Görüş Bildir
Haberler
İzlerken "Her Ailede Böyle Sorunlar Var" Diyeceğiniz, Psikolojisi Darmadağın Aileleri Konu Alan Filmler

İzlerken "Her Ailede Böyle Sorunlar Var" Diyeceğiniz, Psikolojisi Darmadağın Aileleri Konu Alan Filmler

Merhabalar. Sinemada en ilginç konulardan biri de aile içinde yaşanan tuhaf olayları konu alan filmlerdir. Aile sorunları etrafında dönen filmler bazen komik olabiliyorken çoğu zaman trajik olabiliyor. Bu içerikte psikolojisi darmadağın olan aileleri konu edinen filmleri sizler için listeledim. 

İyi seyirler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Royal Tenenbaums (2001)

1. The Royal Tenenbaums (2001)

İşlevsiz bir ailenin acayip üyeleri, çeşitli nedenlerle isteksizce aynı çatı altında toplanır. Film, ailenin karşılaştığı eksantriklikleri, kalp ağrılarını ve hayal kırıklıklarını tasvir ediyor. Ailenin reisi, eski karısının yeniden evlendiğini öğrendikten sonra kanser olduğunu iddia ederek 22 yıl sonra ailesine geri döner. Bununla birlikte çocukların da kendi ergenlik sorunları vardır.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Gene Hackman, Gwyneth Paltrow, Anjelica Huston

2. The Texas Chain Saw Massacre (1974)

2. The Texas Chain Saw Massacre (1974)

Beş arkadaş, bir büyükbabanın mezarını ziyaret etmek için Teksas'ın kırsalına gider. Yolda ıssız bir ev gibi görünen şeylere rastlarlar. Orda keşfettikleri şey çok uğursuzdur: Motorlu testere ile silahlanmış bir şey.

Yönetmen: Tobe Hooper

Oyuncular: Marilyn Burns, Edwin Neal, Allen Danziger

3. The Quiet Family (1998)

3. The Quiet Family (1998)

Güney Koreli karanlık komedide, uzak bir kasabada bir pansiyona sahip bir aileyi takip eder. İlk müşterileri intihar ettikten sonra, aile istenmeyen dikkat ve kötü tanıtımdan kaçınmak ister. Ne yazık ki müşterileri çirkin koşullar altında ölmeye başlarlar.

Yönetmen: Jee-woon Kim

Oyuncular: In-hwan Park, Moon-hee Na, Song Kang-ho

4. Eraserhead (1977)

4. Eraserhead (1977)

Henry Spencer, endüstriyel ortamından, öfkeli kız arkadaşından ve yeni doğan mutant çocuğunun dayanılmaz çığlıklarından kurtulmaya çalışır. Film, Henry'nin ebeveynlik korkusunu ele alıyor.

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Jack Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph

5. Shiva Baby (2020)

5. Shiva Baby (2020)

2020'nin öne çıkan indie filmlerinden biri olan Shiva Baby, diğer insanların talihsizlikleri hakkında dedikodu yapan Yahudi bir ailede biseksüel bir üniversite öğrencisi olmanın trajedisini vurgulayan bir komedi-korku karışımı bir filmdir.

Yönetmen: Emma Seligman

Oyuncular: Rachel Sennott, Danny Deferrari, Fred Melamed

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Visitor Q (2001)

6. Visitor Q (2001)

Sadece yedi gün içinde çekilen film, eski bir muhabir, eroin bağımlısı karısı, istismarcı bir oğlu ve fahişe olarak çalışan bir kızından oluşan Yamazakilerin tuhaf hayatına giren bir yabancıyı konu alır. İşlevsiz ailede dengeyi yeniden sağlamaya çalışır.

Yönetmen: Takashi Miike

Oyuncular: Ken'ichi Endô, Shungiku Uchida, Kazushi Watanabe

7. Boyhood (2014)

7. Boyhood (2014)

Film, Mason'ın çocukluktan ergenliğe inişli çıkışlı geçişini ve boşanmış ebeveynleri ve kız kardeşiyle sürekli değişen ilişki dinamiklerini inceliyor. Acımasız kardeş çekişmeleri, ebeveynlerle yerine getirilmeyen sözler ve aşkla ilgili ilk deneyimler gibi hayattaki küçük şeyleri detaylandıran Boyhood, dokunaklı bir büyüme hikayesi.

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke

8. Goodnight Mommy (2014)

8. Goodnight Mommy (2014)

Dokuz yaşındaki ikiz erkek kardeşler, göl kenarındaki evlerinde annelerinin dönüşünü bekliyordur. Anneleri estetik ameliyatından eve geldiğinde ikizler, annelerinin sargılı görünümü ve ani kişilik değişikliği karşısında irkilir. Bir baba figürünün yokluğunda çocuklar, 'annelerinin' iddia ettiği kişi olmadığına dair ipuçları keşfederler.

