?

Adaylar sınav ile öğrenci seçen okullar arasından en fazla 10 okul yazabilecek. Puan üstünlüğüne ve tercih sırasına göre öğrenciler kontenjanlarına yerleştirilecektir. Tercih işlemleri https://e-okul.meb.gov.tr  sitesinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılabilmektedir. Tercihlerin ilgili ortaokul müdürlükleri tarafından onaylanması gerekmektedir.

Yerel Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Yerel Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

Okulların türüne, kontenjanına ve konumuna göre yerel yerleştirm işlemi, ilgilenenlerin kriterlerine göre yapılacaktır. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda, 6,7, 8. sınıftaki yıl sonu puanlarına bakılarak yerleştirme yapılacaktır.

LGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

LGS Tercih Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Tercih kayıtları 20 Temmuz'a kadar tamamlanacak ve yerleştirme sonuçları 25 Temmuz'da www.meb.gov.tr adresinden yayınlanacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
10
7
6
5
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın