Görüş Bildir
Haberler
'Ben Az Önce Ne İzledim?' Diye Kendinizi Sorgulamanıza Neden Olacak Korku Filmleri

'Ben Az Önce Ne İzledim?' Diye Kendinizi Sorgulamanıza Neden Olacak Korku Filmleri

Merhabalar. Korku filmlerinin amacını hepimiz biliyoruz: korkutmak! Ama bu türde bazı filmler var ki korkutmuyor, sadece şöyle bir kafanızı kaşıtıyor: 'Ben az önce ne izledim?' dedirtiyor insana. İşte bu içerikteki filmler de tam böyle. Aşağıda başta gerçekten korkacağınız bir film gibi gözüken ancak absürt sahneleriyle bu algıyı yerle bir eden korku filmleri listelenmiştir.

İyi izlememeler dilerim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Nurse 3D (2013)

1. Nurse 3D (2013)

Abby Russell gündüzleri kendini işine adamış bir hemşiredir ama geceleri aldatan erkekleri acımasız ölümlerine sürükler ve onların gerçekte kim olduklarını ifşa eder. Konusunun tuhaflığını bir kenara bırakırsak 3-D efektlerin akıl almaz kullanımları filmi şimdiye kadar ekrana getirilen en absürt derecede kalitesiz pembe dizi melodramlarından biri yapıyor.

Yönetmen: Douglas Aarniokoski

Oyuncular: Paz de la Huerta, Katrina Bowden, Judd Nelson

2. Uninvited (1987)

2. Uninvited (1987)

Genetiğiyle oynanmış bir virüs bulaşmış bir kedi, laboratuvardan kaçar ve bir cinayet serisine girerek genç konuklarla dolu gölgeli bir iş adamının yatında yolunu bulur. Sıradan bir ev kedisinin virüslü kediye dönüşmesi aşırı duygusal efektleri, saçma sahne performansları ve sıradan kedi görüntüleri ile dolu. Film bu saçmalıkları yüzünden kült haline geldi.

Yönetmen: Greydon Clark

Oyuncular: George Kennedy, Alex Cord, Clu Gulager

3. Truth or Dare (2018)

3. Truth or Dare (2018)

Arkadaşlar arasında zararsız bir doğruluk mu cesaret mi oyunu, biri ya da bir şey, yalan söyleyenleri cezalandırmaya başlayınca ölümcül bir hal alır. Hem korkutan hem de saçma sahneleriyle gülümseten bu film izleyene şu soruyu sorduruyor: Kadim bir iblis neden 'Doğruluk mu Cesaret mi' konusuna bu kadar kafayı takmış durumda?

Yönetmen: Jeff Wadlow

Oyuncular: Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane

4. The Mangler (1995)

4. The Mangler (1995)

Bir iblis, bir çamaşır katlama makinesini ele geçirir ve bu, onun cinayet eğilimleri geliştirmesine neden olur. Robert Englund'un vahşi performansına ve duyarlı bir çamaşır makinesinin insanları dar bir merdiven boşluğundan aşağı kovaladıktan sonra şeytan çıkarıldığı sahnelere bir şans vermek isteyenleri buraya alalım.

Yönetmen: Tobe Hooper

Oyuncular: Robert Englund, Ted Levine, Daniel Matmor

5. Santa Jaws (2018)

5. Santa Jaws (2018)

Ailesinin Noel'ine katlanmaya çalışan Cody, yalnız kalmak için bir dilek tutar ve bu, bir köpekbalığının ortaya çıkıp tüm ailesini öldürmesiyle ters teper. Bu bir Noel katliamı daha ama köpekbalıklı. Düşük bütçeli korku saçmalığına sabrınız varsa izleme listenize Santa Jaws'ı ekleyin.

Yönetmen: Misty Talley

Oyuncular: Reid Miller, Courtney Lauren Cummings, Jim Klock

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sundown: The Vampire in Retreat (1989)

6. Sundown: The Vampire in Retreat (1989)

Münzevi vampirler ıssız bir Amerikan kasabasında dinlenirler. Kendilerini korumak için güneş kremi sürüyorlardır. Van Helsing'in soyundan gelen biriyse oldukça komiktir. Film, bir vampir kolonisinde politika ve önemsiz sıkıntılar hakkında şaşırtıcı derecede eğlenceli ama tamamen tuhaf bir film.

Yönetmen: Anthony Hickox

Oyuncular: David Carradine, Morgan Brittany, Bruce Campbell

7. Come to Daddy (2019)

7. Come to Daddy (2019)

Otuzlu yaşlarındaki bir adam, görüşmediği babasıyla yeniden bağlantı kurmak için ücra bir kulübeye gider. Film, içine kapanık bir müzisyenin görüşmediği babası tarafından Oregon kıyısında tenha bir kulübede yeniden buluşmaya davet edilmesinin ardından bir dizi öngörülemeyen olayı konu alıyor. Film bol kahkahalı ve adeta lunapark treni gibi bir yolculuk!