Yönetmenler: Severin Fiala, Veronika Franz

Oyuncular: Lukas Schwarz, Elias Schwarz, Susanne Wuest

9. Knives Out (2019)

9. Knives Out (2019)

Gizemli film, ünlü suç romanı yazarı Harlan Thrombey'nin evinde ölü bulunmasıyla başlar. Polis bunun intihar olduğuna inanırken, ünlü dedektif Benoit Blanc hikayede göründüğünden daha fazlası olduğunu düşünüyor. Dedektif Blanc, Harlan'ın kişisel hizmetçisi Marta Cabrera'nın yardımıyla, esrarengiz ama kötüleşen Thrombey ailesi hakkındaki soruşturmasına başlar ve her üye, Harlan'ın zamansız ölümüne ışık tutabilecek sırları gizler.

Yönetmen: Rian Johnson

Oyuncular: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas

10. Hereditary (2018)

10. Hereditary (2018)

Graham ailesinin ketum anne reisinin ölümünden sonra, kızı Annie ve ailesi, bir zamanlar huzurlu olan ev hayatlarını tehdit eden, giderek artan tuhaf karşılaşmalar yaşamaya başlar. Şeytani aileleri konu alan en iyi psikolojik korku filmlerinden biri olan Hereditary, aynı zamanda sevdiklerinizi kaybetmenin verdiği acıyı anlatan ve insanı bu acıyı hafifletmek için aşırı önlemlere başvurmaya sevk eden yürek burkan bir film.

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Silver Linings Playbook (2012)

11. Silver Linings Playbook (2012)

Bir akıl sağlığı tesisinde sekiz ay geçirdikten sonra Pat ailesiyle yaşaması şartıyla serbest bırakılır. Annesi, aileyi bir arada ve ayakta tutmak için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışırken, Pat ve babası arasındaki ilişki, birden fazla bağırmaya ve fiziksel münakaşaya yol açar.

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Robert De Niro

12. The Darjeeling Limited (2007)

12. The Darjeeling Limited (2007)

Peter, Francis ve Jack Whitman, babalarının ölümünden bu yana ilk kez Hindistan'da manevi bir kişisel keşif yolculuğuna çıkmak için yeniden bir araya geliyor. Yol boyunca, üçü sadece erkek kardeşlerin yaptığı gibi kavga eder ve sonuç olarak trenden atılır.

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Owen Wilson, Adrien Brody, Jason Schwartzman

13. The Fighter (2010)

13. The Fighter (2010)

Micky Ward, ağır siklet unvanı için savaşma girişimleri ailesi tarafından sürekli olarak engellenen bir boksördür. Annesi manipülatif ve kontrolcü olmanın tehlikeli bir birleşimidir ve üvey kardeşi Dickie, davranışlarının etrafındaki kimseyi nasıl etkilediğini düşünmeyen bir bağımlıdır.

Yönetmen: David O. Russell

Oyuncular: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams

14. Step Brothers (2008)

14. Step Brothers (2008)

Dale ve Brennan, mutlu ve cahil hayatları, ebeveynleri evlenmeye karar verdiğinde mahvolan kırklı yaşlarında erkek-çocuklardır. Üvey kardeşler arasındaki rekabet olağan bir durumdur ancak bu iki yetişkin adam arasındaki savaş, Brennan'ın Dale'i kelimenin tam anlamıyla canlı canlı gömmeye çalıştığı noktaya kadar tırmanır. 

Yönetmen: Adam McKay

Oyuncular: Will Ferrell, John C. Reilly, Mary Steenburgen

15. Pride & Prejudice (2005)

15. Pride & Prejudice (2005)

Elizabeth Bennett beş kız kardeşten biridir ve hepsinin Viktorya dönemi İngiltere'sinde büyüdüğü göz önüne alındığında, konu kızlarına geldiğinde annelerinin tek bir fikri vardır: Hepsinin zengin bir şekilde evlenip mevkilerinin üzerine çıkmalarını sağlamak. Bu saplantı, kızların her birinde, özellikle de gerçekten hoşlandığı biriyle evlenmek gibi kesinlikle saçma bir fikre sahip olan Elizabeth'te büyük strese neden olur. 

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Moonstruck (1987)

16. Moonstruck (1987)

Loretta Castorini 37 yaşındadır ve kocasının iki yıl önce ölümünün ardından evde ailesiyle birlikte yaşıyordur. Ebeveynleriyle paylaştığı dürüstlük ve ilgi kesinlikle takdire şayan, öyle ki Loretta sevmediği bir adamla nişanlandığında her ikisi de son derece dürüst düşüncelerini paylaşmaya fazlasıyla isteklidir.

