Görüş Bildir
Haberler
LG G3 Beat İnceleme

LG G3 Beat İnceleme

Ömercan Çelikler
14.11.2014 - 23:17 Son Güncelleme: 14.11.2014 - 23:36

LG G3 Beat Detaylı İnceleme Kutudan Çıkartma

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tasarım

G3 Beat’ın tasarımı G3 ile tamamen aynı. Cihazın üstünde altında veya sağında solunda hiç bir buton bulunmuyor. Güç tuşu ve ses kademe tuşları yine cihazın arka tarafında bulunuyor. Bu tuşların tam üstünde 8 megapiksellik kamera bulunuyor. Kameranın solunda lazer otofokus sensörü, sağında ise LED flaş var. G3 incelemesinde dediğimiz gibi kulaklık ve microUSB girişi alt tarafta olduğu için cihazı şarj ederken müzik dinlerken kablolar karışabiliyor. Arkadaki tuşlara alışmak sadece bir kaç gününüzü alıyor. Ön tarafta tamamen cam bu güzel bir his veriyor. 5 inçlik G3 Beat’ıde tek elinizi kullanmak mümkün.Kamera

Cihazın ön kamerası 1.3, arka kamerası ise 8 megapiksel. Burda memnun olmadığımız tek bir unsur var oda ön kameranın düşük çözünürlüğe sahip olması. Düşük çözünürlükle birlikte ön kameranın çekim açısıda çok dar. Grup halinde öz çekim fotoğraf çekmek gerçekten çok zor. G3′ ön kameranın açısı ile mükemmel grup selfieleri çekmek mümkündü. Arka kamera ise 8 megapiksel çözünürlüğünde ve bu kamera gerçekten iyi işler çıkarıyor. Gece çekimlerinde rakiplerine kıyasla daha fazla detay gösterdiğini gözlemdiğimiz kameranın lenslerinin kaliteli olduğu hissediliyor. Gece çekimlerinde cihazın grafik işlemcisi yetersiz kalıyor ve ard arda çok seri bir şekilde fotoğraf çekemiyorsunuz. Her saniye bir fotoğraf çekebiliyorsunuz. Bu kameraya birde LED flaş eşlik ediyor. Flaş ile çekilen fotoğraflarda bazen patlama meydana gelebiliyor. Kameranın arayüzü çok basite indirgenmiş fakat çok fazla bir ayar yapma imkanınız bulunmuyor. Panorama ve Otomatik modlar arasında çok basit bir şekilde geçiş yapabiliyorsunuz. 1080p video kaydı yapabilen kameralar video sırasında hiç bir sorun çıkartmıyor. Kamera genel olarak bizi memnun bıraktı.

 Ekran

5 inçlik bir ekrana sahip olan LG G3 Beat’ın ekran çözünürlüğü ise 720 x 1280 piksel. Bu da HD çözünürlük demek oluyor. 5 inçlik bir ekranda ekran çözünürlüğü düşük olunca inç başına düşen piksel sayısı ise ortalamadan maalesef düşük kalıyor. Bu değer G3 Beat’te yaklaşık 295. Bu ekran gücünü Adreno 305 görüntü işlemcisinden alıyor. Bu işlemci biraz eski kalmış olsada Beat üzerinde ortalama bir iş çıkartıyor. Cihazın ekranının görüş açılarında yeteri kadar iyi olduğunu hemen belirtelim. Cihazın ekranı rakiplerine kıyasla daha parmak fakat eski amiral model olan G2 kadar da parlak değil. Cihazın ekranında Gorilla Glass teknolojisi kullanıldığına dair hiç bir dökümantasyon bulunmuyor.

 Donanım

1.6GHz saat hızında çalışan 4 çekirdekli ARM® Cortex™ A7 işlemciye sahip olan LG G3 Beat’te işler sorunsuz ilerliyor fakat ne yazık ki aynı cümleleri cihaz yük altındayken söyleyemiyoruz. 15 dakikalik bir Asphalt 8 oyunundan sonra cihazda performans düşmeleri ve ısınma başlıyor. Bu sırada cihazın parlaklığının en yüksek seviyede olduğunu belirtelim. Antutu testinden 17478 alan cihaz günlük kullanımda ve fotoğraf düzenleme gibi işlemlerde sizi asla yarı yolda bırakmayacaktır. Aynı anda çalıştırılan uygulamalarıda iyi bir şekilde yönetebilen LG G3 Beat’ın performansından ben memnun kaldım. 23 nm mimarisine sahip olan bu işlemcide batarya performansıda iyi derecede şaşırtıcı. Batarya performansından bundan sonraki paragrafta bahsedeceğiz. LG G3 Beat aynı zamanda BT4.0 ve Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi HotSpot bağlantı özelliklerine sahip. Bütün bu donanımlara 1 GB’lık RAM eşlik ediyor.

Batarya Performansı

LG G3 Beat’te 2540 mAh’lık bir batarya bulunuyor ve bu batarya ile bir tam günü çıkartmanız mümkün. 11.5 saat kullanım gördüğüm telefonda 4.5 saate yakında ekran süresi gördüğümüz oldu. Tabii bu sırada cihazın ekran parlaklığını ve veri servislerini çok dikkatlı bir şekilde kullandık. Diğer bir senaryo ise 3 saat GPS ile 8 saatlık bir kullanımın olduğu kullanım şekli. Bu senaryoda da ekran süresi 2.5 saatte kaldı. Cihazın batarya performansı çok net bir şekilde bizi memnun bıraktı. Son senaryomuz ise 15 saatlık kullanımda 3.5 saatlık ekran süresi. Tabii bu arada cihazın son 1 saatinde telefona dokunulmadı bile. Cihaz kendi şarj aletiyle 5 V – 0.85A ile 2 saat 26 dakikada tamamen şarj oluyor. Daha yüksek Amper değerine sahip olan bir adaptörle cihazın şarj süresini de hızlandırabilirsiniz.

 Teknik Özellikler:EkranTipIPS LCD 16 milyon renkBüyüklük720 x 1280 piksel, 5.0 inç 295 ppiÇoklu DokunuşEvet, 10 parmağa kadar.HafızaKart SlotumicroSD, 64 GB’a kadar arttılabilirDahili8 GB, 1 GB RAMYazılımŞu anda4.4.2Android LBekleniyorKameraAna Kamera8 MP, 3264 x 2448 piksel, lazer otofokus, LED flaşÖzelliklerGeo-tagging, touch focus, HDR, yüz algılamaVideoSaniyede 30 kare 1080pÖn Kamera1.3 MP

Güncelleme 1: LG G3 Beat alan ilk 3333 kişiye Quick Circle Window kapak hediye ediliyor eğer G3 Beat sahibi iseniz http://www.akillisadelik.com/ adresinden kayıt yapabilirsiniz.

 Fotoğraf ve Video Örnekleri:

Kaynak: http://inceleme.co/lg-g3-beat-incelem...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın