Görüş Bildir
Haberler
Korkuyu Dışarıda Aramaya Gerek Yok: Aile Üyelerinin de Dahil Olduğu Korku Filmleri

Korkuyu Dışarıda Aramaya Gerek Yok: Aile Üyelerinin de Dahil Olduğu Korku Filmleri

Merhabalar. Korku filmlerinde mekân unsuru oldukça önemlidir. Bir diğer önemli olan şey ise korkunun kiminle yaşandığıdır. Bu içerikte evde geçen ve aile arasında yaşanan korkuyu konu alan filmler listelenmiştir.

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Possession (1981)

1. Possession (1981)

Bir kadın, kocasından boşanma talebinde bulunduktan sonra giderek daha rahatsız edici davranışlar sergilemeye başlar. Sadakatsizlik şüpheleri çok geçmeden yerini çok daha uğursuz bir şeye bırakır.

Yönetmen: Andrzej Zulawski

Oyuncular: Isabelle Adjani, Sam Neill, Margit Carstensen

2. Rosemary's Baby (1968)

2. Rosemary's Baby (1968)

Bebek sahibi olmaya çalışan genç bir çift, Central Park West'teki eskimiş ama yine de gösterişli olan bir apartmana taşınır ve burada kendilerini garip komşularla çevrili bulurlar.

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon

3. The Exorcist (1973)

3. The Exorcist (1973)

Washington, D.C.'de misafir bir aktris, 12 yaşındaki kızının davranışlarında ve fiziksel yapısında dramatik ve tehlikeli değişiklikler fark eder. Bu arada, Georgetown Üniversitesi'ndeki genç bir rahip, annesinin ölümcül hastalığıyla uğraşırken inancından şüphe etmeye başlar. Hikayenin sonunda, zayıf ve yaşlı bir rahip, eski bir şeytani düşmanla hesaplaşmanın gerekliliğini fark eder.

Yönetmen: William Friedkin

Oyuncular: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair

4. The Shining (1980)

4. The Shining (1980)

Bir aile, kışı geçirmek için ıssız bir otele gider ve medyum oğlu hem geçmişten hem de gelecekten korkunç önseziler görürken diğer yandan uğursuz bir varlığın babayı şiddete yönlendirmesine neden olur.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd

5. What Ever Happened to Baby Jane? (1962)

5. What Ever Happened to Baby Jane? (1962)

Kardeş rekabetini neredeyse yeniden tanımlayan hikayede, solmuş aktrisler Blanche ve 'Baby' Jane Hudson birlikte yaşıyorlardır. Jane, babasıyla vodvilde oynadığında açık ara en ünlüsüydü ama o yaşlandıkça daha iyi aktris Blanche oldu. Blanche artık tekerlekli sandalyeye mahkûmdur ve kontrol tamamen Jane'dedir. Zaman geçtikçe Jane, kız kardeşi üzerinde giderek daha fazla kontrol uygular, mektuplarını yakalar ve dışarıdan herhangi birinin onunla herhangi bir iletişim kurmasını engeller. Jane yavaş yavaş aklını kaybederken kız kardeşine daha da aşırıya kaçarak eziyet eder.

Yönetmen: Robert Aldrich

Oyuncular: Bette Davis, Joan Crawford, Victor Buono

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Don't Look Now (1973)

6. Don't Look Now (1973)

Küçük kızlarının kısa süre önce ölümünün yasını tutan evli bir çift, biri medyum olan ve öteden bir uyarı getiren iki yaşlı kız kardeşle karşılaştıklarında Venedik'tedir.

Yönetmen: Nicolas Roeg

Oyuncular: Julie Christie, Donald Sutherland, Hilary Mason

7. Repulsion (1965)

7. Repulsion (1965)

Kız kardeşinin erkek arkadaşını onaylamayan ve cinsellikten tiksinti duyan bir kadın depresyona girer. Kadın, korkunç tecavüz ve şiddet hayalleri kurar.

Yönetmen: Roman Polanski

Oyuncular: Catherine Deneuve, Ian Hendry, John Fraser

8. The Omen (1976)

8. The Omen (1976)

Robert ve Katherine Thorn her şeye sahip gibi görünüyordur. Mutlu bir evlilikleri vardır ve kendisi ABD'nin Büyük Britanya Büyükelçisidir. Ancak çocuk sahibi olmaktan başka bir şey istemiyorlardır. Katharine'in ölü doğmuş bir çocuğu olduğunda hastanedeki bir rahip Robert'a yaklaşarak annesi doğum sırasında yeni ölmüş sağlıklı bir yenidoğanı almalarını önerir. Karısına söylemeden kabul eder. Londra'ya taşındıktan sonra garip olaylar onu İtalyan hastanesinden aldığı çocuğun kötülüğün vücut bulmuş hali olduğuna inandırır.

Yönetmen: Richard Donner

Oyuncular: Gregory Peck, Lee Remick, Harvey Stephens

9. Funny Games (1997)

9. Funny Games (1997)

İki şiddet yanlısı genç adam tatil kulübelerinde bir anne, baba ve oğlunu rehin alır ve kendi eğlenceleri için birbirleriyle sadist 'oyunlar' oynamaya zorlar.

Yönetmen: Michael Haneke

Oyuncular: Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Arno Frisch

10. Mother! (2017)

10. Mother! (2017)

Cennet gibi yemyeşil bir ormanda bir çift, yakın zamanda yanarak yerle bir olmuş ve restore edilmiş tenha bir malikanede yaşarlar. Beklenmedik bir şekilde kapının çalınması ve gece geç saatlerde gizemli bir ziyaretçinin ve onun müdahaleci karısının aniden gelişi evin sakinliğini bozar. 

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hereditary (2018)

11. Hereditary (2018)

Akıl hastası annesi öldüğünde Annie, kocası, oğlu ve kızı hep birlikte onun yasını tutar. Aile, kederiyle başa çıkmak için farklı yöntemlere başvurur; buna doğaüstü güçlerle uğraşan Annie ve kızı da dahildir. Her biri ailelerinden nesiller boyu aktarılan uğursuz sırlar ve duygusal travma ile bağlantılı rahatsız edici, uhrevi deneyimler yaşamaya başlar.

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne

12. The Amityville Horror (1979)

12. The Amityville Horror (1979)

Yeni evliler ve üç çocukları, toplu bir cinayetin işlendiği büyük bir eve taşınır. Evde yaşayan veya ziyaret eden herkes üzerinde güçlü etkileri olan garip, açıklanamayan şeyler yaşamaya başlarlar.

Yönetmen: Stuart Rosenberg

Oyuncular: James Brolin, Margot Kidder, Rod Steiger

13. Ready or Not (2019)

13. Ready or Not (2019)

Bir gelinin düğün gecesi, eksantrik yeni kayınpederinin onu korkunç bir oyuna katılmaya zorlamasıyla uğursuz bir hal alır.

Yönetmenler: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

Oyuncular: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien

14. The Last House on the Left (1972)

14. The Last House on the Left (1972)

Birinin doğum günü için bir rock konserine giden iki genç kız, şehirde marijuana içmeye çalışırken psikopat hükümlülerden oluşan bir çete tarafından kaçırılır ve saldırıya uğrar.

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Sandra Peabody, Lucy Grantham, David Hess

15. Parasite (2019)

15. Parasite (2019)

Açgözlülük ve sınıf ayrımcılığı, zengin Park ailesi ile aşırı yoksul Kim ailesi arasında yeni kurulan ilişkiyi tehdit eder. Park ailesinin yanında çalışan Kimler, zamanla hırslarının kurbanı olur.

Yönetmen: Bong Joon Ho

Oyuncular: Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Gone Girl (2014)

16. Gone Girl (2014)

Karısının ortadan kaybolması yüzünden yoğun bir şekilde medyanın odak noktası haline gelen bir adam, masum olmadığından şüphelenildiğinde tüm dikkatlerin üzerine çevrildiğini görür.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

17. The Stepfather (1987)

17. The Stepfather (1987)

Bir adam tüm ailesini katlettikten sonra başka bir kasabada genç kızı olan dul bir kadınla evlenir ve her şeyi yeniden yapmaya hazırlanır.

Yönetmen: Joseph Ruben

Oyuncular: Terry O'Quinn, Jill Schoelen, Shelley Hack

18. Orphan (2009)

18. Orphan (2009)

Kate ve John Coleman, bebeklerini kaybettikten sonra sorunlu evliliklerini yeniden düzeltir ve bir çocuğu evlat edinmeye karar verir. Marina Yetimhanesinde 9 yaşındaki Esther ile tanıştıklarında iyi eğitimli yetime hemen aşık olurlar. Oğulları Daniel ise yeni kız kardeşine düşmandır, ancak sağır dilsiz kızları Max, ilk başta ondan büyülenir. Sonunda Kate, Esther'in manipülatif olduğunu ve hatta psikolojik olarak zarar gördüğünü hissetmeye başlar. John, karısının endişelerini dinlemeyi reddeder. Kate yetimhanedeki Rahibe Abigail'i arar ve rahibe ona Esther'in sorunlu ve gizemli bir geçmişi olduğunu söyler. Kate, Esther'in geçmişini daha derinden araştırır ve onun göründüğü gibi olmadığını keşfeder.