Yönetmen: Ant Timpson

Oyuncular: Elijah Wood, Stephen McHattie, Garfield Wilson

8. Night of the Lepus (1972)

8. Night of the Lepus (1972)

Dev mutant tavşanlar güneybatıyı korkutur. Tavşanlar sevimli yaratıklar olmalarına rağmen bu filmde hepsi öfke ve kin dolu. Katil ve mutasyona uğramış tavşanlar bir kasabada terör estiriyor ve düşününce ve izleyince bunun ne kadar saçma olduğunu göreceksiniz.

Yönetmen: William F. Claxton

Oyuncular: Stuart Whitman, Janet Leigh, Rory Calhoun

9. Butt Boy (2019)

9. Butt Boy (2019)

Dedektif Fox, çalışmayı ve alkolü sever. Sponsoru Chip, AA'ya gittikten sonra kayıp bir çocukla ilgili soruşturmasında baş şüpheli olur. Fox ayrıca insanların Chip'in kıçında kaybolduğuna inanmaya başlar. Film, Everything Everywhere All At Once'ın kaotik geçişlerini sevenler için iyi bir öneri.

Yönetmen: Tyler Cornack

Oyuncular: Tyler Rice, Tyler Cornack, Shelby Dash

10. The Kindred (1987)

10. The Kindred (1987)

Bir genetikçi, merhum annesinin hızlı insan evrimi üzerine yaptığı devrim niteliğindeki araştırmasının ölümcül ürününü - canavarca dokunaçlı bebek kardeşi - bulmak için asistanlarını eski ailesinin evine götürür. Bu yaratığı başkaları bulmadan ele geçirmek zorundadır.

Yönetmenler: Stephen Carpenter, Jeffrey Obrow

Oyuncular: Rod Steiger, Kim Hunter, David Allen Brooks

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Verotika (2019)

11. Verotika (2019)

Filmi Danzig'in çizgi romanından alınan erotik korku hikayelerinin gerçeküstü ve kanlı üçlemesini takip ediyor. Bu baştan sona zor ilerleyen bir film ve siz saçma sapan bir korku filmi izlemek istiyorsanız bu filmde her şey var.

Yönetmen: Glenn Danzig

Oyuncular: Ashley Wisdom, Rachel Alig, Alice Tate

12. Black Sheep (2006)

12. Black Sheep (2006)

Genetik mühendisliğinde yapılan bir deney, zararsız koyunları, genişleyen bir Yeni Zelanda çiftliğine terör estiren kana susamış katillere dönüştürür. Yüzüklerin Efendisi üçlemesi, Mad Max: Fury Road, District 9 ve M3GAN'ın arkasındaki efektleri üreten şirket olan Weta Workshop'tan gerçekten etkileyici özel efektlerle desteklenen Black Sheep, kurt adam ve hayvan saldırısı dehşetinin kuşkusuz eğlenceli bir versiyonu.

Yönetmen: Jonathan King

Oyuncular: Oliver Driver, Nathan Meister, Tammy Davis

13. Slaxx (2020)

13. Slaxx (2020)

Ele geçirilmiş bir kot pantolon, modaya uygun bir giyim mağazasının çalışanlarını öldürmeye başladığında, kanlı saldırıyı durdurmak idealist bir genç satış memuru olan Libby'ye düşer. COVID-19 salgınının ortasında vizyona giren Slaxx, bazı eğlenceli öldürme sahneleri ve hatta bazı ileri görüşlü sosyal yorumlar dışında cinayete meyilli pantolonlarla ilgili bir film. Bundan başka ne isteyebiliriz ki?

Yönetmen: Elza Kephart

Oyuncular: Romane Denis, Brett Donahue, Sehar Bhojani

14. Bad Biology (2008)

14. Bad Biology (2008)

Biyolojik aşırılık tarafından yönlendirilen bir erkek ve bir kadın, birbirlerinin varlığından habersiz cinsel doyum arayışı içindedir. Ne yazık ki sonunda tanışırlar ve bu iki sıra dışı insanın bağları, korkunç bir aşk hikayesiyle sona erer. Seks partnerlerini sık sık öldüren bir kadın ile duyarlı, uyuşturucu bağımlısı bir adamın arasındaki 'kontrolden çıkan bir hikaye' diyelim biz buna.