Yönetmen: Norman Jewison

Oyuncular: Cher, Nicolas Cage, Olympia Dukakis

17. Punch-Drunk Love (2002)

17. Punch-Drunk Love (2002)

Barry'nin duygusal olarak istismarcı yedi kız kardeşi vardır. Kızların, kardeşlerini aşağılamaktan ve küçük düşürmekten aldıkları zevk, onun yoğun bir sosyal kaygıya ve bastırılmış öfkeye sahip olmasına neden olmuştur.

Yönetmen: Paul Thomas Anderson

Oyuncular: Adam Sandler, Emily Watson, Philip Seymour Hoffman

18. Nebraska (2013)

18. Nebraska (2013)

Woody Grant, kazandığına inandığı milyon dolarlık bir çekiliş ödülünü almak için Lincoln, Nebraska'ya gitmeye kararlıdır. Oğlu David bunun bir dolandırıcılık olduğunu bilir ama babası ısrar etmeyi bırakmayınca, onunla Lincoln'e bir yolculuğa çıkmayı kabul eder. 

Yönetmen: Alexander Payne

Oyuncular: Bruce Dern, Will Forte, June Squibb

19. Our Idiot Brother (2011)

19. Our Idiot Brother (2011)

Film, hapisten çıkan ve gidecek hiçbir yeri olmayan Ned, başarısız bir evlilik, karşılıksız aşk ve pervasızca kendi kendini sabote etme biçimindeki kendi sorunlarıyla uğraşırken, hepsi de isteksizce onu yanına alan üç kız kardeşini konu alır. Hepsi büyümeye ve sorunlarıyla yüzleşmeye çalışırken, kendilerini birbirlerine düşman olarak bulurlar ve suçun en çok işaret edildiği kişi Ned olur. 

Yönetmen: Jesse Peretz

Oyuncular: Paul Rudd, Elizabeth Banks, Zooey Deschanel

20. My Big Fat Greek Wedding (2002)

20. My Big Fat Greek Wedding (2002)

Hayallerinin erkeğiyle tanışan ancak Ian, Yunan olmadığı için onun Yunan ailesi tarafından onaylanmayacağından korkan Toula için durum oldukça kötüdür. Ailen seni çok sevse bile her istediğini tam olarak anlamayabilir ve hatta arzularını ihanet olarak görebilir.

Yönetmen: Joel Zwick

Oyuncular: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Krisha (2015)

21. Krisha (2015)

Yıllarca ailesinden ayrı yaşayan Krisha, Şükran Günü için kız kardeşi Robyn'in evine gitmek istediğine karar verir. Ailenin bazı üyeleri uzlaşmaya açıkken, oğlu Trey de dahil olmak üzere diğerleri onun gelmesine hiç karşı çıkıyordur.

Yönetmen: Trey Edward Shults

Oyuncular: Krisha Fairchild, Alex Dobrenko, Robyn Fairchild

22. Little Miss Sunshine (2006)

22. Little Miss Sunshine (2006)

Hoover ailesinin her üyesi, kendine özgü bir şekilde işlevsizdir. Sheryl, kendisini ve ailesini bir arada tutmaya çalışan çok çalışan bir annedir. Kocası Richard, motivasyonel bir konuşmacı olarak kariyerine devam etmeye çalışıyordur (ama çoğunlukla başarısız oluyordur). Kardeşi Frank, bir intihar girişiminden sonra geçici olarak onlarla yaşıyordur. Oğlu Dwayne, savaş pilotu olana kadar sessizlik yemini etmiştir. Kayınpederi Edwin, huzurevinden çıkarıldıktan sonra eroin kullanmaya başlamıştır. Ancak Olive'in California'daki bir çocuk güzellik yarışmasına katılmasına yardımcı olmak için hepsinin bir araya gelmesi gerekir. 

Yönetmenler: Jonathan Dayton, Valerie Faris

Oyuncular: Steve Carell, Toni Collette, Greg Kinnear

23. Pieces of April (2003)

23. Pieces of April (2003)

April Burns ailesinden uzaklaşmıştır, ancak büyük ölçüde annesi Joy'un kanser nedeniyle ortalıkta olacağı son Şükran Günü olması nedeniyle New York'a onları davet etmeye karar verir. Aile, April'ın evine doğru yol alırken her iki taraf da kendilerini doğru kararı verip vermediklerini sorgularken bulur. 

Yönetmen: Peter Hedges

Oyuncular: Katie Holmes, Oliver Platt, Patricia Clarkson

Siz bu filmler hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyorum.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın