Görüş Bildir
Haberler
Korona Evrim Geçirdi: Havada Daha da Bulaşıcı Hale Geldi

Korona Evrim Geçirdi: Havada Daha da Bulaşıcı Hale Geldi

İngiltere'de bilim insanları tüm dünyada yaklaşık beş milyon kişinin hayatını kaybetmesine neden olan korona virüs pandemisine ilişkin endişe veren bir uyarı yaptı. Uzmanlar, korona virüsün havada daha iyi yayılmak için mutasyona uğradığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dünyanın ilk olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüs ile mücadelesine son sürat devam ediyor. 225 milyondan fazla kişiye bulaşan virüs yaklaşık 5 milyon cana mal oldu.

Yaklaşık 2 yıldır hayatımızda olan korona virüs (Covid-19) son dönemde varyantlar ile gündemde. Son dönemde ortaya çıkan varyantlar ile virüs yeniden tabiri caizse pek çok bölgede kabus yaşatıyor.

Yenmemiz için çözmemiz lazım

Yenmemiz için çözmemiz lazım

Hürriyet'in haberine göre, özellikle Delta varyantı nedeniyle pek çok ülkede vaka sayıları dramatik bir şekilde yükseliyor. Pandemi ile birlikte bilim dünyası neredeyse tüm mesaisini virüsü yenmeye ayırdı.

Korona virüsü ve onun varyantlarını yenebilmemiz için ise virüsün tüm gizemlerini deşifre etmemiz gerekiyor. Bu çalışmalar sayesinden virüsü her geçen gün daha iyi tanıyoruz.

Yapılan çalışmalara bir yenisi eklendi

Yapılan çalışmalara bir yenisi eklendi

Kısa sürede bilim dünyasının gündemine tabiri caizse bomba gibi düşen çalışma ezber bozan sonuçlara ev sahipliği yapıyor.

İngiliz Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, bilim insanları virüsün yeni varyantları çıktıkça yaşadığı değişimi belirlemeyi başardı. Buna göre, virüs 'havada daha iyi yayılmak için' evrim geçiriyor.

'Kabus senaryosu'

'Kabus senaryosu'

Bir virüsün havadan yayılması bilim çevrelerince 'kâbus senaryosu' olarak nitelendiriliyor. Zira herhangi bir virüs hava yolu ile bulaşacak kapasiteye sahip olursa bu durum bulaşıcılık oranını ciddi derece yükseltiyor.

Benzer bir durumun evrim geçirmeye devam eden koronavirüs için de geçerli olduğunu belirten ekip orijinal corona virüs (Wuhan versiyonu) ve İngiltere'de Ocak ayındaki yıkıcı ikinci dalgasını tetikleyen Alpha varyantını kıyasladı ve korkunç sonuçlara ulaştı.

Maryland Üniversitesi'nden araştırmacılara göre, Alpha varyantı ile enfekte olan insanlar, virüsün orijinal Wuhan türünü yakalayanlardan 100 kat daha fazla havaya yayıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
11
8
6
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ercan

Koronayı çinliler çıkarttı ama ekmeğini avrupa yiyor.

Barney

Plague Inc oyununun içine mi düştük bu nedir arkadaş. kış gelirken harika bi upgrade olmuş bu.

matt murdock

iyi oldu aq geberelim gitsin