Yönetmen: Jaume Collet-Serra

Oyuncular: Vera Farmiga, Peter Sarsgaard, Isabelle Fuhrman

19. Get Out (2017)

19. Get Out (2017)

Genç bir Afrikalı-Amerikalı, hafta sonu beyaz kız arkadaşının ebeveynlerini ziyaret eder ve burada, onların onu karşılamasıyla ilgili içinde kaynayan huzursuzluk sonunda kaynama noktasına ulaşır.

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford

20. Us (2019)

20. Us (2019)

Wilson ailesi, yoğun hayatlarından uzaklaşmak için arkadaşları Tyler ailesiyle vakit geçirme planıyla Santa Cruz, California'ya tatile gider. Bir gece dört gizemli kişi, Adelaide'nin kaldıkları çocukluk evine girer. Aile, davetsiz misafirlerin kendilerine benzediğini, sadece grotesk görünüşleri olduğunu öğrenince şok olur.

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Krampus (2015)

21. Krampus (2015)

Ailesi tatillerde çatıştığında, genç Max hayal kırıklığına uğrar ve Noel'e sırtını döner. Bu arada bu şenlikli ruh eksikliği, Krampus'un gazabını serbest bırakır: kadim kötülüğün şeytani bir gücü, inanmayanları cezalandırmaya niyetlidir. 

Yönetmen: Michael Dougherty

Oyuncular: Adam Scott, Toni Collette, David Koechner

22. Eraserhead (1977)

22. Eraserhead (1977)

Karanlık havası ve rahatsız edici görselleriyle, geleneksel mantığa ve hikaye anlatıcılığına meydan okuyan bu film, talihsiz bir fabrika işçisi olan Henry Spencer'ın sakat bir bebeğin babası olduğunu öğrenmesini konu alır. Henry mutsuz, hoşnutsuz kız arkadaşının yanına taşınır ve çocuğun gece gündüz durmaksızın ağlaması yeni ebeveynleri neredeyse delirtir.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Jack Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph

23. You're Next (2011)

23. You're Next (2011)

Davison ailesi, evlilik yıldönümlerinde yaptıkları kaçamak sırasında saldırıya uğrar. Gizemli katiller çetesi çok geçmeden kurbanlardan birinin karşılık verme konusunda gizli bir yeteneği olduğunu öğrenir.

Yönetmen: Adam Wingard

Oyuncular: Sharni Vinson, Joe Swanberg, AJ Bowen

24. The Babadook (2014)

24. The Babadook (2014)

Tek çocukları Samuel'i doğurmak için yolda kocasını bir araba kazasında kaybeden Amelia, bekar bir anne olarak kaderiyle başa çıkmakta zorlanır. Samuel'in sürekli canavarlardan korkması ve korkunun üstesinden gelmek için şiddetli tepki vermesi de amacına yardımcı olmaz ve bu da arkadaşlarının uzaklaşmasına neden olur. Bir gün evlerinin karanlık köşelerinde saklanan 'Babadook' canavarı hakkında garip bir kitap okurlar. Amelia bile Babadook'un etkisini hissetmiş gibi görünür ve çaresizce kitabı yok etmeye çalışır.

Yönetmen: Jennifer Kent

Oyuncular: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshall

25. Relic (2020)

25. Relic (2020)

Yaşlı anne Edna açıklanamaz bir şekilde ortadan kaybolduğunda, kızı Kay ve torunu Sam, ailelerinin çürümekte olan kır evine koşarlar ve onun yokluğunda evin her yerine dağılmış artan bunama hastalığına dair ipuçları bulurlar. Edna, ortadan kaybolduğu kadar gizemli bir şekilde geri döndükten sonra, Kay'in annesinin nerede olduğunu söylemekte isteksiz veya yetersiz göründüğüne dair endişesi, Sam'in büyükannesini geri alma konusundaki arsız coşkusuyla çatışır. Edna'nın davranışları giderek değişken bir hal alırken ikisi de evdeki sinsi bir varlığın onu kontrol altına almış olabileceğini hissetmeye başlar.

Yönetmen: Natalie Erika James

Oyuncular: Robyn Nevin, Emily Mortimer, Bella Heathcote

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sizin ev-aile içinde geçen korku filmlerinden hangisi favoriniz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın