Görüş Bildir
Haberler
Kureyş Suresi Arapça Okunuşu, Kureyş Suresi Türkçe Anlamı Nedir?

Kureyş Suresi Arapça Okunuşu, Kureyş Suresi Türkçe Anlamı Nedir?

Kureyş Suresi, Müslümanlar tarafından namazda okunan surelerden biridir.Kur’an-ı Kerim’de 106. sure olarak yer alır. Kureyş, Hz. Muhammed'in dahil olduğu kabilenin adıdır. 4 ayetten oluşmaktadır. Kur’an-ın 602. sayfasında Kureyş Suresi okunuşu nasıl? Kureyş suresinin anlamı nedir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kureyş Suresi, dört ayetten oluşmaktadır. ve Kur’an-ın 602. sayfasında 106. suresi olarak yer alır. Kureyş Suresi, Kureyş kabilesinden bahsedildiği için bu isimi almıştır. Kureyş Suresi Arapça okunuşu ve anlamı merak edenler için aşağıda detaylı bir şekilde ele aldık.

Kureyş Suresi Arapça Okunuşu

Kureyş Suresi Arapça Okunuşu

Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.

Li îlâfi kurayş.

Îlâfihim rihlete’ş-şitâi ve’s-sayf.

Felya’budû Rabbe hâze’l-beyt.

Ellezî et’amehum min cû’ın ve âmenehum min havf.

Kureyş Suresi Anlamı

Kureyş Suresi Anlamı

Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla

Kureyş'i ısındırıp alıştırdığı; onları kışın (Yemen'e) ve yazın (Şam'a) yaptıkları yolculuğa ısındırıp alıştırdığı için, Kureyş de, kendilerini besleyip açlıklarını gideren ve onları korkudan emin kılan bu evin (Kâbe'nin) Rabbine kulluk etsin.

Kureyş Suresinin Faziletleri

Kureyş Suresinin Faziletleri

Kureyş suresi, 4 ayetten oluşan kısa bir suredir. Namazlarda okunan bi sure olan Kureyş, faziletleri çok olan şifa veren bir suredir. Bu şifalar hem  manevi hem de maddi olarak rahatlık sağlar. Kureyş suresini okuyanların bereket bulduğuna inanılmaktadır. Bu sureyi okuyan kişilere bereket ve bolluk kapıları açılır.

Kureyş Suresi Ne Zaman ve Nerede İnmiştir?

Kureyş Suresi Ne Zaman ve Nerede İnmiştir?

Kureyş Mekke döneminde inmiştir. Tin suresinden sonra indirildiği bilinmektedir. İniş sırasına göre 29. suredir. Bu sure Kuran'ı Kerimde 602. sayfada, 30. cüzde yer almaktadır.

İlgili Haberler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
15
8
7
5
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın