Görüş Bildir
Haberler
Valiliğe Göre Polis, Onur Yürüyüşü'ne 'Orantılı' Müdahale Etmiş

etiket Valiliğe Göre Polis, Onur Yürüyüşü'ne 'Orantılı' Müdahale Etmiş

Hande öçalan
28.06.2015 - 12:40 Son Güncelleme: 29.06.2015 - 10:42
İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Valiliği, dün İstiklal Caddesi'nde yapılması planlanan ancak polis müdahalesi sonucu 2 kişinin yaralandığı 'LGBT Onur Yürüyüşü' ile ilgili açıklama yazılı yaptı.

İstanbul Valiliği'nin açıklamasında, yürüyüş için izin alınmadığı ve provokasyona açık olduğu vurguları yapıldı.

DHA'nın haberine göre İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama şöyle:

'Sosyal medya ve basın organlarından edinilen bilgilere göre 28 Haziran 2015 Pazar günü LGBT Onur Yürüyüşü adı altında bazı grupların Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi üzerinde yürüyüş ve eylem yapacakları, ayrıca bazı grupların da buna tepki gösterebileceklerine dair duyumlar alınması üzerine, anılan bölgelerde gerekli güvenlik tedbirleri alınmıştır.

Yapılacak yürüyüş ile ilgili olarak; Valiliğimize herhangi bir müracaat veya bildirimin olmaması ve provokasyona açık olması nedeniyle, toplanan gruplar ikaz edilmiş fakat eyleme devam edilmesi üzerine güvenlik güçlerimiz tarafından kanunların verdiği yetki dahilinde orantılılık ilkesine özen göstermek suretiyle müdahalede bulunularak dağıtılmıştır.

Eylem yapan grupların dağıtılması sonucu Taksim Meydan, İstiklal Caddesi ve ara sokaklarda hayat olağan akışına dönmüş, olaylar neticesinde sağlık kurumlarımıza sevki gerektiren herhangi bir yaralanma meydana gelmemiştir.'

LGBTİ Onur Yürüyüşüne Biber Gazı, Plastik Mermi, Tazyikli Su

LGBTİ Onur Yürüyüşüne Biber Gazı, Plastik Mermi, Tazyikli Su

23. İstanbul LGBTİ Onur Haftası kapsamında İstiklal Caddesi'nde bugün yapılacağı duyurulan 'Onur Yürüşü'ne izin vermeyen polis, toplanan gruplara müdahale etti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan duyuruyla saat 17:00'de İstiklal Caddesi'nde başlayacak olan LGBTİ yürüyüşü polis engeline takıldı. Çevik kuvvet ve sivil polisler, grupları Taksim Meydanı ve Gezi Parkı'ndan uzaklaştırdı. Bir grup da İstiklal Caddesi'nde toplanarak Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. 

Önce dağılın uyarısında bulunan polis, daha sonra gruba tazyikli su sıkarak müdahale etti. Boyalı top mermisinin de kullanıldığı müdahale sonucu bazı göstericiler ara sokaklara dağılırken, bazı göstericiler ise işyerlerine sığındı. TOMA'nın önünde duran bir gösterici de polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Ramazan ayı nedeniyle yasaklanmış

LGBTİ dernekleri, 13. İstanbul LGBTİ Onur Yürüyüşü’nün, İstanbul Valiliği tarafından Ramazan ayı gerekçe gösterilerek öncesinde hiçbir bildirim yapılmadan ve ansızın yasaklandığını duyurdu.

Doğan Haber Ajansı polisin boyalı top mermisi de kullandığını duyurdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Sen yoksan çok eksiğiz'

'Sen yoksan çok eksiğiz'

Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen ve 22 Haziran’da başlayan LGBTİ Onur Haftası bugün saat 17.00’de Fransız Konsolosluğu’nun önünden Tünel’e yapılacak olan Onur Yürüyüşü ile son bulacaktı.

LGBTİ Onur Haftası komitesi “Bu sene 13. kez ve daha kalabalık olarak İstiklal Caddesi’ndeyiz, neşemizi, aşkımızı, isyanımıza katarak sokakları, caddeleri gökkuşağı bayraklarıyla donatacağız, sloganlarımızla inleteceğiz. Sen yoksan çok eksiğiz!” diyerek herkesi yürüyüşe çağırmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tepkiler

"İstanbul? Bu 'liderler' kim? Kutlama yapan masum, mutlu insanlara saldırmayı kesin. Bu delilik. Bu insanlık dışı"

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ajanslar ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
6
3
3
2
2
2