Görüş Bildir
Haberler
Kuran Kursundaki İstismar Davasında 25 Yıl Hapis Kararı: Sanığa Yine Tutuklama Çıkmadı

Kuran Kursundaki İstismar Davasında 25 Yıl Hapis Kararı: Sanığa Yine Tutuklama Çıkmadı

Adana'da, bir imamın 4 yıl önce Kuran kursunda M. S. (16) adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan yargılandığı davada karar açıklandı. Tarsus'ta görülen davada M.D. 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı ancak tutuklama kararı yine çıkmadı. Verilen bu karar tepki çekerken itiraz yoluna gidileceği bildirildi.

Eğitim hayatını Mersin'de bir lisede sürdüren E.S., 4 Aralık 2017'de okulun rehberlik öğretmeni ile görüştü. E.S., öğretmenine, 12 yaşındayken, yaz tatilinde Adana'nın Pozantı ilçesine bağlı Akçatekir Mahallesi'ndeki camide Kuran kursuna gittiğini, kursta temizlik de yaptığı için imam M.D.'nin kendisini malzeme almak üzere depoya gönderdiğini ve bu sırada peşinden gelip, cinsel istismarda bulunduğunu söyledi.

İkinci duruşmada serbest kaldı

İkinci duruşmada serbest kaldı

Bu iddia üzerine rehberlik öğretmeni, okula polis çağırıp, E.S.'nin başından geçenleri anlatarak, ailesine de bilgi verdi. Polis tarafından gözaltına alınan M.D., tutuklanarak cezaevine konuldu. Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame kabul edildi ve M.D. hakkında Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanık M.D., ikinci duruşmada mahkeme heyeti tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Sanık yine duruşmaya gelmedi

Sanık yine duruşmaya gelmedi

DHA'nın aktardığına göre, Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada bugün karar duruşması görüldü. Duruşmaya tutuksuz sanık M.D. katılmazken, mahkeme salonunda E.S., ailesi ve tarafların avukatları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri hazır bulundu. Bir önceki duruşmanın tutanağının okunması ve tarafların yeniden dinlenmesi sonrası duruşmaya ara verildi.

Mahkeme heyeti aranın ardından sanığın, 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı. Sanık hakkında tutuklama kararı çıkmaması tepkiyle karşılandı.

"25 yıl tutuklanmayı gerektiren bir ceza"

"25 yıl tutuklanmayı gerektiren bir ceza"

Duruşma sonunda açıklama yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, 'Günlerdir Türkiye kamuoyunu meşgul eden bir davaydı. Bugün sanık 25 yıl ceza aldı, bu bizi gerçekten mutlu etti ama tutuklanmaması bizi ayrıca üzdü. Çünkü 25 yıl yüksek bir ceza, tutuklamayı gerektiren bir ceza. Avukatlarımız Tarsus 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz edecek. Umarım tutuklama kararını verirler. Vicdanlarımızı daha da rahat eder. Bundan sonra da davayı takip edeceğiz' dedi.

"Bizim gazımızı aldı sanırım"

"Bizim gazımızı aldı sanırım"

Amerika'nın Sesi'nden Onur Erdoğan'a konuşan mağdur avukatı Semra Kabasakal, “25 yıl verdi mahkeme ama tutuklamadı. Nasıl oluyor böyle bir şey onu anlayamadık biz. Bizim gazımızı aldı sanırım. Ama diğer ağır ceza mahkemesine biz itirazımızı hemen yapacağız. Cezayı hem cinsel istismardan verdi yaşı küçük olduğu için, hem de hürriyetten yoksun bırakmadan verdi. Üst hadlerinden verdi, indirim de uygulamadı” diye konuştu.

"Bir kadın üye beraatini istedi"

"Bir kadın üye beraatini istedi"

Kabasakal’ın verdiği bilgiye göre mahkeme heyetinden bir kadın üye sanığın beraatini istedi. Kabasakal, “Bayan üye şerh koydu. Cezalandırması konusunda bir şey diyemiyoruz ama sanığın tutuklanmaması ve üyelerden birinin beraat şerhi koymasını rahatsız edici bulduk onun için diğer haklarımızın hepsini kullanacağız bundan sonraki süreçte” dedi.

Önceki duruşmalarda da sanığa tutuklama kararı çıkmaması davayı takip edenlerin büyük tepkisini çekmişti 👇

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
151
46
16
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
HAZEL LiFE

"Bacımızın başörtüsüne dil uzatıyorlar" diyen pezevenkler; çocuklara, kadınlara, hayvanlara el sürülürken neden sesiniz çıkmıyor lan? O elleri daha da kırmay... Devamını Gör

Kal El

Sapik haci hoca olunca nedense bu akp’li kopek soylari gorunmuyor yorumlarda, ayrica bir kadin ve hakim nasil olur da bu pic kurusu serbest kalsin diye bilir... Devamını Gör

Metin

Hala çocuğunu kuran kursu denen bk çukurlarına gönderenlere her şey mübahta, çocuklara yazık işte.