Görüş Bildir
Haberler
Levent Gültekin'in Kılıçdaroğlu İddiasının Ardından Halk TV'deki Program Sona Erdi

Levent Gültekin'in Kılıçdaroğlu İddiasının Ardından Halk TV'deki Program Sona Erdi

Emre Ordu
26.01.2023 - 15:01 Son Güncelleme: 26.01.2023 - 22:11

Gazeteci Murat Sabuncu ve Levent Gültekin, Halk TV’deki 'İki Yorum' programına son verdiklerini duyurdu. Bu kararın Gültekin'in son programda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkındaki iddiasından sonra gelmesi dikkat çekti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Halk TV'de yayınlanan ve gazeteci Murat Sabuncu ile yazar Levent Gültekin'in sunduğu 'İki Yorum' programı sonlandırıldı. Sabuncu kararı “Halk TV prensip olarak başka yerde video söyleşi yapanlarla çalışmayacağını önceden deklare ettiği için ayrılık gerçekleşti'  diye açıkladı. Levent Gültekin programa kendi istekleri doğrultusunda son verdiklerini belirtirken 'Fark ettim ki daha iyi olsun diye yaptığımız eleştiriler yarardan daha çok zarar getiriyor' notunu düştü.

Bu kararın Levent Gültekin'in son programda, CHP'li bir yöneticinin Kemal Kılıçdaroğlu hakkında söylediğini iddia ettiği sözlerin ardından gelmesi dikkat çekti.

Gültekin ne demişti?

Gültekin programda, CHP'li üst düzey bir yetkilinin 2017 yılındaki Anayasa değişikliği referandumunda, 'İnşallah referandumdan evet çıkar da biz Kılıçdaroğlu'ndan kurtuluruz' dediğini; aynı kişinin şu an Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adaylığı için çalışma yaptığını söyledi. Gültekin şunları kaydetti:

O kadar şey duyuyoruz, o kadar çok şeye şahit oluyoruz, dedikodudan bahsetmiyorum, teyit edilmiş konuşmalar. Mesela 2017 referandumunda 'inşallah referandumdan evet çıkar da biz Kılıçdaroğlu'ndan kurtuluruz' diyen CHP'de çok yetkili kişi şu an Kemal Bey'in adaylığını organize ediyor.

Aynı kişi şu anda Kemal Bey'in adaylığını organize eden kişi, iki ay önce bir ev sohbetinde 'Kemal Bey'i aday yapıyoruz, muhtemelen Türkiye'yi kurtaramayacağız ama partiyi kurtaracağız' dediği; bunu bütün genel başkan yardımcılarına gittiği, Kemal Bey'e de gittiği ve kimsenin bir şey yapmadığı bir ortamda endişe duymaz mısınız?' 

Levent Gültekin'in o konuşması 📹

Sabuncu ve Gültekin'den açıklama

Sabuncu ve Gültekin'den açıklama

Murat Sabuncu ve Levent Gültekin programın yayından kaldırılmasına ilişkin sosyal medya hesaplarından açıklama yaptı. Sabuncu şunları kaydetti:

'2020’nin eylül ayı başladığımız, ekranda olduğumuz 26 ay boyunca 200’ün üzerinde program yaptığımız İki Yorum’a nokta koyma zamanı. Seçim döneminde daha önce de olduğu gibi T24'teki yazı ve video söyleşilerle mesleğe devam edeceğim. Halk TV, prensip olarak başka yerde video söyleşi yapanlarla çalışmayacağını önceden deklare ettiği için ayrılık gerçekleşti. Başta program ortağım sevgili Levent Gültekin, @halktvcomtr deki tüm meslektaşlarıma çok teşekkür ederim. Yolları açık olsun.

Program boyunca destekleyen, eleştiren, beğenen, beğenmeyen, sokakta, pazarda, vapurda çevirip konuşan tüm izleyenlere…Memleketin dört bir yanından, hapisten, sürgünden mesaj yollayanlara…Demokrasinin yeniden inşa edildiği günlerde buluşmak üzere.. Hoşçakalın…'

İçeriğin Devamı Aşağıda

'Daha iyi olsun diye yaptığımız eleştiriler yarardan daha çok zarar getiriyor'

Levent Gültekin ise programı kendi istekleriyle bitirdiklerini belirtti. Sabuncu'nun paylaşımını alıntılayan Gültekin, şu ifadeleri kullandı:

'Sevgili arkadaşlar, hem Murat’ın bu durumu nedeniyle hem de fark ettim ki daha iyi olsun diye yaptığımız eleştiriler yarardan daha çok zarar getiriyor. Bu nedenle kendi isteğimizle İki Yorum programına son verdik. Hem halk TV’ye hem de size çok teşekkür ederim.

Yazdık, konuştuk, kendi adıma söylenmesi gereken her şeyi söylediğimi düşünüyorum. Niyetimiz iyi olsa da çabamız bazen istenmeyen sonuçlar doğuruyor. Anlayışınız için tekrar teşekkür ederim. Umarım her şey ülkemiz için daha iyi olur.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
7
5
4
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ketenhelva

CHP kendi içinde her zaman kumpas döndüren asla birlik ve beraberlik sağlayamamış basiretsiz bir partidir maalesef, her genel başkan daha da dibe çekmiştir. ... Devamını Gör

Sananekiadımdan

Bence Atatürk'ün kurduğu parti şu anki CHP değil.

Enverland

Muhalefet bugün 20 sene başta ise bir sebebi de Deniz Baykal ve Kemal Kılıçtaroğlu'dur. Biri önlerini açtı biri de devam etmelerini sağladı.

Doğru söyleyenin dönekleri ifşa edenin dokuz köyden kovulduğu, leş ve varoşluğu arşa çıkaran zihniyetleri üzdüğümün toplumu.