Görüş Bildir
Haberler
Krepten Kokorece, Sosisliden Patates Kızartmasına Dünyaca Ünlü Sokak Lezzetlerini Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Krepten Kokorece, Sosisliden Patates Kızartmasına Dünyaca Ünlü Sokak Lezzetlerini Öğrenince Çok Şaşıracaksınız

Özlem Taner
29.01.2023 - 07:04

Lezzetli yemekler söz konusu olduğunda genellikle aklımıza ilk restoranlar ve kafeler geliyor olsa da  dünyanın birçok şehrinde sokaklarda yürürken karşınıza çıkacak birbirinden nefis tatlar var. İşte karşınızda dünyanın en iyi 20 sokak lezzeti.

1. İtalya: Arancini

1. İtalya: Arancini

İtalyan mutfağının meşhur yemeklerinden olan arancini pirinç topları ile dolu bir tür kızartmadır.

2. Jamaika: Jerk Chicken

2. Jamaika: Jerk Chicken

Marine edilmiş tavuk olan Jerk Chicken oldukça sulu ve lezzetli oluyor ve genellikle ızgarada pişiriliyor.

3. Meksika: Tostada

3. Meksika: Tostada

Tostada, Meksika ve Güney Amerika'nın diğer bölgelerinde kızartılmış malzeme ile hazırlanan çeşitli yöresel yemeklerdir. Tostada çeşitli et ve sebzeler ile doldurulan tortillalardan meydana gelen bir yemektir. İçerisine tavuk, fasülye, jalapeno biber, marul, kıyma ve avokado koyulur.

4. Vietnam: Pho

4. Vietnam: Pho

Vietnam'ın ulusal yemeğinden olan Pho; et suyu, pirinç eriştesi, otlar ve et, bazen tavuktan oluşan bir çorbadır. Pho, ülke çapında evlerde, sokak tezgahlarında ve restoranlarda servis edilir.

5. Japonya: Takoyaki

5. Japonya: Takoyaki

Takoyaki, buğday unu tabanlı bir bulamaçtan yapılan ve özel kalıplı tavada pişirilen top şeklinde olan bir atıştırmalıktır. Hamurun içi küçük parçalara kesilmiş ahtapot, tempura artıkları, zencefil turşusu ve taze soğan ile doludur.

6. Endonezya: Bakso

6. Endonezya: Bakso

Bakso, Endonezya’ya özel bir köfte çorbasıdır. Bakso içerisinde et suyu, köfte ve erişte bulunuyor. Bunlara ek olarak wonton, haşlanmış yumurta ve tofu da ekleniyor.

7. Hindistan: Jalebi

7. Hindistan: Jalebi

Hindistan'da meşhur maida unu ile yapılan hamur; daire veya çubuk şeklinde kızartılarak şeker şurubuna batırılıyor ve jalebi oluşuyor.

8. Kanada: Poutie

8. Kanada: Poutie

Patates kızartmasının bir lezzet bombardımanına dönüştüğü; Kanada’nın en meşhur sokak lezzeti poutine.

9. İspanya: Churros

9. İspanya: Churros

Kendisi leziz bir hamur kızartması tatlısı. Yapımı oldukça pratik olan bu tatlı genellikle çikolata sosu veya süt reçeline batırılarak yeniliyor.

10. Almanya: Pretzels

10. Almanya: Pretzels

Pretzel kıvrık şekillendirilmiş hamurdan yapılan bir fırında pişmiş ekmek çeşitidir. Pretzel yapımında en yaygın olarak kullanılan baharat tuzdur. Pretzelin birçok çeşidi vardır. Peynir, şeker, çikolata gibi malzemeler kullanılabilir.

11. Polonya: Zapiekanka

11. Polonya: Zapiekanka

Polonya pizzası olarak da bilinen bir zapiekanka, dilimlenmiş bir baget veya tam bir baget ekmeğe yapılmış, sote beyaz mantar, peynir ve bazen jambon gibi diğer malzemelerle doldurulmuş, kızarmış bir sandviçtir

12. Danimarka: Frikadeller

12. Danimarka: Frikadeller

Genellikle kıyma ve bazen de dana eti ile hazırlanan popüler bir köfte. Bu tarif neredeyse iki yüz yıldan fazla süredir Danimarka’nın en gözde lezzeti. Frikadeller genellikle haşlanmış patates ve klasik kahverengi sos ile servis ediliyor. Bu leziz tarifi pratik bir şekilde kendi evinizde hazırlayabilirsiniz.

13. Sırbistan: Pljeskavica

13. Sırbistan: Pljeskavica

Bir çeşit ızgara köftedir. Sırbistan'ın ulusal yemeklerinden biridir. Balkan ve eski Yugoslavya ülkeleri Bosna Hersek, Hırvatistan ve Karadağ'da çok popülerdir. Yassı yuvarlak şekil verilmiş köftenin ızgarada kızartılması ile yapılır.

14. Yemen: Martabak

14. Yemen: Martabak

Martabak’ın iç dolgusu bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor fakat en popüler olanı kıyma, sarımsak, soğan, biber ve köri ile hazırlanıyor. Lezzetini arttırması için de üzerine kişniş ve nane gibi taze otlar ekleniyor.

15. Almanya: Currywurst

15. Almanya: Currywurst

Almanya'da özellikle de Berlin'de yaygın olarak tüketilen, kızarmış domuz sosisinin üzerine ketçap ve toz halinde köri serpilerek servis edilen yanında da ekmek veya patates kızartması ile tüketilen bir atıştırmalıktır.

16. Belçika: Gaufres de Lieges

16. Belçika: Gaufres de Lieges

Tatlı cenneti olarak adlandırabileceğimiz Belçika’da waffle hamuruna toz şeker parçalarının eklenmesiyle yapılır.

17. ABD: Hot Dog

17. ABD: Hot Dog

ABD sınırları içerisinde en popüler sokak lezzetlerinden biri olan hot dog sosislinin ikizidir.

18. Fransa: Krep

18. Fransa: Krep

Fransa'da en çok tercih edilen sokak lezzetlerinin başında gelen krep, tatlı krizlerine en iyi gelen yiyecektir.

19. Meksika: Elote

19. Meksika: Elote

Közlenmiş ve soslu mısır Meksika'nın en çok tercih edilen sokak lezzetlerinin başında gelmektedir.

20. Türkiye: Kokoreç

20. Türkiye: Kokoreç

Geleneksel bir Türk lezzeti olan kokoreç, özellikle Yunanistan’da da çok tercih ediliyor. Kokoreç en basit şekilde ince ve kalın bağırsaktan yapılıyor. Malzemeler iyice temizleniyor, durulanıyor ve daha sonra demir şişlere sarılarak kömürde pişiriliyor. Kokoreçi daha da lezzetlendirmek için kekik, pul biber ve kimyon gibi baharatlar ekleniyor.

Diğer içeriklerimiz de ilginizi çekebilir:

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Emre Sifiralti

Pretzel amerika mı? 😂 Almanya olmasın bi araştırın yau

Emirhan Caliskan

Bende onu yazacaktım😆

beybi shark

Ben şuraya harbiden sokak lezzeti denilecek şeyleri yazayım da olur ya Türkçe bilip Türkiye'de gezen yabancı bir misafirimiz vardır, size kalsa adamlar aç do... Devamını Gör