Yönetmen: Frank Henenlotter

Oyuncular: Charlee Danielson, Anthony Sneed, Mark Wilson

15. Brightburn (2019)

15. Brightburn (2019)

Ya başka bir dünyadan bir çocuk dünyaya çarparak inerse? Ama insanlık için bir kahraman olmak yerine çok daha uğursuz bir şey olduğunu kanıtlarsa? Doğası gereği ürkütücü konsepti olan film izleyeni rahatsız ediyor ve Brightburn'ü nadiren ortaya çıkan sıra dışı bir korku melezi yapıyor.

Yönetmen: David Yarovesky

Oyuncular: Elizabeth Banks, David Denman, Jackson A. Dunn

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Bubba Ho-Tep (2002)

16. Bubba Ho-Tep (2002)

Elvis Presley ve zenci bir 'JFK', asi bir Mısırlı mumya gelip yaşlı insanların ruhlarını anüslerinden emene kadar hiçbir şeyin olmadığı bir huzurevinde kalırlar. İkili bu duruma karşı koymaya karar verir. Film, saçma komediden kabus gibi korkuya ve hatta duygusal olarak dramaya kadar akla gelebilecek her seviyeye iniyor.

Yönetmen: Don Coscarelli

Oyuncular: Bruce Campbell, Ossie Davis, Bob Ivy

17. Psycho Goreman (2020)

17. Psycho Goreman (2020)

Evreni yok etmek isteyen şeytani bir canavarı kontrol eden bir mücevheri gün yüzüne çıkaran genç bir kız ve erkek kardeşi, canavarı emirlerini yerine getirmek için kullanır. Film, evrendeki türleri yok etmeyi çalışan bir canavara hükmetme senaryosuyla oldukça gülünç ve yer yer komik.

Yönetmen: Steven Kostanski

Oyuncular: Nita-Josée Hanna, Owen Myre, Matthew Ninaber

18. The Manitou (1978)

18. The Manitou (1978)

Bir medyumun kız arkadaşı, sırtındaki yumrunun 400 yıllık şeytani bir Kızılderili ruhunun büyüyen bir reenkarnasyonu olduğunu öğrenir. Film aşırı kabusvari ve gerçeküstü bir korku.

Yönetmen: William Girdler

Oyuncular: Tony Curtis, Susan Strasberg, Michael Ansara

19. Derelicts (2017)

19. Derelicts (2017)

Gergin bir banliyö ailesinin Şükran Günü, gaddar bir serseri çetesi tarafından kesintiye uğrar. Derelicts, korkuda sınırları zorluyor ve kesinlikle bazı izleyicilerin midesine vuracak gerilim ve mizah dolu bir film.

Yönetmen: Brett Glassberg

Oyuncular: Kelly Dealyn, David Lee Hess, Emily Ammon

20. Body Parts (1991)

20. Body Parts (1991)

Bir araba kazasında kolunu kaybeden bir kriminal psikolog, kolunu seri katile ait bir uzuvla değiştirir. 90'lı yıllara ait bir dehşet filmi izlemek istiyorsanız tam olarak doğru yerdesiniz.

Yönetmen: Eric Red

Oyuncular: Jeff Fahey, Lindsay Duncan, Kim Delaney

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Wolfcop (2014)

21. Wolfcop (2014)

Bir dizi garip ve şiddetli olay meydana gelmeye başladığında, alkolik bir polis memuru daha büyük bir planın parçası olarak bir kurt adama dönüştüğünü fark eder. Kanada yapımı bu abartılı korku filminde bir polisin kurt halini gülerek ya da korkarak izleyebilirsiniz.

Yönetmen: Lowell Dean

Oyuncular: Leo Fafard, Amy Matysio, Sarah Lind

22. Death Spa (1988)

22. Death Spa (1988)

Popüler bir Los Angeles sağlık kulübünde korkunç ölümler meydana gelmeye başlar. Spa sahibinin karısının ruhu kulübe musallat olur ve sauna, egzersiz makineleri ve bronzlaşma yatakları aracılığıyla acımasız cinayetler işler. Olay örgüsü de komik, sahneler de. Neler olacağınız siz düşünün artık!

Yönetmen: Michael Fischa

Oyuncular: William Bumiller, Brenda Bakke, Merritt Butrick

Bu filmlerden izlediğiniz varsa yorumlarınızı bekliyorum. Ona göre diğer okuyucular filmleri izlediklerinde neyle karşılaşacaklarından haberdar olsunlar.

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
4
2
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Halil Değerli

Çoğu vasatı bile yakayamayan filmler... .... 🤪

erkan şakar

hepsi tırt

Elmas Özkul

zekâ seviyesini biraz düşürüp insanı mutlu eden filmlere benziyorlar tabi film bitince gerçek hayata dönücez ister istemez