Görüş Bildir
Haberler
YKS
Kovid-19 Temaslı Öğrenciyi Kimse Aracına Almak İstemedi; Sınava Milli Eğitim Müdürü Götürdü

etiket Kovid-19 Temaslı Öğrenciyi Kimse Aracına Almak İstemedi; Sınava Milli Eğitim Müdürü Götürdü

Muş’un Varto ilçesine 50 kilometre uzaklıktaki bir köyde yaşayan Kovid-19 temaslı öğrenci Revin Turan’ı, köyündeki kimse aracına almak istemeyince Varto Milli Eğitim Müdürü harekete geçti. Köylülerin 'Bize de hastalık bulaşır' direrek geri çevirdiği Turan, 110 kilometre uzaklıktaki sınav yerine Milli Eğitim Müdürü tarafından götürüldü. Turan, kendisini götürenlere teşekkür ederken hedefinin diş hekimliğini kazanmak olduğunu söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ajansların aktarığına göre 18 yaşındaki Revin Turan’ın babası Abdurahman Turan’a yedi gün önce ‘korona’ teşhisi kondu. Bir hafta Muş Devlet Hastanesi’nde yattıktan sonra tedavisinin geri kalanını evinde tamamlaması için köyüne gönderildi.

YKS'ye girecek Revin Turan bu nedenle köyüne 110 kilometre mesafedeki sınav yerine gitme konusunda sorun yaşadı. Köydekiler, “Bize de hastalık bulaşır” diyerek onu aracına almayı reddetti.

Muhtar, Milli Eğitim Müdürü'ne haber vermiş

Muhtar, Milli Eğitim Müdürü'ne haber vermiş

Durumdan haberdar olan Varto İlçe Milli Eğitim Müdürü Yalçın Süne, Turan’ı sınava yetiştirmek için harekete geçti. 

Koruyucu kıyafet giyen Süne, saat 04:00’te yola çıkarak Turan’nın köyüne gitti ve öğrenciyi evinden aldı. Sınava gireceği Muş Alparslan Üniversitesi’ne götürdü.

"Onun heyecanını, onun mutluluğunu yaşadık"

"Onun heyecanını, onun mutluluğunu yaşadık"

Köy muhtarından Kovid-19 temaslı bir öğrencinin olduğunu, kimse aracına almak istemediği için öğrencinin mağdur olacağı bilgisini aldıklarını belirten Süne şunları söyledi:

“Akşamdan hazırlıklarımızı yapıp sabah yola yola çıktık. Çocuğumuzun babası Kovid-19 hastası. Kendisi de temaslı olduğu için, köylüler çocuğumuzu üniversite sınavına getirmek için araçlarına bindirmekten çekinmişler. Aile karantina altında olduğu için kendi araçları ile de gelememişler. Sabah saat 04:00’te yola çıktık ve saat 9:00 gibi çocuğumuzu sınava getirip yetiştirdik. Onun heyecanını onun mutluluğunu yaşadık. Çocuğumuzun mahsun kalmamasına vesile olduğumuz için çok mutluyuz.'

“Diş hekimi olmak istiyor

“Diş hekimi olmak istiyor

Revin Turan ise şu ifadeleri kullandı: 

“Varto Milli Eğitim Müdürü beni köyümden alıp sınav yerine götürdü. Dört yıllık emeğimin göz ardı edilmediği için hepsine teşekkür ederim. Hedefim diş hekimliği olduğu için hedefime ulaşmak istiyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum.”

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
622
198
62
19
16
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Filter

E ınsanları suçlayamam. Sen de devletsin sınavı yapıyorsan zaten götüreceksin bu durumdakileri. Gerçi riskli değil mi sınava girdiği yerdeki insanlar için?

Minister of Magic

Sizce umurlarında mı? Umurlarında olsa sınavı ertelerlerdi.

Pasif Kullanıcı

O değilde çocuğun gece 4te yola düşmesine üzüldüm 🙁 1saat önceden kalktı giyindi hazırlandı desek neredeyse uykusuz girmiş sınava, şartlar hiç eşit degil hiç!

Hector Hector

ben askeri sınav için Kayseri'ye gitmiştim 12 yaşında. Sabahın karanlığında yola çıkmıştık. Hatta yolda teker patlayınca sınava yetişemeyeceğimi sanmıştım. S... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

inşallah kazanırsın