Görüş Bildir
Haberler
KYK Yurt Yedek Liste Sonuçları Açıklandı Mı? KYK Yurtlarına Nasıl Kayıt Olunur?

KYK Yurt Yedek Liste Sonuçları Açıklandı Mı? KYK Yurtlarına Nasıl Kayıt Olunur?

Türkiye’de son haftalarda gündem öğrencilerin barınma sorunu. Artan kira fiyatları karşısında çaresiz kalan öğrenciler, KYK yurtlarına büyük ilgi göstermişti. Ancak KYK yurtlarının da yetersiz kaldığı dönemde, öğrenciler barınma hakkı için eylemler yapıyor. KYK yurt sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Bugün ise KYK yedek listesi sonuçları açıklanacak. Öğrenciler, e devlet üzerinden KYK sonuçlarını kontrol edebilecek? İşte KYK yurt başvuruları ile ilgili son bilgiler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye’de artan kiralar sebebiyle öğrencilerin evlerde kalması hayli zorlaştı. Bu süreçte KYK yurtlarına olan ilgi artmış durumda. Geçtiğimiz günlerde KYK yurt başvuru sonuçları açıklanmıştı. Bugün ise KYK yurt yedek liste sonuçları açıklanacak. KYK yurt sonuçlarına göre yurt hakkı kazanan öğrencilerin süresi içerisinde ilk kayıt ücretini ödememesi halinde yurt hakkı geçersiz sayılacak. İşte KYK yurtları ile ilgili gelişmeler…

KYK YURT YEDEK SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yedek sırası bekleyen öğrenciler için ilk KYK yedek yurt sonuçları 20 Eylül'de, ikinci yedek yerleştirme 23 Eylül'de, üçüncü yedek yerleştirme ise 27 Eylül'de gerçekleştirilecek. Yedek yerleştirmeler sonraki haftalarda da her pazartesi ve perşembe günleri yapılmaya devam edecek.

KYK YURT KAYDI NASIL YAPILIR?

  • Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrencilerin, kayıt işlemlerini e-Devlet üzerinden tamamlaması gerekiyor.

  • Yurtlarda barınacak öğrencilerin yurt kayıtlarını tamamlamaları için ilk kayıt ücretini ödemeleri ve e-Devlet üzerinden taahhütname onay işlemini tamamlamaları gerekiyor.

  • Yurt hakkı kazanan öğrencilerin öncelikle kendilerine verilen süre içerisinde Ziraat Bankası şubelerinden, ATM'lerinden veya https://kyk.ziraatbank.com.tr/ internet adresinden ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli ve gün bazında yatak ücreti yer alıyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor.

  • Süresi içerisinde ilk kayıt ücretini ödemeyen öğrencilerin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

  • İlk kayıt ücreti, öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirilme tarihine göre farklılık gösteriyor. Yerleştirme işlemini takip eden ay itibarıyla sadece aylık yurt ücreti ödeniyor. Güvence bedeli ise bir defaya mahsus alınıyor ve yurttan kayıt sildirdiğinde öğrenciye iade ediliyor.

Bu Haberler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın