Görüş Bildir
Haberler
İhlas Suresi Türkçe Okunuşu: İhlas Suresi Türkçe Anlamı, İhlas Suresi Fazileti

İhlas Suresi Türkçe Okunuşu: İhlas Suresi Türkçe Anlamı, İhlas Suresi Fazileti

İhlas Suresi, Kur'an-ın122. suresidir. Ezberlemek kolay olduğu ve büyük anlamlar içerdiği için beş vakit namazda okunur. Bu sebeple İhlas Suresi Türkçe okunuşu, Diyanet meali, anlamı ve Arapça yazılışı gibi pek çok bilgi okuyucular tarafında araştırılmaktadır. Halk tarafından surenin başlangıcı olan Kulhuvallahu Ehad olarak da bilinmektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İhlas suresi Kur'an-ı Kerim içerisinde 112. sure olup iniş sıralaması olarak da 22. suredir. Halk tarafından surenin başlangıcı olan Kulhuvallahu Ehad ismiyle bilinir. Allah'ın büyüklüğünden bahsedilmektedir. İhlas Suresi ezberlemek isteyenler için Türkçe okunuşu, Diyanet meali, anlamı ve arapça yazılışı gibi tüm bilgileri bulabilirsiniz.

İhlas Suresi Türkçe Okunuşu

İhlas Suresi Türkçe Okunuşu

Kul hüvellâhü ehad, Allâhüssamed, Lem yelid ve lem yûled, Ve lem yekün lehû küfüven ehad.

İhlas Suresi Türkçe Anlamı

İhlas Suresi Türkçe Anlamı

Rahmân ve Rahîm olan Allah´ın adıyla. De ki: O, Allah'tır, bir tektir. Allah Samed'dir. (Her şey O'na muhtaçtır, o, hiçbir şeye muhtaç değildir.) Ondan çocuk olmamıştır (Kimsenin babası değildir). Kendisi de doğmamıştır (kimsenin çocuğu değildir).

İhlas Suresi Arapça Yazılışı

İhlas Suresi Arapça Yazılışı

İhlas Suresi Konusu

İhlas Suresi Konusu

İhlas Suresinin ilk iki ayetinde Allah'ın sıfatları bulunmaktadır. Bu sıfatlar Ehad ve Samet'tir. Bir ve tek anlamına gelen Ehad, Allah'ın birliğini vurgular. Vahd, Vahdet, Ehad ve Tevhid, Allah'ın birliğini ve bütünlüğünü tanımlar. Surede yer alan ikinci sıfat ise Samet'tir. Samet ise kimseye muhtaç olmayan, kendisine muhtaç olunan manalarına gelir.

İlgili Haberler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Eksik yazılmış ya, inanılır gibi değil, adeta insanları yanıltmak için bilinçli yapılmış gibi! Son ayetin meali nerede??