Görüş Bildir
Haberler
Kulis: Hükümet, Ekonomi Eski Bakanı Lütfi Elvan'ın Kapısını Yeniden Çaldı

Kulis: Hükümet, Ekonomi Eski Bakanı Lütfi Elvan'ın Kapısını Yeniden Çaldı

Yeni bir kulis bilgisine göre, hükümet geçtiğimiz yıl istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Lüfti Elvan'ın tekrar kapısını çaldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstifa ettiği dönemde dolar 13 TL civarındaydı

İstifa ettiği dönemde dolar 13 TL civarındaydı

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, ekonomideki kötü gidişata karşı eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın yeniden göreve getirilmesinin olası olduğuna dair bir kulis bilgisini köşesine taşıdı. 

'İktidar çevrelerine yakın bir haber kaynağım, Elvan'ın kapısının yeniden çalındığını söylüyor' diyen Yılmaz, şu değerlendirmede bulundu:

'Elvan'ın istifa etmeden önce Londra'da yaşayan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Kurulu Başkanlığı'na getirmeyi teklif ettiği konuşuluyordu.

Finansal piyasalar Elvan'ın, Şimşek ile birlikte Hazine ve Maliye bürokrasisinde yeniden yapılanma yapacağı beklentisini satın alıyordu.

Elvan'ın istifa ettiği 2 Aralık 2021'de ABD Doları 13 TL civarındaydı; KKM'nin Hazine'ye üç ayda 21.1 milyar lira yük bindirmesine karşılık, dolar kuru 17 TL'nin altına çekilemiyor.'

Tekrar göreve gelmesi mümkün görülmüyor

Tekrar göreve gelmesi mümkün görülmüyor

'O gün Elvan'ın bu talebini reddeden siyasi iradenin, bugün alacağı tutum farklı olabilir mi?' diyen Yılmaz, 'Bu kulisi benimle paylaşan kaynağım, Elvan'ın yeniden göreve gelmesini iki nedenden ötürü mümkün görmüyor' diyerek şöyle devam etti:

'Birincisi kur-faiz-enflasyon sarmalı çığ haline gelmişken, iktidarın yapılabileceklerinin sonuna gelindiğini düşünüyor.

İkinci ise Elvan'ın istifadan sonra aldığı tutumla ilgili…

Turkcell'de yönetim kurulu üyelik teklifini reddeden Elvan yalnızca bakanlıktan istifa etmedi, icraata mesafe de koydu.'

Lüfti Elvan, 2 Aralık 2021 tarihinde istifa etmiş yerine ise yardımcısı Nureddin Nebati getirilmişti📌

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
6
5
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
batistuta

damat gittiğinde boş koltuk iyi yönetmişti dolar düşüyordu, bence boş koltuk göreve gelmeli

Can Kutlu

Sorun Hazine ve Maliye Bakanı olan kişide değil başka bir kişide ve o başka bir kişi değişmediği sürece kimi maliye bakanı olarak koyarsa koysun sonuç değiş... Devamını Gör

Y Y Z

2002 YILINDAKİ BAKAN GELSİN O ZAMAN DOLAR DAHA DÜŞÜKTÜ. SİYASETE BAKAR MISINIZ?